Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Soron kívül emelik a nyugdíjakat

A Pénzügyminisztérium számítása szerint az infláció és a bérek növekedése nagyobb lesz idén, mint azt korábban várták, emiatt soron kívül emeli a kormány a nyugdíjakat.
A nyugdíjemelés mértéke meghaladja majd az egy százalékot, és a pluszpénzt egy összegben kapják meg az idősek januárig visszamenőleg, várhatóan májusban. A járandóság így 3 és fél - 4 ezer forinttal lesz magasabb abban a hónapban. A kormányfő várhatóan csütörtökön jelenti be a rendkívüli nyugdíjemelést az Idősügyi Tanács ülésén.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. macilaci 2008. március 28. 20:10
  „félrevezetett, csak bunkóskodni tudsz, elnézést kérni nem........”
 • 23. Don Kartács 2008. március 25. 09:58
  „Kedves 21-es nagyon tévedsz!
  A nyugdíjemelés 2 részből áll:
  1. részben megkapnak a nyugdíjasok a teljes éves emelésből x %-ot, a 13. havi első felét
  2. részben ( november ) megkapják a másik x %-ot, visszamenőleg januárig a maradék %-os mérték alapján a korrekciós értéket 10 hónapra vetítve, valamint a 13. havi másik felét.

  Szóval ez valóban emelés, az a korrekció, amire Te gondolsz pedig a különbözet kiigazítása. Nem kellene ennyire összekeverni a kifizetések ismeretanyagát főleg úgy, ha nem tudják sokan, hogy olyankor mit hogyan és miért fizetnek.”
 • 22. friss nyugdíjas 2008. március 24. 20:15
  „21. hozzászóló köszönjük a felvilágosítást mindegy hogyan nevezzük-emelés vagy korrekcio- az egy százalék igy is úgy is egy százalék az én esetemben 500ft havonta, ami tudom ,hogy nem nagy összeg. de ha országos szinten nézzük akkor ha mindenki ennyit kap az már azért szép összeg amit az államnak kikekfizetni. tudom hogy a most aktivan dolgozoknak sem könnyű.”
 • 21. Meminisse iuvabit 2008. március 23. 11:03
  „T.Nyugdíjasok! Önök nem tájékozódtak kellőképpen. Ez a " néhány Ft. nem nyugdíjemelés lesz, hanem korrekció. Ezt év vége felé szokták kapni,csak most előbbre hozta a kifizetést a kormány./ugyanis mindig a bérek növekedésének arányában teszik ezt./ Az emelést megkapták márciusban.Tudom,hogy ez nem sok, de bízzanak benne,ha nem lesz kormányváltás talán ez is jobban alakul. Egyébként pedig a minap azt hallottam ,ha a jobb oldal kerül hatalomra ,a nyugdíjasoknak kötelező lesz átmenni a közlekedési lámpák piros jelzésénél. Emlékezzenek rá,hogy annak idején a Fidesz hatalomrakerülésének első teendője volt szüleink nyugdíjának "megnyirbálása.”
 • 20. Don Kartács 2008. március 22. 20:29
  „Lehet, hogy bocskoros cigány fóbiám van, de ha ranglistát kellene felállítanom, hogy ki az az első 10 ember, akinek mennie kéne az országból, úgy kezdeném a sort, hogy:
  1. Orbán
  2. Orbán
  3. Orbán
  4. Gyurcsány
  5. Szíjjártó
  6. Kövér
  7... és így tovább
  Hogy miért? Mert kísértetiesen - ahogy régebben mondtam - emlékeztet a szóhasználata és viselkedése Adolf Hitlerre, aki anno megkettyósodva a náci pártot újratölve azok vezére és ura lett és rettegett volt Európában, amíg el nem bukott. Ő az, aki az embereket felhergeli mások ellen és egymásnak uszítja őket az utcán, rombolásra és pusztításra felszólítva őket.

  Előszőr legyen rend az utcákon és a parlementben, ahhoz takarodjon Orbán, ha ez megtörtént, akkor jöhet a parlamenti rendbetétel és csak akkor mehet Gyurcsány.”
 • 19. NYUGDIJAS NŐ 2008. március 22. 17:26
  „TISZTELT FÉLREVEZETETT, HA ESETLEG OLVASTAD A NYUGDIJAS VÁLASZÁT, AKKOR TALÁN ANNYIT VÁLASZOLHATNÁL NEKI, HOGY ELNÉZÉST A BUNKOSÁGODÉRT, AMIKOR -AZ ÁLLAM PÉNZÉN ÉLŐSKÖDÖNEK- NEVEZTED. NEM TUDOM MILYEN NEMŰ VAGY, DE ÉN EGY 45 ÉVES TOLÓSZÉKHEZ KÖTÖTT NŐ, AKIT A FÉRJE A BETEGSÉGE MIATT HAGYOTT EL ÉS MOST A GYERMEKEIM SEGITSÉGÉRE VAGYOK SZORULVA.HA ESETLEG NEKEM IS MINT AZ ÁLLAM PÉNZÉN ÉLŐSKÖDŐNEK-EZEK A TE SZAVAID-TUDNÁL MUNKÁT AJÁNLANI SZIVESEN ELFOGADNÁM.KIVÁNOK NEKED JÓ EGÉSZSÉGET”
 • 18. magyaro 2008. március 21. 19:29
  „Hogy néhányan milyen embertelenek vagytok!!! Szégyenlem magam helyettetek is.

  Don Kartács neked tényleg Orbán fóbiád van, kezeltesd már magad, amíg nem késő!!!!”
 • 17. NYUGDIJAS 2008. március 21. 17:44
  „KEDVES FÉLRE VEZETETT.NEM TUDOM TE HÁNY ÉVES VAGY ,DE ÉN MOST 48. AGYVÉRZÉSEM VOLT AMINEK KÖVETKEZMÉNYEKÉNT A JOBB FELEM TELJESEN BÉNA ÉS SAJNOS BESZÉLNI SEM TUDOK. HA ESETLEG ILYEN ÁLLAPOTBAN TUDSZ MUNKÁT AJÁNLANI AZT SZIVESEN ELFOGADOM. AFELESÉGEM PEDIG TÉNYLEG 70EZRET KERES, HA NEM HISZED AKKOR SZIVESEN ELKÜLDÖM A FIZETÉSI PAPIR MÁSOLATÁT,ÉS MÁSOD ÁLLÁST SE TUD VÁLALNI MERT HÁT A BÉNA FÉRJÉT IS ÁPOLNI KELL AKI SZERINTED AZ ÁLLAM PÉNZÉN ÉLŐSKÖDIK. A NETÜNK MEG AZÉRT VAN, HOGY VALAMILYEN KAPCSOLATOM LEGYEN A KÜLVILÁGGAL, ÉS MINT EMLITETTEM VAN EGY TANULÓ GYERMEKEM AKINEK A TANULÁSHOZ IS KELL A NET. NEKED TOVÁBBI JÓ EGÉSZSÉGET ÉS SZERENCSÉS BOLDOG ÉLETET KIVÁNOK. FŐLEG JÓ EGÉSZSÉGET, SOHA NETUD MEG HOGY MILYEN AZ HA A LAKÁSHOZ VAGY KÖTVE,NEM TUDSZ BESZÉLNI ÉS A LEGTÖBB HÉTKÖZNAPINAK HIT DOLOGHOZ IS SEGITSÉGRE VAN SZÜKSÉGED.”
 • 16. matriné 2008. március 21. 16:17
  „Kedves "Félrevezetet"! valóban félre vagy vezetve? Szerintem a te felfogásod csupán az a munkakör amit állami itéletvégrehajtóként neveztek ki annak midején! De lehet, hogy a rabszolgatartók leszármazaottjai neveltek arra, hogy az emberek életük javát ledolgozva és Téged , s a hasonszőrü társaidat felnevelve (sajnos rosszúl) azért, hogy Te az "állam pénzén"-ként emlegesd a nyugdíjasok ellátását!
  Akinek nincs annyi esze, hogy a kölcsönkapott életfenntartást,(nyugdíj alapot) azt vissza is illik fizetni abból sosem lesz normális felfogásu ember!”
 • 15. félrevezetet 2008. március 21. 14:23
  „Nyugdíjas!

  A pénzetek összesen 130ezer. Ha ebböl még a net-re is futja, akkor vagy a nejed nem 70-et keres, vagy Te élösködsz az állam pénzén és mellette dolgozol.”
 • 14. Don Kartács 2008. március 21. 12:41
  „Aki nagyon a hatalomra sírja a román cigók jeles leszármazottját az egyben saját jövőjét tiporja sárba, hacsak a nyugdíj részét nézzük. Annak idején a kis törpszli diktátor vágta meg a nyugdíjasokat, a valódi! nyugdíjasokat, nem azokat, akik rendőrök, határőrök és hasonló munkakört követően 45 évesen nyugdíjba mentek. Ha megint hatalomra kerül, akkor az ember a saját jövőjét vágja agyon, mert az hosszútávon kihat arra is, amit ha az ember "jól visel" megér. Én nem sírok annyira vissza azt a kis rosszul sikerült DNS mintát.”
 • 13. Zoltán 2008. március 21. 10:24
  „Elég szomoru az ijen csekéj összegü emelésel büszkélkedni ha 30-éves létemre nem a szüleimmel laknék már éhen haltak volna mindketten 35-év szolgálati idő után 32000-34000 a nyugdíjuk.
  Aki életében nem dolgozott az kap 28500.-ft havi szociális segélyt.
  Szép és gyönyörű összehasolitás.
  Azaz fiatalság a kormány szerint nem kell dolgozni 30-40 évet mert segély gyanánt pár ezerel kapsz kevesebbet.
  éljen a kormány és a nyúgdíjreform”
 • 12. Koka 2008. március 21. 07:52
  „A legnagyobb nyugdíjemelésre akkor kerülhetne sor, ha a Gyurcsány és Kóka rablóbandái eltünnének oda, ahova Horn Gábor mondta.”
 • 11. NYUGDÍJAS 2008. március 20. 20:12
  „NAGYON ÖRÜLÖK A TÖBB MINT EGX SZÁZALÉKOS NYUGDÍJ EMELÉSNEK,,,,,,,,, LÁSSUK A SAJÁT PÉLDÁMAT,11 ÉVE ROKKANT NYUGDÍJAS VAGYOK 60000 FT-OS NYUGDIJJAL AMI AZ EMELÉS UTÁN TALÁN LESZ 61000, EBBŐL ÉS A FELESÉGEM 70000FT-OS KÖZALKALMAZOTTI FIZETÉSÉBŐL KELL MEGÉLNÜNK ÉS TANITATNI GYERMEKÜNKET. JA ÉS MÉG HOZZÁ JÖN A nagy családi pótlék. TUDOM HOGY EZ AZ ÖSSZEG NEM KEVÉS, VANNAK AKIK KEVESEBBŐL ÉLNEK. TUDOM HOGY VANNAK AKIK TÖBBET TANULTAK ÉS NEKIK SE TÖBB SOKKAL A PÉNZÜK. DE AZÉRT ÉN SZIVESSEN CSERÉLNÉK BÁR MELYIK POLITIKUS FIZETÉSÉVEL, PROBÁLJANAK ŐK MEGÉLNI A MI PÉNZÜNKBŐL.”
 • 10. Cseter János 2008. március 20. 19:48
  „49-es , ha nem tudsz eligazodni a tolvajok munkáján, akkor talán te vagy az közmondás egyik példánya?”
 • 9. Kapuvári 2008. március 20. 14:13
  „A fiatalok meg dögöljenek meg!jöjjön már OV minél előbb!”
 • 8. 49-es 2008. március 20. 12:28
  „T. Cseter János!
  Nem tudom mi köze az eszmefuttatásának a soron kívüli nyugdíj emeléshez.
  A leveléhez csak annyi füznék hozzá: Van egy magyar közmondás -Rablóból lesz a legjobb pandúr -”
 • 7. Cseter János 2008. március 20. 11:13
  „A tolvaj az mindig is tolvaj marad a párt vagy a fajtájára való tekintet nélkül! Csak, hogy a bünüldözők nem mindíg ismerik fel a bünözőket! Főleg akkor, ha nem is kapnk rá parancsot! Sőt, ha a tolvajok némi hasznot is hajtanak a fiskális politikának akkor més bujtatják is Őket!
  Elfedik a szennyeseiket! A büzlő ügyeket bekölniztetik a jogászok arra kapható társulásaival.”
 • 6. szavazat 2008. március 20. 10:48
  „Szerintem Eleknek nem az a baja, hogy a nyugdíjakat emelik....hanem az, hogy CSAK a nyugdíjakat emelik.
  Amíg a cigók és a nyugdíjasok szavazataival el lehet a választásokat dönteni addig ez így lesz.
  A jövőre és a gyermeket nevelőkre valahogy nem gondol egyik kormány sem.”
 • 5. 54-es 2008. március 20. 10:48
  „jó lesz félre tenni, mert az ovi kormány /neadjistenodajut/majd elveszi , mint 1999-ben.levesz belőle, mert akkor olyanoknak adták oda akiknek kevés volt, de nem is tettek meg érte semmit,hogy több legyen./nem a betegekre gondolok/”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálra gázolt egy nőt a vonat Tatánál

Halálra gázolt egy nőt a Budapestről Hegyeshalomba tartó személyvonat csütörtök hajnalban a tatai… Tovább olvasom