Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Ötmillió forintot tűztek ki Csintalan támadóira

Ötmillió forintot tűzött ki az országos rendőrfőkapitány Csintalan Sándor, a HírTV műsorvezetője megverőinek és kirablóinak kézrekerítésére.
A rendőrségi közlemény a díjkitűzés kapcsán nem nevesíti Csintalan Sándort. A nyomravezetői díjat egy III. kerületi teremgarázsban kedden este elkövetett rablás elkövetőire tűzte ki a rendőrség.

Csintalan Sándor a HírTV-nek nyilatkozva szerdán azt mondta, előbb megverték, csak azután, szinte mellékesen kérték el a pénzét. A műsorvezető szerint nem rablás történt, a támadásnak a munkájához van köze, és politikai indokok állnak mögötte. A rendőrség eddigi álláspontja szerint azonban rablás történt. Csintalan Sándortól állítása szerint egyébként valóban elvittek körülbelül 7ezer forintot.

Az országos rendőrfőkapitány díjkitűzése annak szól, akinek az információi alapján kétséget kizáróan azonosítható ak a tettesek és vádat lehet emelni ellenük. A nyomravezető személyét bizalmasan kezeli a rendőrség, ha szükséges, védelmet biztosítanak neki.

Szerdán Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere is felajánlott a nyomravaezetőnek százezer forintot, személyes, főpolgármesteri keretéből. Demszky Gábor akkor is fenntartja a saját díjkitűzését, ha bebizonyosodik, hogy Csintalan Sándort nem újségírói véleménye miatt verték meg.

Olvasóink írták

  • 2. Dodó 2007. december 13. 21:06
    „Ez a szarházi ennyit érne?”
  • 1. nyugdíjas 2007. december 13. 13:59
    „Profi (megfizetett, megbecsült) rendőrség, profi (megfizetett, megbecsült) nyomozók, profi (megfizetett, megbecsült) rendőrök, és nem csak a tisztekre, a tiszthelyettesekre is gondolok, ha volna ilyen rendőrség, akkor nem lenne szükség az országos rendőrfőkapitány 5 millió forinttal megfizetett ´besúgóira´. A rendőrség dolga, kötelessége megtalálni és bíróság elé állítani az elkövetőket, a felbujtókat, ... és akkor miért nem a saját rendőreit motiválja 5 millió forinttal a tábornok Úr? Adja oda a rendőröknek az 5 milliót és azok megfogják találni nemcsak az elkövetőket, hanem a felbújtókat is. Ha a politika, a törvények útvesztői nem gördítenek akadályt a felderítéshez, akkor pedig az isten pénze sem lenne elegendő ´díjkitűzésre´, mint ahogy már tapasztaltuk az elmúlt 18 évben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

720 millió a határon túli magyarok beutazásának segítésére

Összesen 720 millió forint elkülönítését tervezi az MSZP a kormánnyal közösen a 2008-as… Tovább olvasom