Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Szigorúan büntetné Rogán a rendzavarókat

Szigorúan büntetné Budapest ötödik kerületének polgármestere a rendzavarókat - írja a Népszabadság. A fideszes Rogán Antal a lap információi szerint a Büntető törvénykönyv kiegészítését javasolja.
Szigorúan büntetné Budapest ötödik kerületének polgármestere a rendzavarókat - írja a Népszabadság. A fideszes Rogán Antal a lap információi szerint a Büntető törvénykönyv kiegészítését javasolja - bűncselekménnyé minősíttetné azt, ha valaki betiltott rendezvényen vesz részt, vagy nem távozik tömegoszlatás után a helyszínről. Közérdekű munkára kötelezné vagy pénzbüntetést szabna ki azokra, akik megzavarnak egy törvényes demonstrációt. A rongálásért pedig akár 3 év börtön is járhatna, és 5-10 év lenne a büntetés az 50 milliósnál nagyobb kár okozásáért. A lap úgy tudja, hogy a belvárosi polgármester szerdán terjeszti be javaslatait.

Olvasóink írták

 • 15. miracle 2008. március 19. 08:23
  „Feri
  Jó lenne, ha arra is kitérnél, hogy miért van nagyon-nagyon sok országban vizitdíj. Mindenhol herdálják a pénzt, esetleg mindenhol GYF a min.elnök?
  Állandóan úgy akarjátok beállítani, mintha ez MSZP népnyúzó világszabadalom lenne, miközben teljesen megszokott gyakorlat számos országban. Gondolom mindenhol mindenki tök hülye, csak ti (a szent nép, aki nem akar fizetni) vagytok a nagyon okosok.
  A népszavazáson meg tessék a kérdésekre válaszolni, nem pedig 5 mrd/népszavazás értékben OV-t dicsőíteni. A kormány úgyse megy, az orvosokat megszívattátok, magatokat mégjobban. Majd 5 év múlva gondolj erre, a balkáni színvonalú eü-ben.
  Nem tudom, hallottál-e róla, 4 évenként szoktak országgyűlési választásokat tartani, na ott lehet véleményt mondani a kormányról.”
 • 14. Feri 2008. március 13. 19:07
  „miracle
  Sajnos az nem egészen állja meg a helyét, hogy a hosszú évek alatt elinflált térítés és az elvett fejlesztési pénz összege 60000Ft. Nyugodtan megszorozhatod kb. öttel. De ha ilyen magas adót , járulékot fizetünk, akkor ezt osszák be rendesen, ne herdálják el és igy nincs szükség ilyen átverések kitalálására, mint pl. a vizitdíj. szerintem mindketten nagyon jól tudjuk, erre azért volt szükség, hogy amit az elvonásokkal visszahoztak, az a költségvetést gyarapítsa. Mi pedig közvetlenül finanszírozzuk az orvosokat és a kórházakat. Végre érveket is olvastam a hozzászólásodban és logikát is felfedeztem. A különbség annyi, hogy nálam az elvek jobban érvényesülnek, mint nálad. A véleményem erről pedig az, hogy elvek nélkül és csak az anyagiakat nézve ez az ország tönkre megy.(sajnos nem csak gazdaságilag)
  Még egyszer mondom, ezen a szavazáson az erkölcstelen politikáról IS véleményt mondtak az emberek. Szerintem mindannyiunknak jobb lenne, ha tanulnánk ebből, és új választás által legitim lehetőleg szakértőkből álló kormány venné át az irányítást. Ezt kívánná Magyarország függetlenül a politikai hovatartozástól. Szerintem”
 • 13. miracle 2008. március 13. 12:34
  „Feri
  Alapvető tévedésben vagy. Amit elvették úgymond az orvosoktól, az honnan volt szerinted? Megmondom: az adófizetők pénzéből. Adónak híjják, nem vizitdíjnak. Adtatok a sz.rnak egy pofont.
  Aztán: elvettek átlagosan 60 ezer ft-ot, a vizitdíjjal bevételeztek 150-200 ezret. Ők (az orvosok, kórházak) jobban jártak (volna), és nem utolsósorban ha nem is többel, de legalább kb 1 %-kal (TB kontra vizitdíj), azok fizettek volna többet, akik igénybe is veszik. Ez így igazságos. El kéne már felejteni hogy mindenki bedob a közösbe (vagy nem ugyebár, mert "elfelejti"), aztán egyesek (sokan) meg nyakló nélkül pazarolják, mert "ingyen " van, vagy nem végzik el az egyetemet, meg főiskolát (bizony, bár te elvégezted, ilyen is van ám, jó fele, ő rájuk az állam kidobta a pénzt. Nekik kockázatuk nem volt, így legalább lett volna)
  A segélyezés rendszere nem ide tartozik, az egy másik probléma (mellesleg egyet is értünk)”
 • 12. joco1 2008. március 13. 11:05
  „Máshol már irtam :szükség lenne a rogáni javaslatok elfogadására mert : az eddigi tapasztalatok alapján a semmi tömegtámogatással nem rendelkező-pld: a huggyos"kossuthtériek " és a "hidfoglalo"-emberkék pár esetenkét (100 fő) csapatával rászervezi "megmozdulásaikat" más nyagyobb tömegrendezvényre és balhéznak . A "hösforrdalmárjaink" idén márc.15.-én is ezt tervezik. Kapora jön nekik a fidesz nagygyülés, lehet majd utána - siálarcba molotovkoktélt dobálni- és ezzel több ezer becsületes embert "veszélybe" sodorni.A hülyeség és a "huggyosság" párt semleges. Neki ugyanugy bajuk van a jobb ill. baloldallal, nekik csak a balhé a lényeg.”
 • 11. Feri 2008. március 13. 09:52
  „miracle
  Magamból indulok ki, a saját véleményemet szoktam leírni. Képzeld van diplomám és nem 7 év alatt szereztem. Telik netre, telik a 300Ft-ra is. És képzeld telne a gyermekeim iskoláztatására is. Azt is képzeld el, hogy nagy valószinűséggel sokkal több adót fizetek, mint az átlag magyar állampolgár.
  Talán, ha a másik fél gondolataira is figyelnél, akkor nem irogatnál ekkora baromságokat.
  Gondolom már hallottad, hogy több mint négy éve nem emelték a háziorvosok juttatását. Talán azt is, hogy egy rendelettel elvették az amortizációs és fejlesztési pénzüket. Na ekkor vezették be a vizitdíjat! És ez egyszerűen azt a célt szolgálta, hogy a költségvetést tehermentesítsék, magyarán velünk fizettették meg az elQrás árát.
  Még mit akarnak ezen kívül közvetlenül ránk terhelni azt csak a jó ég meg a Fletó tudja!
  Na látod ezt elégelte meg az ország, arra is szavazott, hogy elég volt már?! És ha demokratikusan akarnak kormányozni, akkor dolgozhatnának végre értünk is, nem csak a maroknyi csoportjukért! Csak az ilyen elvakult vagy elvakított okoskák hisznek csak nekik!
  Az adómat pedig nem azoktól sajnálom, akik betegek, nem is azoktól, akik tanulni szeretnének, hanem attól a széle és egyre szélesedő néprétektől, aki azt sem tudja, mi az a munka. Akiknél a sokadik generáció nő úgy fel, hogy az apját sosem látta dolgozni!
  Kiszámolta valaki, mennyibe kerül ez nekünk tisztes adófizetőknek? De ezeket jobb elhalgatni ugye? Ha a fejünket a homokba dugjuk, akkor ez nem is létezik! De ez már egy másik probléma.”
 • 10. miracle 2008. március 13. 08:53
  „Feri
  Ne magadból indulj ki.
  Milyen sarcról beszélsz? 300Ft? Netre persze telik, ugye. Meg korsó sörre, romkocsmára, 7 évre ingyen az egyetemen, diploma nélkül A 3 millióból vajon hányan fizették becsülettel az eddigi "sarcokat"?
  Legalább 1 millióan, de inkább többen biztos nem, össz. 2 millió emberen élősködött az ország idáig, és előbbieknek jár a szájuk ? Tükörbe szoktak nézni?

  A cuclizmusról pedig a vicc:
  - Maga támogatja a privatizációt és az állami gondoskodás csökkentését?
  - Igen!
  - Kommunista!”
 • 9. Feri 2008. március 12. 20:09
  „miracle
  Ezt csak egy seggnyaló okostojás gondolja igy!
  Én is további 3 millió magyarral egyetemben igennel szavaztam. Úgy látom új vagy a fórumon. Talán meguntad az ATV-t és a Népszavát. Azt hiszed már kiművelted magad, és most az ország nagyját lebutázod. Gratulálok!
  "Eszedbe" sem jutott, hogy a szavazók a többszörös sarc és a szeretett kormányod politikájának mondtak megálljt?!
  Egy szoclibtől pedig furcsán hangzik, hogy a másik oldalt köti a cuclizmushoz.
  Ezt is a fene nagy eszeddel találtad ki? (bocsi, tudom a válaszod. a Kukába való)”
 • 8. miracle 2008. március 12. 14:47
  „A 84%-ról.
  - Pista bácsi akar fizetni a...?
  - Ingyen nem lehetne?
  - De.
  - Akkor nem. Amúgy mi is a kérdés?

  16% értette csak meg, hogy már nem cuclizmus van. (meg esetleg a többség, aki nem is szavazott). A 84 %-nak semmi köze a kormányváltáshoz, csupán csak a minden jó, ami ingyen van teóriáját erősíti.”
 • 7. miracle 2008. március 12. 13:46
  „Alant egy díszmagyar hozzászólása volt olvasható.
  Aki nem fideszes, az hazaáruló, aki nem támogatja a vandalizmust, az tesze-tosza.”
 • 6. Kapuvári 2008. március 12. 13:17
  „Rogán!az lenne a dolgotok,hogy elkergessétek ezt a hazaáruló kormányt,ehelyett teszetoszáskodtok ti is!ugyanolyan hazaárulókká lesztek,mint a balosok,ha nem teszitek meg!kezetekben van az ország sorsa,de nem cselekszetek!azért kaptátok a 84% igent,hogy cselekedjetek!szánalmas fidesz banda!”
 • 5. miracle 2008. március 12. 12:31
  „Rogán úr tartson felhomályosítást ezügyben a tömegoszlatás után el nem távozott fideszes párttársainak is, illetve bámészkodó szimpatizánsainak akkor talán nem kapnak gumibottal a fejükre.”
 • 4. Eva- 2008. március 12. 09:14
  „igen élvezném, ha "tomcat és társai " magukat provokátornak vallanák!”
 • 3. Túrabakancs 2008. március 12. 08:48
  „A fehérgalléros bűnözőkkel kapcsolatban kellene szigorúbb
  büntetéseket foganatosítani, a provokatőröket pedig
  szűrjék ki a tüntetések közeléből! Nem tudom Rogánt
  mi a fene lelte, így akar népszerű lenni Budapesten? Ő
  és a fajtársai már megint nem bírnak magukkal!!! Mit
  keres egyáltalán a Fidesz berkeiben, milyen feladata
  van neki egyáltalán?”
 • 2. Cseter János 2008. március 12. 08:41
  „Persze ahhoz el kellene kapni a "rendzavarókat"! Rogán Antal úr követelje meg a rendőrségtől a rendzavarók elfogását! Sőt tegyék nyilvánossá, hogy kik bízzák meg a rend megzavarására Őket!
  Kiknek érdeke a békés tüntetők közé vegyíteni a gátlástalan vandálokat? Ezt is tegyék közzé!”
 • 1. jo bacsi 2008. március 12. 08:09
  „Magyarul betiltani a sztrajkokat mert borton jar erte. Rendorhatalom ha nem halgat rajuk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jövőre koncentrálnak az MSZP országos pártértekezletén

A jövőre koncentrálnak az MSZP március 29-re meghirdetett országos pártértekezletén, bár… Tovább olvasom