Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Szűts Ildikó lesz a Magyar Posta vezérigazgatója

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács szerdai döntésével támogatta Szűts Ildikó, eddigi általános vezérigazgató helyettes kinevezését a Magyar Posta vezérigazgatói posztjára.
Az eddigi vezérigazgatót, Szabó Pált, május 5-vel nevezték ki gazdasági és közlekedési miniszterré.

A Magyar Posta új vezérigazgatója címzetes egyetemi docens. Az ELTE Bölcsészettudományi Karán, majd a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem személyügyi szakán szerzett diplomát.

A Magyar Gazdasági Kamara Oktatási Központjában a német-magyar oktatási kapcsolatok és képzési programok felelőseként tevékenykedett 1990-1991-ben, majd 1992-től 1998 végéig a Human Investment Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója, számos privatizációs, reorganizációs és felszámolási program humán projektjének vezetője, több jelentős magyar vállalat humán erőforrás rendszerének és képzési stratégiájának kialakítója.

1999. januárjától a Magyar Posta Rt. Humán erőforrás helyzetfelmérő projektjét vezette, majd 1999. március 15-től a társaság humán erőforrás fejlesztési igazgatója lett.

A Magyar Posta Rt. (jelenleg Zrt.) munkaköri rendszerének kialakítását célzó projektet vezette, valamint a társaság oktatási objektumának irányítója volt.

2000. november 22-től főigazgatóként, 2002 óta humánerőforrás vezérigazgató-helyettesként tevékenykedett. 2007. május 1-jétől a Magyar Posta Zrt. általános vezérigazgató-helyettese. Németül, angolul és oroszul beszél. Férjezett, egy gyermeke van.

Nevéhez fűződik a Magyar Postánál a jóléti szociális juttatási rendszer átalakítása, amivel jelentősen nőtt a dolgozók éves jövedelme, illetve az Esélyegyenlőségi Terv elkészítését is a jelenlegi vezérigazgató-helyettes irányította.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első körben két állami cég részvényei kerülnek tőzsdére

Az Állami Autópályakezelő Zrt. és egy állami ingatlanokból álló portfóliót tartalmazó társaság… Tovább olvasom