Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Tíztonnányi romlott élelmiszert találtak Budapesten

Tíztonnányi romlott élelmiszert - különféle húsokat, sajtokat és üdítőket - találtak a szakemberek pénteken kora délután egy fővárosi raktárban. Volt, ami már penészedett. Az épület tulajdonosa egyelőre nem hajlandó megmondani, hogy hová szállított az élelmiszerekből.
Az állategészségügyi szakemberek pénteken a fővárosi VII. Kerületi Rendőrkapitányság akciójában vettek részt - egy pincében tíz tonna már megromlott élelmiszert találtak. Különféle húsok, tejtermékek, sajtok, édességek és nagy mennyiségű üdítő volt felhalmozva, nagy részük szemmel láthatóan romlott volt, akadt olyan is, amelyik már penészedett - mondta el Helik Ferenc, Budapest és Pest megye helyettes főállatorvosa.

Mint mondta, a megtalált élelmiszerek nagy részéről már leszedték a lejáratot mutató címkét, néhányon azonban még rajta volt - eszerint idén májusig és júniusig lettek volna fogyaszthatók. A raktárban egyébként az ételeken kívül rengeteg új címkét is találtak, amelyen az eredetinél jóval későbbi lejárati idő volt olvasható.

Helik Ferenc elmondta azt is, hogy a rendőrök már megkezdték a pince tulajdonosának elszámoltatását, egyelőre azonban nem hajlandó elmondani, hogy mióta címkézett át élelmiszereket és azokat hová számította. A helyettes főállatorvos szerint várhatóan 3 millió forintos állategészségügyi bírságot szabnak ki, ezen felül pedig - minden bizonnyal - a rendőrség is eljárást indít a tulajdonos ellen.

A megtalált élelmiszert lefoglalták, hamarosan megsemmisítik. Egy nappal korábban szintén több mint 10 tonna különféle sajtot és tejterméket találtak a szakemberek egy fővárosi nagykereskedésben. Bár az élelmiszerek jók voltak, a gondot ott az jelentette, hogy a raktárnak nem voltak meg a szükséges engedélyei.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Médiakampány indul: 'Új Magyarország. Benned van'

December elsején kezdődik az az átfogó médiakampány, amelyben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ)… Tovább olvasom