Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Terhelő bizonyítékokat akartak gyűjteni Dávid Ibolyáról

Terhelő információkat akart szerezni az MDF elnökéről egy vagyonvédelmi cég - ezt maga a pártelnök, Dávid Ibolya jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján. A pártelnök erről egy hanganyag alapján szerzett tudomást, amelyet két napja kapott, ismeretlen feladótól.
Dávid Ibolya személyiségi jogokra hivatkozva nem hozta nyilvánosságra a hangfelvételen szereplő neveket, de a beszélgetés - újságíróknak kiosztott - leirata arra utal, hogy a pártelnökségért induló Almássy Kornél és egy volt kormánytag is részes az ügyben.

A hanganyag szerint azért keresnének terhelő információkat Dávid Ibolyáról, mert "van valami belső hatalmi váltás-szándék előkészítve". Dávid Ibolya hozzátette, tudomása van arról, hogy a vagyonvédelmi cég második embere találkozott Almássy Kornéllal. A pártelnök arra kéri az MDF-es képviselőt, vonuljon ki a pártból és a közéletből is, mivel méltatlan pozíciójára.

A felvétel alapján a volt kormánytag által képviselt körök pénzelik a váltást, mivel "meg akarják szerezni az MDF-ben az első helyet." Dávid Ibolya azt nem árulta el, melyik volt kormánytagról van szó.

A hangfelvétel leirata alapján csak a volt kormánytag nevének kezdőbetűjét tudni (S), illetve azt, hogy az egészben "valami alelnök van benne, valami A" - olvasható a sajtó képviselői között szétosztott dokumentumban. Az MDF pártelnöke szerint egyébként a vagyonvédelmi cégnek egykori 3/3-as háttere is ismert, az anyaggyűjtésre vonatkozó megbízás pedig egy magánvállalkozón keresztül érkezett.

Dávid Ibolya közölte, a demokrácia megcsúfolásának tartja az ügyet. Hozzátette: átadja a legfőbb ügyésznek a felvételt és soron kívüli vizsgálatot kér az ügyben a Legfőbb Ügyészségtől, illetve a Nemzeti Nyomozó Irodától.

Olvasóink írták

 • 12. zweistein 2008. szeptember 13. 14:51
  „11-hez: Alacsony részvétel a kis pártoknak kedvez. (Azért többesélyes: MDF, SZDSZ, Jobbik)”
 • 11. beautiful dreamer 2008. szeptember 12. 22:22
  „Ja,még FUL-nak üzenném,idézem:"Asszem kihagyom a választásokat..." végszavához: Pont ez is a céljuk a lakosság hozzáállásával kapcsolatban, mint amilyen végkövetkeztetésre Te jutottál!”
 • 10. zeusz 2008. szeptember 12. 22:19
  „Remélem, legkésőbb 1,5 év múlva kiszavazzák a parlamentből, aztán kotkodálhat a szemétdombján ez az agyon kozmetikázott vén tyúk.”
 • 9. beautiful dreamer 2008. szeptember 12. 22:08
  „Olvassátok zweisteint /3/, még csak annyit tennék hozzá, hogy az illetékes hivatalnokok rögvest "munkába is lendültek", azaz kiderítették, hogy az ügyhöz a gonosz FIDESZ-nek is van köze.”
 • 8. realista 2008. szeptember 12. 21:43
  „Almási=Ó-Molnár....”
 • 7. góliát 2008. szeptember 12. 21:41
  „látom mindenkinek nagyon hasonló a véleménye a kalapos dámáról.volt idő kiismerni elég régóta mutatja magát.igaz mint a szélkakakas hol itt dörzsölközik hol ott,de mindig annál ,-tiszta véletlen lehet biztosan,
  aki éppen hatalomra kerül.na ezért vált ki kellmetlen ingert az ember fiából.és hát amit a párttársaival szemben művel ,amit irtatok az is mind igaz.elég gusztustalan.de sokféle kalapja van és ez nincs másnak.neki biztosan tetszik.sokunknak nem.és tényleg eltaláltad mindig ugy tartja a fejét mint a tyukok.lehet a kalap ilyen nehéz,vagy ki akar látni alóla.bocs ez magánvélemény ,de szoktam nevetni rajta ha látom.”
 • 6. zeusz 2008. szeptember 12. 20:40
  „D.I. az egyik LEGGERINCTELENEBB politikus.
  Kirúgta Balsait, Lezsákot, Baloghot, mert azok kritikusak voltak vele szemben.
  Aljas módon nekiment Orbánnak, de a seggét bezzeg bele tette annak idején a miniszteri székbe.
  A fejtartása (póz), mint egy valódi tyúké...kapirgálna inkább a saját szemétdombján...”
 • 5. Ful 2008. szeptember 12. 20:38
  „Azért érdekes, hogy a Fidesz már kora reggel mosta kezeit, amikormég meg sem gyanusította őket senki.
  Persze az is eljön majd - mindenki mutogatni fog a másikra; mi pedig - itt lent a földön - majd elharapjuk egymás torkát, hogy bebizonyítsuk: a mi istenünk mond igazat
  Asszem kihagyom a választásokat...”
 • 4. mi vár ránk 2008. szeptember 12. 18:59
  „Mi van,hogy minden pártban kitört a téboly?Választás előszele. Küzdelem hatalomért ! Néha nagyon nevetségesek,és egyben veszedelmesek a játékaik.”
 • 3. zweistein 2008. szeptember 12. 18:54
  „Dávid Ibolya úgy csinál, mintha nem tudná, hogy Szilvásy és csapata bármikor képes előállítani olyan bizonyítékot, mint a szóbanforgó, amin - ugye - nem Almássy beszél. Csak egy kis környezetismeretre van szükség a "hitelességhez", arra meg ott a Schmukk Andor. Ráadásul a "bizonyíték" éppen jókor jön.”
 • 2. zweistein 2008. szeptember 12. 17:46
  „http://barikad.hu/node/18069
  Dávid Ibolya az előbb arról beszélt a rádióban, hogy KÖTŐTŰT akartak egyesek a hátába vágni. Tipikus freudi elszólás: Almássy Kornél kötőtűvel, gondolom naponta köt magának egy pulóvert, a kötőtű azért valamelyest nőies, nem dávidos, ibolyás.”
 • 1. zeusz 2008. szeptember 12. 17:12
  „Áruló ibolyka reszket a hatalomért.
  Ezért most Almássyt akarja eltakarítani az MDF-ből...
  Sztálin csinálta azt, hogy akit veszélyesnek talált, azt többet nem látták...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szavazás dönt az új kétszáz forintosról

A jelenlegi kétszáz forintos bankjegy helyett érmével fizethetünk majd, várhatóan a jövő év első… Tovább olvasom