Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Tanyasi lövöldözés Bács-Kiskun megyében

Rendőrök és kommandósok vettek körbe egy balotaszállási tanyát csütörtökön este hat órakor, miután a környékről bejelentés érkezett, hogy az épületben valaki lövöldözik. A járőrök golyóálló mellényben, biztonságos távolságról szólították fel a tanyán lévőket, hogy feltartott kezekkel jöjjenek elő.
A tanya gazdája másfél óra múltán jött ki. Kiderült, hogy gázpisztollyal lövöldözött, állítólag azzal is fenyegetőzött, hogy megöli szomszédait.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint sem a bejelentők, sem az elsőként odaérő rendőrök nem látták a fegyvert, a szürkületben azt sem lehetett észrevenni, hogy feléjük, vagy csak a levegőbe lövöldöz a tanya tulajdonosa.

A rendőrök felvették a golyóálló mellényeket és felszólították a férfit, hogy felemelt kézzel jöjjön ki az épületből. A férfi többször kijött és visszament, végül mikor már a kommandósok körülvették a házat, körülbelül másfél óra múlva szánta rá magát, hogy szót fogad a rendőröknek. Amikor előjött, a földre vitték és megbilincselték. Csak gázpisztolyba való lőszerek voltak nála, a fegyver nem.

A házból közben kijött a férfi felesége is, de látva az eseményeket, visszament a házba és bezárkózott. Mivel az elfogott férfinél nem volt fegyver, a rendőrök bementek az épületbe. Az asszony a földön ült, láthatóan ittas volt. A rendőrök a férjével együtt bevitték a rendőrségre. Mindkettőjük ellen eljárás indult veszélyes fenyegetés miatt, a férfit őrizetbe is vették.

Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a házból előkerült a pisztoly, az első megállapítások szerint egy gáz-riasztó fegyverről van szó. Azt, hogy a pisztoly lőfegyvernek minősül-e, szakértő vizsgálja.

A férfit és az asszonyt a kiskunhalasi rendőrkapitányságon egyébként megszondáztatták és mindketten ittasnak bizonyultak - vélhetően viselkedésük hátterében is az ital áll - tette hozzá Nyikos Tamás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az E.ON még nem hosszabbít gázszerződést

Bár a Déli áramlat a tervek szerint Magyarország felé kanyarodva már 2013-tól gázt szállít, és az… Tovább olvasom