Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Tra­gi­kus kö­rül­mé­nyek kö­zött meg­halt a Fa­mí­lia Kft. Szép apukája

Tra­gi­kus kö­rül­mé­nyek kö­zött meg­halt a Fa­mí­lia Kft. Szép apukája
Ádám Tamás 66 éves volt.
Tragikus körülmények között elhunyt Nagy Sándor Tamás, művésznevén Ádám Tamás, akit Magyarország első szituációs komédiájában, a majdnem négyszáz epizódot megért Família Kft. című tévésorozatban a családfő, Szép Károly szerepében ismert meg az ország - írja a Ripost.

A Bors információi szerint a 66 éves színművészre fővárosi, VII. kerületi lakásá­ban találtak rá.

A lap úgy tudja, hogy bár Ádám Tamás aktívan színészkedett, rendezett, a legendás tévésorozat óta nem jött olyan átütő siker a karrierjében, amilyenre vá­gyott, és ez rosszul érintette lelkileg. Főleg, hogy tavaly július 1-jétől nem volt egyetlen színházi társulat tagja sem. Tragikus halálának körülményeit a rendőrség vizsgálja, de biztosat csak a boncolás után tudnak majd.

Kollégáit, barátait lesújtotta a színész halálhíre.
 

Ádám Tamás 1952. május 23-án született Győrben, Nagy Sándor Tamás néven. Mielőtt szerződtették volna a Família Kft. sorozatba, meg kellett változtatnia a nevét, mert kollégájának, a Kövér Lajost alakító színésznek, Nagy Zoltánnak is hasonló neve volt. Ádám Tamás fia után keresztelte át magát Ádámmá. Tagja volt a győri Kisfaludy Színháznak, majd később a szolnoki Szigligeti Színháznak, 1986-tól 1990-ig a Radnóti Színházban volt színész-rendező. Éveken át szabadúszóként dolgozott, a kecskeméti Katona József Színház társulatában is játszott, majd közel egy évtizeddel ezelőtt Bodolay Géza főrendező unszolására a Szegedi Nemzeti Színházhoz szerződött. A szegedi társulat tagjaként több produkcióban is együtt játszott Kárász Zénóval, aki a fiát, az orvostanhallgató Szép Ádámot alakította a Família Kft.-ben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szarvast gázolt a vonat

Szarvast gázolt a vonat
A balesetben megsérült mozdony helyett másikat vittek a helyszínre, addig a vonatoknak várakozniuk… Tovább olvasom