Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Rendbontás nélkül ért véget Ózdon a Gárda-ellenes tüntetés

Rendbontás nélkül ért véget vasárnap délután az az ellentüntetés, amelyet helyiek szerveztek a Magyar Gárda ózdi alakuló gyűlése ellen. A városban még nagy számban van jelen a rendőrség, akik a hivatalos tájékoztatás szerint addig maradnak, amig szükség lesz rájuk.
Körülbelül kétszázan gyűltek össze délután Ózdon, hogy tiltakozzanak a Magyar Gárda helyi alakuló gyűlése ellen, amelyet ezen a napon tartottak volna késő délután. A Magyar Gárda azonban elvonult, nem tartotta meg alakuló ülését, így a velük szemben felálló társaság is rendbontás nélkül szétoszlott - tájékozatta a Független Hírügynökséget Egyedné Novodonszky Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrség addig marad, amíg szükség lesz rájuk - fogalmazott a szóvivő.

A Független Hírügynökség úgy tudja, annak a sörözőnek a tulajdonosa, ahol a tagtoborzást tartották volna, nem engedélyezte a rendezvényt.

Ózdon kora este nyugalom volt, annak ellenére, hogy szemtanúk az egyik városrészben kapákkal, kaszákkal, botokkal felszerelkezett társaságot, több tucatnyi embert láttak. A helyi rendőrségen kívül a megyei bevetési csoport, valamint a Készenléti Rendőrség tagjai is a városban vannak.

Olvasóink írták

 • 19. Mathiasking 2009. február 09. 09:39
  „A ´80-as években volt egy vicc: 2010-ben a parlamenti képviselők így beszélgetnek: Dikmán tásókáim! Monnyátok, mit tegyünk ezze a madszar kérdésse?”
 • 18. N.P. 2009. február 09. 09:18
  „flexinek igaza van.

  Erőszakot csak az állam alkalmazhat mert különben belesüllyedünk az anarchiába. A rendőrség tehetetlenségéért felelős a a teljesen impotens és tehetségtelen politikai vezetés mely nem képes megvédeni őket, felelős a FIDESZ a kétarcú politizálása miatt, és felelős pld. Morvai Krisztina és díszes csapata amikor a pesti randalírozás után habzó szájjal "rendőrterrorozott".
  Mindenkinek meg kellene már végre érteni: a redőr az egy szakma, hagyjuk már őket dolgozni, saját szakmájuk szabályai szerint. Csak ez az egy rendőrségünk van - és a kormányváltás után is csak ez lesz.”
 • 17. Tralala 2009. február 09. 09:16
  „ha nincs cigány bűnözés akkor segély minek van?? ha arról van szó, hogy mit tesznek, akkor ők magyarok....ha arról van szó, hogy jajj szegényeknek nincs pénzük akkor cigányok....ez vicc!!!!”
 • 16. dragboyz 2009. február 09. 08:53
  „Értem én hogy a bűnözés nem fajtától függ, de mondj egy olyan cigányt, amelyik nem lop! Komolyan mondom én nem tudtam! A magyar is lop nincs is ezzel baj tudom én, de nem olyan pofátlanul mint ahogy egy cigány! Most a politikusokat hagyjuk, mejd az is egy faj! Sajnos erőszak erőszakot szül, de mondjon valaki jobb megoldást, és az megoldás is lehessen. Fogjunk össze mi is :-)”
 • 15. gondolkodo 2009. február 09. 08:51
  „"Az állam erőszak-szervezet, mely az uralkodó osztály érdekeit szolgálja".
  Régi meghatározás, az "átkosban" a középiskolákban is tanították, persze, ugyanúgy igaz most, ma is. Gondolj arra, ha valaki nem akarja önként betartani a törvényeket, azzal be kell tarttatni! Erőszakkal. Ha ez nem lenne igaz, nem lenne szükség rendőrségre, ügyészségre, bíróságra, a börtönökből pedig luxusüdülők lennének!
  Tehát: állami erőszakra (érzékenyek kedvéért: rendfenntartásra) szükség van!
  A rendet a rendőrségnek kéne fenntartani, képes is lenne rá, HA HAGYNÁK!
  Más.
  A romák magyar állampolgárok. Ez igaz. Ugyanazokkal a jogokkal és KÖTELESSÉGGEL, mint bármelyik magyar állampolgár! Etnikumuk más. Ezt ők maguk is elismerik, mert ellenkező esetben miért kéne Cigány Önkormányzat, sőt, ami felháborító: Roma Rendőrök Országos Egyesülete?! (Felháborít, miért engedik a rendőrségen belüli klikkesedést!)
  Mindezekből következik: az említett búnözők:
  - magyar államporgárok, akik
  - cigány etnikumúak!
  Azaz: nincs cigánybűnözés, csak magyar van, de azt főképp az említett etnikum tagjai követik el!”
 • 14. Mathiasking 2009. február 09. 08:49
  „Egy képet szerettem volna ide tenni: Berény Róbert: Fegyverbe! Fegyverbe! /1919/

  Ennyi!”
 • 13. Tralala 2009. február 09. 08:39
  „flexsnakenak...nem különb csak sokkal gyakoribb, és a kormány erőszakot max az adózó polgár fele alkalmaz, mert így megmarad a szavazótábora...nem igaz, hogy a bűn az nem szín függő, mert aki ezt mondja az hazudik...ha fele fele arány lenne akkor lenne ez igaz, de amig 100 bűnözőből 90 cigány, addig szerintem ezt a sablon szöveget ellehet felejteni!!!”
 • 12. zoltanz 2009. február 09. 08:09
  „Marjátok Flexit, pedig figyelmesen kellene csak elolvasni, amit ír. Azt mondja, a rendőr azért tehetetlen, a bűnöző etnikummal szemben, mert keze-lába megkötve. Valszeg belső szabályok, amit, ha megszeg, nem úgy rendeznek felülről, hogy beírják az üzenőfüzetbe az ejnyebejnyét.
  És igaza van, erőszakot csak az állam gyakorolhat. A rend, az alkotmányos rend védelme érdekében. A törvényeivel, az igazságszolgáltatáson keresztül, mint végrehajtó apparátussal.
  A törvényeinkbe bele lehet sz@rni, az igazságszolgáltatás gazságszolgáltatássá korrumpálódott, a vízfej lop. csal, hazudik, nem demokrácia van itt, hanem anarchia.
  2 milliárd forint átcsoportosítás a rendőrségnek csak kampánytrükk, mit csináljon az elszabadult pokollal az a kevés, jól képzett rendőr, aki a kötelékben van? Mire elég ez a 2 milliárd? Mikor lesz az újoncokból erős, edzett, jól felkészült fizikai és pszichés terhelést jól kezelő REND ŐR, aki meg is tud védeni bennünket? És mikor akar a tisztelt ház olyan törvényeket hozni, amelyik igazán az országunk, népünk érdekét szolgálja? Az igazságszolgáltatásnak itt annyi a haszna, mint nagymama penészes lekvárjának a legfelső stelázsipolcon. Magasan van, foglalja a helyet, csak az üveg ér valamit, ami benne van, ki kellene dobni.”
 • 11. szegedix 2009. február 09. 07:15
  „Mi az, hogy kaszákkal, késekkel, kardokkal vonulhatnak csoportok Magyarországon??????? Nyugodtan hazamehetnek? Mi az , hogy megfélemlítenek embereket?? Hol vannak a díszcigányok? Hol vannak a vezetőik? Veszprémben ott kellett volna lenniük s mindenütt az országban.Tegyenek már rendet a cigánytáborban! Nem normális ez az egész. A mi pénzünkön, én már több mint 30 éve adózó állampolgár vagyok, hízlaljuk őket. Eltartjuk őket. Ez a hála? Megnéztem az enyingi cigányok képeit a neten! Öltöny, sötét szemüveg, kigyúrt pofák. Könyörgöm miért nem megy ki az APEH, hogy miből élnek ezek az emberek? ha nem adóznak börtönbe velük. Vagy küldjük őket Szerbiába. Ott tudni fogják mit kell kezdeni velük. Elképesztő az, ami itt megy mostmár! A cigányvezetőknek fejet kellene hajtaniuk most. Kivetni magukból a söpredéket! A cigányokat nem anyagilag kell hízlalni. Rendet kellene tenni köztük. Nem nekünk! Nekik saját maguk között kell rendet tenni! A cigány politikusokon, cigány vajdákon nagy most a felelőség. Lépjenek már fel!! Ne csak akkor mikor pénzt kell kicsikarni tőlünk!”
 • 10. flexsnake 2009. február 09. 03:40
  „Az emberi eszkimó fajtának? :D
  Vedd már észre hogy amit te mondasz nincs összhangban a demokratikus társadalmi renddel.
  Szélsőjobbos megmozdulások sehol a világon nem tartanak sokáig, az emberek már tanultak ebből. Semmi jó nem származik belőle. Ugye milyen felháborodás volt a cigány gárda hírére? Semmi ilyesmi nem engedhető meg. Erőszakot kizárólag az állam gyakorolhat és nem tűrhet meg semmilyen szélsőséges megmozdulást.
  Azt hogy roma, cigány vagy kreol nem én találtam ki. Nyilván ha neked nem tetszik hogy az a cigány aki annak vallja magát akkor menj és változtasd meg ezt. Nincs jelentősége. Annak sincs jelentősége hogy egy bűnelkövető milyen színű vagy szagú. Ugyanúgy el kell ítélni mind.
  Amit neked kéne végre felfognod hogy nem a bűnelkövető cigányokat kell kivonni a társadalomból mint közösségből , hanem minden bűnelkövetőt. Na itt tessék általánosítani, majd megérted miért nem különb a fehér bőrű anyagyilkos a kreolnál... A kardot ragad kard által vész. A világnak nincsen arca mert egy vérvörös takaró azt eltakarja. fejtsd meg.”
 • 9. tzrtz 2009. február 08. 23:41
  „Flexi, te nagyon hülye, nem veszed észre, hogy leálldozott a fajtádnak? Elsodor a népharag, félkegyelmű barátom, az szadival meg a maszoppal együtt, velük sodródnak majd a degeneráltak, cigánybűnözők és mindenféle hasonló országrontó. És ez mostanában lesz. Vedd már észre, hogy a Gárdát éljenző sokszáz fős tömegek fogadják szerte Magyarországon, ami talán akkor különösen érdekes, ha ha egy ezer lakosú faluban is ekkora a tömeg. A cigányokkal nem lehet kijönni sehogyse, és ezt közülük is tudja az a pár józan, aki nagynéha szót kap a tévében. A középiskolai kérdőív eredménye is jól mutatja, hogy mi a valós helyzet. A másik kérdésedre ragálva pedig: akárhogyis, azok az emberek cigányok, mert látszik rajtuk, azt az elmebajos liberális állatságot pedig, hogy mindenki az aminek vallja magát, azt hiszem gyorsan el felejti majd mindenki, aki egyáltalán eddig tudomást vett róla. Ez olyan mint az, hogy japán, kínai vagy filippínó valaki: letagadhatatlan. Azt el tudom képzelni, hogy van magyar érzelmű kínai származású, vagy magyarrá lett cigány, de a bűnügyeknél a származás fontos ismertetőjegy, amit köteles mindenféle híradás elmondani. Nem kreolbőrű, meg fekete, meg ilyesmik, hanem cigány és kész. Obama se kreol, hanem afro-amcsi, néger vagy szerecsen, mert semmi értelme a hülyéskedésnek ebben a témában, ezt föl kéne már fogni. Azért meg ne háborodjon föl senki, hogyha sokaknak feltűnik, hogy a cigány származásűak aránya az erőszakos bűnözők közt nagyon magas.”
 • 8. flexsnake 2009. február 08. 23:04
  „6. hozzászólás papaya 2009.02.08. 22:17
  Most sem védtem a gárdát :D Ezután sem fogom. Amit fel kellene fogni hogy csak az állam gyakorolhat erőszakot amíg ezt nem erősítik ott meg fent addig a közbiztonság ilyen is marad. Megértetted? Magyarázzam úgy ahogyan megérted? Ha egy kaszás cigányt igazoltatsz, akkor 8 kisebbségi védő fogja lerasszistázni az állományt és a pártok egyöntetűen elítélik majd hogy a hülye rendőr azért igazoltatta mert fekete és addigra már az hogy kaszával hadonászott már nem is lesz fontos. A baj fent van, nem itt lent. Amíg a bilincset jelképesen le nem veszik a rendvédelemről addig orra bukik ha a szolgálatot el akarja látni.

  7. hozzászólás szablya2009 2009.02.08. 22:29
  Mivel hivatalosan amíg azt nem mondja az elkövető hogy ő cigány addig nem az. Az hogy valaki cigány vagy sem azon múlik hogy az illető minek vallja magát. Egy népszámlálás alkalmával kb. százezer ember vallotta magát annak. A képek alapján kreol bőrűek, ez még nem ok arra hogy azt mondják hogy cigány. A képen látszik hogy azok. De nincs jelentősége, ha fehérek lennének ez akkor is éppen olyan gusztustalan eset. Remélem a lehető legsúlyosabb büntetést kapják és soha nem kerülnek ki a börtönből. Ezt nagyon remélem.”
 • 7. szablya2009 2009. február 08. 22:29
  „A gyurcsány-kormány a miskolci eset kapcsán még a saját rendőrségét is megfélemlítette. A rendőrség szóvivőjét, Váradi Piroskát hazugságra kényszerítette, amikor a szóvivővel azt nyilatkoztatta, hogy A rendőrségnek nincsenek információi arról, hogy a veszprémi gyilkosokromák lettek volna. http://index.hu/bulvar/2009/02/08/kamerak_rogzitettek_a_veszpremi_gyilkossagot/

  Nyilvánvaló, hogy a kormány a cigányok bűnpártolásától sem riad vissza, hogy gyarapítsa az MSZP-SZDSZ szavazóbázist és hatalmát megőrizze.

  Kedves baloldali barátaim, miért nem csapjátok már el gyurcsányt és tettestársait az MSZP éléről. Kihasználnak Benneteket is, Rajtatok is élősködnek. Többet is adhatnátok Magatokra.
  Magyarországon nem a Gárdától félnetek.”
 • 6. papaya 2009. február 08. 22:17
  „flexi! Az elmúlt hét és főleg a ma történtek után leállhatnál szaros csürhéd megvédésével.”
 • 5. sörpocak 2009. február 08. 22:08
  „Emberek!
  Miért van az, hogy csak a cigányok vannak besz@rva a gárdától? És hogy csak ők akarják feloszlatni, vagy csatlósaik? Hevesen megint cigány csűrhe támadta meg a rendőrség autóit. Hol élünk? Ők a bűnözés legfőbb erői? Mi meg féljünk, meghunyászkodjunk, szórakozóhelyre se merjünk menni, mert mindet ők uralják? Most a legutóbb egy ember meghalt, kettő életveszélyesen megsérült, mert úgy hírlik-és ez biztos igaz, mert késelni csak ők szoktak, hogy megint cigányok voltak az elkövetők. Nagyon helyes, jöjjönek a szerbek, tegyenek rendet a szemét népje közt!Nem vagyok híve az önbíráskodáskodásnak, de valakik félemlítsék már meg azokat, akik állat módjára sem tudnak viselkedni!”
 • 4. flexsnake 2009. február 08. 22:04
  „dodó, ott voltál? Gondolom nem...”
 • 3. zoltanz 2009. február 08. 21:58
  „Falkában erős a cigány, és legjobb védekezés a támadás. Mit számít ennek a féreg-hordának, mennyi magyart ölnek meg. Ha majd nem lesz elég aktív magyar adófizető, még azt is elérik, hogy a 10 éves magyar gyereket is munkavégzésre köteleztetik, mert nekik, cigányoknak, valakik elő kell, hogy teremtsék a segélyre valót....”
 • 2. dodó 2009. február 08. 21:42
  „Egyedné Novodonszky Éva NE HAZUDJ? NE NÉZZ LEGALÁBB MA HÜLYÉNEK MINDENKIT!!!

  "Felfegyverzett, mercis cigányhorda támadt Ózdon a gárdistákra

  A Magyar Gárda Borsod megyei százada soron következő toborzóját az ózdi Meridó Sörözőben tartotta volna. A kezdés előtt jó háromszáz cigánybűnöző érkezett a magyarok adójából vásárolt/lopott Mercedesekkel és Audikkal, husángokkal, botokkal.
  A gárda helyi kapitánya az érdeklődőkkel egy másik helyszínre vonult. Idő közben nagy erőkkel a helyszínre érkezett a rohamrendőrség, s most farkasszemet néznek a felheccelt cigányokkal, akik a többszöri felszólítás ellenére sem hajlandóak távozni. Állítólag a gárdista erősítés is úton van.

  Kíváncsiak vagyunk, hogy az ÁVH oszlat-e cigánybűnözőket, vagy ezt továbbra is a törvénytisztelő magyarok számára tartja fenn privilégiumként."”
 • 1. tzrtz 2009. február 08. 21:28
  „Uramatyám, mi a fene folyik itt emberek? Halomra gyilkolnak minket a cigányok, mostmár tényleg senki nincs biztonságban, és akkor tényleg a gárda lenne a legnagyobb baj?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2 milliárd helyett 30 milliárd kellene a rendőrségnek?

A rendőrség működésének érdemi javításához a most bejelentett 2 milliárd forint nem elég, ehhez… Tovább olvasom