Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Sztrájk: biztosan megtartják a szerdai akciókat

Hétfőn sem tudtak megegyezni a szakszervezetek a kormánnyal, ezért biztosan megtartják a szerdára tervezett munkabeszüntetést és más akciókat a szolidaritás napján.
Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke újságíróknak azt mondta: ha esetleg kedden megállapodnának a kormánnyal, az előre meghirdetett akciók egy részét már akkor sem tudnák lefújni. A szolidaritás napjához több tucat szervezet csatlakozott eddig, valamennyien hangsúlyozzák, hogy akciójuk politikamentes, pártok támogatására nincs szükségük.

November 21-én este hat órától közös demonstrációt is tartanak Budapesten a Kossuth téren az Alkotmány utca torkolatánál, tízezer főre kértek területfoglalási engedélyt. Gaskó István szerint négyszázan vigyáznak majd tőlük a rendre és ügyelnek majd arra is, hogy pártok, politikai szervezetek zászlóit ne vihessék be a tömegbe. A szolidaritás napján a társadalombiztosítási rendszer tervezett reformja és a nyugdíjrendszer átalakítása ellen akarnak tiltakozni.

Olvasóink írták

 • 4. állampolgár 2007. november 20. 05:05
  „Kedves Flóra és Cseter János!
  Amit szóvá tett és szerintem jogosan Hné, az csupán az hogy a nevében tiltakozást bejelentő szervezetek nem tájékoztatják a tagjaikat csupán arról hogy tömegként legyenek szívesek jelen lenni a demonstráción. A személyeskedés nem jó politika, a színvonaltalan hozzászólás pedig a hozzászólót minősíti.”
 • 3. Cseter János 2007. november 19. 17:38
  „Magyarországon a szakszervezetek vezetőit általában a nyálverő hatalmonlévő pártoskodók jelölik a tagság élére! Persze tisztelet annak a kevés kivételnek akiket, nem, azokat pedig teleszájjal röhögnek ki a hatalmon lévő koalíció és holdudvara! Nekik semmisem drága! Ha másképp nemtudják kivárni, mig hazamennek a tüntetők, akkor működni fog újra a "K" vonal és ismét megnyílnak a börtönkapuk!
  Itt ez a kedves "flóra" azt hiszi, hogy az igazság szolgáltatás az demokratikusan és nem a bányász béka ülepe alól működik, és lesz is eredménye egy olyan sztrájk nak, ahol nincs jog és igazságszolgáltatás! Az is csoda, hogy ezt a vélemény nyilvánítást nem zárták még be! Úgy látszik ide még nem ért el a Jogi Maffia cenzúrálóik keze!”
 • 2. flóra 2007. november 19. 17:13
  „Kedves Hné

  Ha Önnek mindene megvan ebben a kutya világban, s ezek szerint a családja is egészséges ezért nem érzi miért kelene tiltkozni! Ugye?
  Majd ha fietni tetszik drágám a több biztositós modell bevezetése után - a már munkáltatója álta befizetett nyugdijés egészgébiztostáson felül- saját zsebéből havonta fix összeget akkor remélem feébred Csipkerózsika álmából!
  Addig is jó szundikálást kivánok Önnek és ugye még ó egészséget is, mert ugye a bajok csak akkor kezdődenk ha az ember egészsége oda!”
 • 1. Hné 2007. november 19. 16:22
  „A szakszervezeti tagságot a kutya meg nem kérdezi, hogy akarnak e sztrájkolni, illetve mi a véleményük. A szakszervezeti vezetők saját meggyőződésüket hirdetik, a szakszervezet mögé bújva, és fontosságukat ezzel demonstrálják. Az a szervezet ahol tag vagyok, kiküldött a munkahelyemre egy sokszorosított lapot, hogy ekkor-és itt jelenjek meg mert tiltakozunk a nem tudom éppen mi ellen. Fel voltam háborodva, és jellemtelennek és utálatosnak tartom ezt a módszert, ahol a saját szereplési vágyukat kiélendő, jelennek meg emberek a médiában, és nyilatkoznak a nevemben/nevünkben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újságírók tiltakoznak az újságírók előállítása ellen

Több újságíró-szervezet és az SZDSZ is tiltakozik, amiért szombaton két újságírót is előállítottak a rendőrök. Az újságírók a Batthyány-örökmécsesnél rendezett, be nem jelentett demonstrációról tudósítottak. Tovább olvasom