Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Összehívná a Költségvetési Bizottságot Kóka

A Költségvetési Bizottság összehívását kérte Kóka János az SZDSZ frakcióvezetője nyílt levélben szerdán Varga Mihálytól, a bizottság elnökétől.
A szabad demokraták frakcióvezetője levelében azt írja, hogy a bizottsági ülésen az adó-és kiadáscsökkentéssel és a reformokkal foglalkoznának. A frakcióvezető meghallgatná Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, Simor Andrást, a Magyar Nemzeti Bank elnökét, Veres János pénzügyminisztert és Bajnai Gordon gazdasági minisztert is.

A frakcióvezető szerint a kormány a január 29-i ülésnapon adós maradt a gazdasági krízissel kapcsolatos legfontosabb válaszokkal. Kóka János egyebek mellett megkérdezné, hogyan pótolná a kormány a költségvetésben előre jelezhető 2-300 milliárdos lyukat, mekkora és milyen szerkezetű adócsökkentést javasol, valamint, hogy milyen területeken terveznek reformokat?

Kóka János arra is kíváncsi, hogy milyen eredményei vannak a Budapesten tartózkodó IMF delegáció látogatásának, milyen kötelezettségeket ír elő az IMF, illetve vállalt a Kormány a Valutaalap felé?

"Ebben a helyzetben határozott kormányzati lépésekre, politikai összefogásra és a piaci bizalom erősítésére van szükség, ezzel szemben a Kormány válságkezelő intézményt állít fel, egymásnak sokszor ellentmondó nyilatkozatokat tesz, a reformtervek közül pedig kizárólag a kétharmados támogatást igénylő, közjogi javaslatait ismerhettük meg" - fogalmazott levelében az SZDSZ frakcióvezetője.

Olvasóink írták

 • 1. comet 2009. február 04. 21:45
  „A nagy Kóka János meghallgatná Gyurcsányt, Verest meg atöbbi tehetetlen balféket.
  De Who the fuck is Kóka. Kenyér adó gazdája ő ezeknek hogy választ várjon tőlük.
  Mert most kell minden szavazat, és ha nincs SZDSZ akkor nincs MSZP és vica versa.
  Gyurcsányék gondolom most összedukják a fejüket, hogy mit is mondjanak a nagy Kókának, nehogy megharagítsák a kritikus szavazás előtt.
  Az jó hogy csak a 2-300 milliárdról tud és nem tud a többiről. Az viszont roszz hogy erre se igen lehet mit mondani.
  pedig válasz egyszerű lenne: game over”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lesz cigány gárda? Pádár lemondott

Szerdán este lemondott a győri közgyűlés szocialista frakciójában viselt képviselői mandátumáról… Tovább olvasom