Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

UD Zrt.: Demeter Ervin és Kövér László is adott megbízást

Bizonyítékok vannak rá, hogy a Fidesz-kormány két titokminisztere is rendszeres kapcsolatban állt a megfigyelési ügyben gyanúba keveredett UD Zrt. több vezetőjével - nyilatkozta Szilvásy György.
Sőt, a két ellenzéki politikus megfigyelési feladatokkal is ellátta a "polip-szerű árnyék-titkosszolgálatot" - jelentette ki Szilvásy György titokminiszter kedden a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésének szünetében. A testület ülésén a Fidesz és a KDNP képviselői nem vesznek részt.

A szakminiszter a nemzetbiztonsági bizottság ülésén tájékoztatta a testületet a megfigyelési botrány fejleményeiről.

A botrány másfél hete robbant ki, amikor a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójának feljelentése alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai házkutatásokat tartottak az UD Zrt. telephelyén és több magánszemélynél is. Később a Népszabadság arról számolt be, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal nyolc hónapja észlelte, hogy legalább egy számítógépére ismeretlenek kémprogramot telepítettek. A programtelepítők után kutatva jutottak el az UD-hez.

Demeter Ervin kedden a bizottság ülése alatt tartott sajtótájékoztatóján elismerte, hogy valóban tartott rendszeres kapcsolatot Horváth Józseffel a megfigyelési botrányba keveredett UD Zrt. vezetőjével, aki a Fidesz kormány idején az NHB műveleti főigazgató-helyettese volt. Az ellenzéki politikus - aki korábban a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter volt - ugyanakkor hangsúlyozta: nincs takargatni valója, ezért adott esetben hozzájárul minden telefonbeszélgetés teljes közléséhez, amit az UD bármely alkalmazottjával folytatott.

Szilvásy György elmondta: a több mint egy éve tartó felderítés alapján kiderült, hogy az UD Zrt. és több egyéb társaság is közösen tulajdonképpen egy "árnyék-titkosszolgálatot" hoztak létre, amely több esetben is törvénytelen eszközökkel gyűjtött információt a megfigyelt személyekről. A titokminiszter hozzátette: a hálózat politikai feladatokat is teljesítette: bizonyítékok vannak arra, hogy Kövér László és Demeter Ervin nemcsak kapcsolatot tartott a hálózat vezetőivel, hanem megfigyelési feladatokat is adott. Azt ugyanakkor Szilvásy nem árulta el, hogy kinek a megfigyelésére kaphatott megbízást a hálózat az ellenzéki politikusoktól.

A tárcavezető azt ugyanakkor elismerte, hogy az ügy felderítése során "találkoztak arra utaló jellel, hogy Bajnai Gordon megfigyelésére sor került" - fogalmazott Szilvásy György, de emellett ellenzéki és kormánypárti országgyűlési képviselők, valamint állami szervek és intézmények vezetői is a hálózat célkeresztjében voltak.

A miniszter szerint a hálózat létezése és működése minden eddigi hasonló fenyegetésnél súlyosabb. Éppen ezért az ügyben eddig feltárt bizonyítékokról Szilvásy egy későbbi időpontban ismét beszámol a nemzetbiztonsági bizottság ülésén, valamint a témát az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottsági szerdai ülésén napirendre tűzi.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. Botrányos 2008. szeptember 24. 11:26
  „Párbeszéd:

  Botrányos, hogy a szomszédom megfigyel!
  Honnan tudod?
  Hát, megfigyelem!”
 • 43. Ukuku 2008. szeptember 24. 01:14
  „Szerintem a szomorú az, hogy ezért a marakodásért fizetést is kapnak. Mellesleg a NBH pontosan mit is csinál? Van egy infantilis vezetője, aki hisz az UFO-kban, ráadásul igen erősen paranoiás, és ezért fenntartanak egy külön hivatalt, ráadásul fizetést is kap az a bohóc. Tiszta szégyen az egész ügy. Egyébként elmondanám, hogy nagyon sok intézményt lehallgatnak, egyáltalán nem újdonság. Ezt legalább jól megtanulták a kommunizmus idején.”
 • 42. beautiful dreamer 2008. szeptember 23. 22:48
  „Ide is ideírom: Ez az egész FIDESZ-es szerencsétlenkedés no meg az SZDSZ-nek és az MDF-nek a helyezkedő taktikája teljes mértékben a jelen kormánynak kedvez. Ebből az állapotból csakis a szocialisták jöhetnek ki győztesen, nagyon meglepődnék,ha ez nem így lenne!”
 • 41. Amerika 2008. szeptember 23. 22:21
  „Nézzétek az amerikai filmeket.CIA,FBI.Elértük ebben Őket.Sajnos csak ebben.A politika mocskos.Ez csak egy szűk rétegnek kell Amerikában,nálunk viszont nagyon sokan megélhetésre használják.”
 • 40. homer 2008. szeptember 23. 22:18
  „Egész egyszerűen vannak olyan idióta emberek akik még azt is becucliznák, hogy a fidesz Busht halgatja le, csak elvtárs legyen aki mindezt kihánnya magából!”
 • 39. macilaci 2008. szeptember 23. 21:16
  „24. hozzászólás mai 2008.09.23. 17:21
  "A Fidesz nem fizette le a céget, hogy "törjenek be a Nemzetbiztonsági Hivatalba, lopjanak ki adatokat." Tessék helyén kezelni a dolgokat."

  Ebben egyetértünk !Valóban nem! A fityesz titkosszolgálatának fedőszerve volt és az is!”
 • 38. macilaci 2008. szeptember 23. 21:06
  „"""íme a mucuska ügy""Mintha mások is benne lettek volna......De hát az a mi kutyánk kölyke.....”
 • 37. masszatolas 2008. szeptember 23. 19:59
  „Igaz, nem kell itt terelgetni, van egy tény: lehallgatás.
  Demeter és Kövér is adott megbizást, Mit kell ezt ragozni. Ha ez tény, akkor el kell fogadni.Demeter hetente egyeztetett Orbán tudtával.Ő nyilatkozta.Kell ennél több. Hogy mások is, az is tény.De most az utolsórol beszéltünk, amiből a Fidesz nem tud kijönni mocsok nélkül.És mi lett a haszna.Semmi.Dávid Ibolya maradt az elnök.Neki meg marad Lezsák, meg a többiek. Elrontották, és Csányi menthetetlenül kimonddta a beismeréssel, hogy a tények igazak. Ő is volt már miniszterelnök jelölt beszéd szintjén.A képlet egyszerü, megszerzi az MDF-et, , beviteti Orbán táborában, ad 2 milliárdot, ő meg lesz a jobboldalon a miniszterelnök jelölt. Nem olyan komplikált ez.De a tervekben hiba csuzsott, ezzel vége is ennek a dalnak hosszuidőre,de szerintem a fidesznek is”
 • 36. homer 2008. szeptember 23. 19:47
  „A 4. hozzászólásban, ott van az igazi válasz!
  Terelgetnek, terelgetnek..
  Lesz ez még durvább is!”
 • 35. zsinor 2008. szeptember 23. 19:35
  „Az előttem szoló tökéletesen rámutat az igazságra. A célkereszteben valóban Orbán falánksága állt megint, lefejezni az MDF-et. Hogy ez az Orbán nem éri fel épp ésszel, hogy ez a taktika megbukott, ha a kisgazdákat nem falja fel, most röhögve biztositotta volna a hatalmát.
  Nincs egy a zászló , egy a tábor, meg tényleg, mikor lakik már jól a kisgömböc.Bakót lőttek a lehellgatással, mert az emberekben az marad meg, hogy volt Fideszes és közeli fideszes vezérek irányitották a lehallgatási ügyet az MDF-re. Ekkora bakit, csak az amatőrök csinálnak.Kövér köteles beszéde nem volt elég, most meg a titkosszolgálati régi kapcsolatok.Nem volt elég a hosszu bájtok éjszakája, meg a Simicska, nem kéne abbahagyni. Itt nincs logika, itt folyik a harc a hatalomért és ehhez jó pénzért munkát vállalnak a biztonságiak, meg az őket finanszirózó Csányi, Stumph,meg a többiekaz Orbánhoz közeli emberek,”
 • 34. mai 2008. szeptember 23. 19:33
  „Elolvastam az ajánlott Debreceni József tollából származó írást (megjegyzem azt olvastam a megjelenés idején is, de nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget. Egyrészt a szerző publicisztikai szokásai miatt, másrészt - az írásból idézek -: """Titkosszolgálati eszközöket bevetni a politikai ellenfelekkel szemben merőben ellentétes a demokráciával és a jogállammal, ez már a diktatúra világa.""" Miért volna demokrácia ellenes éppen ez a tevékenység és éppen a demokráciában? Nyugaton halálra nevethetik magukat. A szocializmusban volt érvényben ez a "demokratikus" szabály.”
 • 33. bukovarika 2008. szeptember 23. 19:28
  „Nem kell itt különböző politikusokra visszamotogatni.Most Szilvássy él a hatalmával , korábban meg Kövér élt. Világos , hogy a mostaniról kell beszélni, amiről mára már kiderült, hogy Orbán Viktor is tudott.Ilyen ügyben azUSÁ-ban belebukik egy életre a politikus.Demeter Ervin beismerte a találkákat, Dávid Ibolya hangfelvételét bejátszották.Az ügyben egy a lényeg.Dávid Ibolyának nincs ellenfele, a Fidesz meg fujhatja, mert nem sikerül neki azMDF-et tönkretenni illetve bekebelezni, az elnököt meg leváltatni. Ebből a Fidesz nem tud jól kijönni, már megint hiba, hibák és hibák, 2100-bn meg elmagyarázzák nekünk, miért vesztett a jobboldal.”
 • 32. goromba 2008. szeptember 23. 19:09
  „Hurrá, megtaláltam az ármány ősforrását, íme
  http://www.nol.hu/cikk/507701/
  Gyorsabb Szilvásynál (2 nappal ezelőtt Szilvásy még a sötétben tapizgatott, miközben DJ már kitálalt!). Igaz, hogy kijelentéseinek 70%-át, már itt a korábbi hozzászólók értelmesebb fele helyből cáfolta - a többit meg ezekből vezeti le, őriási logikai bakugrásokkal - de, - láthatóan a hozzászólók másik fele - innen szedegette az ármánymorzsákat. De a hazugságnak ilyen kolosszális építményét látva szinte elképedek.
  Innen ered tehát az átparentált hülyeség, egy olyan embertől, aki eddig mindent és mindenkit elárult, kihasznált, majd a jobb gazdához dörgölődve, leköpött, pénzért, hírnévért vagy csak a nyalás kedvéért.”
 • 31. mai 2008. szeptember 23. 18:34
  „Most futtában elolvastam a Magyar Köztársaság Alkotmányát, s érdekes ütközési szakaszok vannak például abban, hogy Szilvásy hozta nyilvánosságra a megfigyeltek nevét, ezzel ő sértette meg a személyes adatok kezeléséről, nyilvánosságra hozataláról rendelkező szakaszt.”
 • 30. che 2008. szeptember 23. 18:34
  „A titkosszolgálat azért van (adófizetők pénzéből) hogy végezze a dolgát. Amig (sokáig) emberek (politikusok) vezetik a világ kormányait addig mindig lesznek lehalgatások, kémprogramok, kiszivárogtatások stb. Ez a világ rendje, mert emberek vagyunk !”
 • 29. hosszúbájtok 2008. szeptember 23. 18:03
  „/Az eleje is jó, keress rá!!/

  Szolgái szétszáguldanak,
  Ország-szerin, tova.
  Híradótól Napkeltéig,
  Nyomatik a duma.

  Kuncze Gábor, autón fátyol,
  Vágtat Pesten s Budán;
  Körötte ég rendőri fény,
  "Mit tegyünk most, Kovács?".

  Ötszáz winchester tölte meg
  Lángsírba vitt kukát,
  De egy se bírta mondani
  Hogy hol a hosszú bájt.

  "Ha, ha! mi zúg?.... mi éji dal
  Gizella utca pezs´g?!
  Kizáratom a kis Bauert,
  Ha most pofázni mer!"

  Áll néma csend; légy szárnya bent,
  Se künn, nem hallatik.
  Fejére szór vizet s jeget,
  Kuncze nem alhatik.

  "Ha, ha! elő síp, dob, zene!
  Harsogjon harsona:
  Fülembe súg tanácsokat
  Dörzsölt Kovács maga"

  De túl zenén, túl síp-dobon,
  Híradós klikken át:
  Ötszáz winchester füstölög,
  S sehol sincs hosszú bájt (*)

  (*) A történelem kétségbe vonja, de a mondában erősen tartja magát, hogy Kuncze Gábor, koalícióba lépése (2002) után, ötszáz APEH winchestert szedetett szét, hogy a hosszú bájtokat megtalálja.”
 • 28. hosszúbájtok 2008. szeptember 23. 17:54
  „"A 2002-es kormányváltás után készült, az üggyel foglalkozó APEH-jelentés azonban megállapította, hogy ,,hosszú bájtok éjszakája" nem volt; ,,a megadott adóalanyok adatait lekérdező ügyintézők tevékenységében az adatvédelmet, illetve a célhoz kötöttség elvét sértő visszaélés nem történt." Az akkori jelentés annyit állapított még meg, hogy 1999-ben és 2000-ben történtek furcsa lekérdezések az informatikai rendszerben.


  2002-ben László Csaba akkori pénzügyminiszter utasítást adott az APEH-nek, az Államháztartási Hivatalnak, a Magyar Államkincstár Rt.-nek, a Szerencsejáték Felügyeletnek, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) és a Vám- és pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) az általuk kezelt adatok mentésére és a tárcához továbbítására.

  A PSZÁF nem teljesítette a kérést, az APEH pedig csak a mentést végezte el, azután a titkos ügykezelés szabályai szerint őrizte a másolt adatokat, de nem továbbította a Pénzügyminisztériumnak.


  Egy évvel később Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos aggályosnak minősítette az esetet. A biztos szerint a személyes adatok kezelésére csak az érintett beleegyezése, vagy törvényi felhatalmazás alapján célhoz kötötten van lehetőség, a 2002-es kormányváltást követő adatmentés során azonban e feltételek hiányoztak."

  Tessék rákeresni a szövegre. 2002-ben viszont valaki egészen más töltögette le az APEH-adatokat!!!!! Megint olyasmivel vádaskodik az MSZP, amit ők viszont elkövettek. (ld. az utolsó bekezdést!) Pipacska, kegyednek különösen ajánlom, ugyanis ön is egy átvert szerencsétlen némber.”
 • 27. pipacska 2008. szeptember 23. 17:37
  „Azután meg jól lebukott néhány exfideszes, amikor az ilyen APEH adatokkal próbálta megzsarolni Csányit.
  Hány napig is állt az APEH teljes rendszere, amikor a fidesz pénztárnoka, Simicska lett a góré?”
 • 26. papen 2008. szeptember 23. 17:28
  „Sőt, szerintem Szilvásy ne kispályázzon: valójában Orbán volt a megbízások kögött és a cél az mszp lejáratása volt valójában.”
 • 25. hosszúbájtok 2008. szeptember 23. 17:25
  „Már megint egy beetetett ostoba! Hosszú bájtos rólad van szó!! Hozod a hülyeségeidet, fröcsögsz! Tessék:

  "Lezárul a vizsgálat az APEH-nél
  2002. október 22. 15:57
  MTI
  Egyelőre nem találtak bizonyítékokat arra, ami alátámasztaná azt a gyanút, hogy az APEH adatállományából adatokat törtöltek, vagy megváltoztattak volna az úgynevezett "hosszú bájtok éjszakáján" - közölte Király László György, az APEH elnöke szerdán Egerben tartott sajtótájékoztatóján.
  Hozzátette: a szakvéleményt készítő külső szakértői cég az utolsó simításokat végzi a munkán. Elmondta: a sajtó által Fidesz közelinek nevezett gazdasági társaságokat is részletes vizsgálat alá vették. Ezenkívül más keresztirányú vizsgálatot is végeztek, de ezek sem támasztották alá a fent említett gyanút - fogalmazott az APEH elnöke.
  "Ha október 31-éig feláll az SZDSZ által kezdeményezett országgyűlési vizsgálóbizottság, amely többek között ezt a kérdést is tárgyalja, az APEH által készített vizsgálati anyagot a bizottság rendelkezésére bocsátjuk" - mondta Király László György. Amennyiben a bizottság nem áll fel, akkor november elején az eredményekről részletesen tájékoztatják a közvéleményt - mondta."

  Ennyi pofátlan kommancs hazudozót! Vagy ezek tényleg ennyire megszállottak???”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az AB megsemmisítette a kórháztörvény egyes rendelkezéseit

Elutasította ugyanakkor a törvény egészét támadó indítványokat. A testület szerint az alaptörvénybe… Tovább olvasom