Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Szerdán sem tudott megegyezni a MÁV és a VDSzSz

A szerdai egyeztetésen sem sikerült megállapodni a bérfejlesztésről, illetve a juttatásokról a MÁV vezetésének és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSzSz). Így a sztrájk várhatóan tovább folytatódik, az azonban még kérdéses, hogy mikor.
Erről az érdekképviselet sztrájkbizottsága dönt, ülésük szerdán kora este még tartott.A szerdai tárgyaláson sem közeledtek az álláspontok a MÁV és a VDSzSz képviselői között - mondta el Sigulinszki Tibor, a vasúttársaság szóvivője.

Közölte: a MÁV továbbra is tartja magát ahhoz, hogy nem tud pénzt adni a MÁV Cargo privatizációs bevételéből. Bár a szakszervezet a korábban követelt egyszeri nettó 250 ezer forintos kifizetés helyett természeti juttatással is megelégedne, a vasúttársaságnak erre sincs lehetősége. Az egyeztetésen szóba került az esetleges újabb sztrájk alatti elégséges szolgáltatások mértéke is.

A személyszállításért felelős MÁV Start azt ajánlotta, hogy reggel és este a fő- és mellékvonalakon 2-2 vonat induljon el. Az elővárosi közlekedésben azonban azt kérték, hogy üzemkezdettől reggel 8 óráig, illetve 13 és 19 óra között menetrend szerint járjanak a szerelvények, illetve 22 óra után is induljon egy-egy vonat.

Sigulinszki Tibor szerint a szakszervezet ezt a javaslatot nem fogadta el, így ebben a kérdésben sem született egyezség. Bárány Balázs, a VDSzSz alelnöke a szerda délutáni eredménytelen tárgyalások után azt mondta: bár az egyeztetések nem szakadtak meg, várhatóan a sztrájk folytatódni fog. Az azonban még kérdéses, hogy mikor. A sztrájkbizottság már ülésezik, hogy döntsön.

A szakszervezet továbbra is nettó 250 ezer forint kifizetését, vagy természeti juttatásokat követel a vasúttársaság dolgozóinak a MÁV Cargo privatizációs bevételéből. A MÁV Start, a MÁV Gépészet és a MÁV-Trakció dolgozói részére pedig 10 százalékos alapbérfejlesztést szeretne elérni a 2008-as bérfejlesztésen felül. Az érdekképviselet ezért február elején hirdetett határozatlan idejű országos sztrájkot, azóta ezt többször is felfüggesztették. A vasúttársaság és a szakszervezet között hétfőn folytatódnak a tárgyalások.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtorpant a hazai FMCG piac 2007-ben

A 2007. év során – a pesszimista várakozásokat részben igazolandó – a háztartások napi… Tovább olvasom