Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Rendőröknek hajtottegy férfi Kiskopárdnál, rálőttek

Rendőröknek hajtott egy férfi péntek este a Somogy megyei Kiskopárdnál, egy vasúti átjáróban, miközben az egyenruhások igazoltatni akarták őt és utasát.
Az egyik rendőr három lövést adott le az autóra, a sofőr azonban a sorompót áttörve elmenekült a helyszínről. Később Taszáron fogták el őket. A rendőrök könnyebb sérülésekkel megúszták az incidenst - olvasható a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

A rendőrök a 61-es számú főúton, a kiskorpádi vasúti átjáróban, lakossági bejelentés alapján ellenőrizték az autókat. Az átjáróba érkező gépkocsi először beállt a már ott várakozó kocsisorba, majd mikor két rendőr megindult a jármű felé, hogy ellenőrizze annak utasait, a jármű vezetője hirtelen gázt adott és a sorból kiválva nekihajtott a rendőröknek. Az egyik rendőr ekkor háromszor rálőtt a menekülő autóra, de nem sikerült megállítania, a sofőr ugyanis nekihajtott a vasúti sorompónak, és azt áttörve Kaposvár irányába menekült.

A rendőrök üldözni kezdték az autót, amiből menekülés közben egy csomagot dobtak ki. A csomagban feltehetően kábítószer volt, azt még vizsgálják, hogy milyen fajta. A két menekülőt végül Taszáron, egy ház udvarán fogták el. A kaposvári és a taszári férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak, valamint közúti veszélyeztetés miatt indított eljárást a Kaposvári Rendőrkapitányság.

Olvasóink írták

 • 7. fsfsfs 2008. június 08. 15:15
  „3. az is fegyverhasználat! Az nem minősül annak, ha figyelmeztető lövést adsz le.”
 • 6. egy 2008. június 07. 19:43
  „A zéró toleranciát ne keverjük ide! Az az ittasságra vonatkozik, és ha vezetsz, akkor ne igyál!Az objektív felelősség az, ami szúrja például az én szemem is egy kicsit! De ezek most nem ide tartoznak!
  Kötekedő! A fegyverhasználat definíció valóban nem pontos, de ez van. Majd változtatnak rajta, ha épp erről álmodik valami okostojás...
  Az előző hozzászólásomban leírtam, hogy a parancsnokok a széküket fogva nyilatkoznak, tisztára, mint a politikusok... :(
  A fene tudja, de kíváncsi lennék, hogy mit csinálna az a parancsnok ilyen helyzetben? Szerintem rendőrt hívna, mert a legtöbb parancsnok az élet más területéről szabadult (pl.: óvóbácsi) emberke... Gondolom a gázsprayt használná, már ha tudná kezelni, és nem a saját szemébe fújná... :)
  Ja, tisztahiszti! Ne általánosíts! Van nekem is ilyen is, és olyan is rendőr ismerősöm... De meg kell különböztetni őket, mert a munkájukat végző normális rendőröket nem illik bántani véleményem szerint... Persze, bírságot én sem szeretek fizetni... :)”
 • 5. tisztahiszti 2008. június 07. 16:36
  „kétélű dolog a fegyver használat.A fiatal rendőrök istent játszva bunkóságuk leplezése miatt igen gyakran rángatnak fegyvert elő.Ez a társadalom egy részét a demokratikus rendszerben viszont lépésre sarkalja. A mai ál liberális diktatúrában félünk a rendőrtől, nem azért mert akkora barom tahó, hanem mert mindent megtehet és ő is tudja nem bűnűldöző hanem adóbehajtó. Akkor amikor egy ország állampolgára már azért is zéró tolerancia alapján fizet mert a rendőr kölöknek viszket a segge bizony baj van és nem is kicsi.
  Mit látunk ? a rokonok sógorok, millások szinte sértő kivételezettek a rendőr, vámos, stb előtt addig az átlag ember mindenért százezreket fizet egy idegbeteg által kitalált zéró tolerancia miatt.A kutyát is ha állandóan verik bizony visszaharap..”
 • 4. kötekedő 2008. június 07. 16:32
  „Azért a rendőrnek tisztában kell lennie azzal mit szabad és mit nem, még akkor is ha én szívem szerint másképp is látom. Sajnos nem olyan régen volt egy eset, ahol nem így történt a dolog. Igenis hiányoltam hogy nem lőttek.
  Az hogy mi minősűl fegyverhasználatnak az egy rossz definíció. Ha lősz a fegyverrel, akkor az már fegyverhasználat. Hogy mire célzol közben arra más elnevezést kellene találni, használni, mert ez így ésszerűtlen.
  Szerintem azzal is baj van, ha a médiában arról beszélnek vajon jogos volt-e a "fegyverhasználat". Miért nem lehet a rendőrröl azt feltételezni, hogy helyesen járt el. Vagy a bűnözőket szabad arra bíztatni, hogy húzzanak újjat a közeggel, mert úgyis meg fogják hurcolni és talán nem is meri majd pont ezért elővenni a pisztolyát.
  A szerven belűl kellene megoldást találni arra, hogy a renitenseket, akik azt hiszik bármit megtehetnek, eltávolítsák vagy megváltoztassák.
  Hajrá Rendőrök!”
 • 3. egy 2008. június 07. 15:23
  „Kötekedő!
  Nem szabad buzdítani a rendőröket ilyenre! Vannak olyanok is - főleg a fiatalok -, hogy ha már ő rendőr, akkor bármit megtehet... Na, az ilyenek miatt van a Rendőrség lenézve!
  Szerintem jó, hogy nem találta el a sofőrt, és remélem azt írta le, hogy az autó kerekeire célzott... A tárgyra, és az állatra leadott lövés nem minősül fegyverhasználatnak! Én abban bízom, hogy a rendőröket nem fogják a parancsnokaik "fircangolni", mert ha valami rendőri téma az újságokba kerül, akkor nagyon kevés az a vezető, aki nem "kapaszkodva a székébe" nyilatkozna!
  Az tény, hogy a rendőrök kezébe rendes hatalmat(!) kellene adni, mert amikor a bűnözőnek több a joga, mint az őt elfogó rendőrnek... Na, ez már felháborító!
  De igen, Hajrá a munkájukat végző Rendőrök!”
 • 2. kötekedő 2008. június 07. 13:56
  „Kár hogy nem sikerült legalább a sofört lelőni. Ez a mentalitás kellene minden rendőrtől. Az ilyenekkel másképp nem is szabad bánni. Hajrá Rendőrök!”
 • 1. miracle 2008. június 07. 09:56
  „Na végre, nem csak kiabálnak utána, hanem merik használni a fegyvert is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marad a fokozott rendőri jelenlét Pátkán

Marad a fokozott rendőri jelenlét a Fejér megyei Pátkán, miután pénteken este majdnem összecsapott a… Tovább olvasom