Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Több százmilliós pályázat közbeszerzésre

Összességében több százmillió forintos közbeszerzési pályázatokon hirdetett győztest a megyei önkormányzat, ami azt is jelenti: ekkora értékű beruházásokat tudott megvalósítani.
A legnagyobb tétel – az egymilliárd forintos kórházi közbeszerzés – viszont csak ezután kezdődik. A megyei közgyűlés legutóbbi ülésén tárgyalta az elmúlt évi közbeszerzéseket. A beruházások zöme már megvalósult, de vannak, amelyeket csak idén, illetve jövőre fejeznek be. Az előbbire példa a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ, amelyet idén március 15-én adtak át a közönségnek.

A teljes beruházás csaknem 800 millió forintba került, ebből a színpadtechnika beépítésére kiírt 66,7 millió forintos közbeszerzésen a Mélyépítő Budapest Kft. lett a befutó.

A pályázatot az épületrekonstrukciót egyébként is végző kft. hirdetmény közzététele nélküli, tárgyalásos eljáráson nyerte el. A mobil színpad-világítási, technikai berendezéseket a Lisys Fényrendszer Rt. építhette be a művelődési központ színpadára, ez 32,46 millió forintos beruházást jelentett.

Szociális intézmények

A megye szociális intézményei közül a koroncói és a nagylózsi otthonokba jutott pénz: Koroncó-Zöldmajorban 22 lakó számára építettek új otthont 58,8 millió forintért, a győztes a győri Általános Mélyépítő Kft. volt. Nagylózson kissé bonyolultra sikeredett a közbeszerzési eljárás, amelyet először eredménytelenné kellett nyilvánítani, mert a legkedvezőbb ajánlattal előálló cég nem tett megfelelő ajánlatot. A második fordulót (tárgyalásos eljáráson) végül az Euro Boltozat nyerte. A 63,7 millió forintos beruházás eredményeképpen megépült új szárnyat idén júniusban adták át.

Csornai beruházás több fordulóban

Erre az évre áthúzódó beruházás a csornai Arany János Általános Iskola és Speciális Szakiskola felújítása, amelyre címzett (állami) támogatást nyert a megye. A beruházás nagyságát is mutatja – 643,7 millió forint –, hogy többfordulós eljárásban hirdettek győztest, de nem azért, mert az első fordulót eredménytelennek kellett nyilvánítani. Már az első körben minden ajánlattevő alkalmas volt, végül a Strabag Rt. nyert. A felújítást várhatóan 2004-ben fejezik be. A közbeszerzési eljárás még nem zárult le a Harka–Bük vasútvonal korszerűsítéséhez szükséges tervek elkészítésénél. A pályázat összege 35 millió forint.

A legnagyobb tétel

Az elmúlt évek legnagyobb beruházása lesz a kórházi rekonstrukció, amelyre 1 milliárd forintot nyert a megyei önkormányzat. A saját résszel a beruházás teljes öszszege 1 milliárd 10 millió forint: ebben szerepel gép-műszer beszerzés, felvonók rekonstrukciója, illetve a központi sterilizáló technikai fejlesztése. A címzett támogatás folyósításáról azonban a kincstár egyelőre nem küldte a szerződést, ezért az eljárás csak most indítható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fülke (Phone Booth)

Mit csinál az ember, ha a közelében csengeni kezd egy nyilvános telefon? Továbbmegy, tudván, hogy… Tovább olvasom