Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Újabb molotov-koktélos támadás meleg szórakozóhely ellen

Újabb budapesti meleg szórakozóhelyet támadtak meg molotov-koktéllal Budapesten. A támadók egy VIII. kerületi, melegek által látogatott szauna előterébe dobtak két molotov-koktélt.
Két Molotov-koktélt dobtak be egy VIII. kerületi fitness szalon előterébe a résnyire nyitott bejárati ajtón csütörtökön hajnalban - számolt be a részletekről a rendőrség. Az egyik üveg a padlón összetört és a benne lévő folyadék lángra kapott, a tüzet a szalon alkalmazottja oltotta el egy poroltóval. A másik üveg nem tört össze és tüzet sem okozott. Az ott dolgozó azt mondta a rendőröknek, hogy a szalon bejárata előtt talált még egy folyadékkal töltött palackot és egy üveg széttört nyakát, ezek azonban semmiféle kárt nem okoztak.

A támadás közben senki sem sérült meg - szögezte le közleményében a BRFK.

A tűzoltók is megvizsgálták a Molotov-koktélokat és azt állapították meg, hogy közveszélyről nem volt szó. A rendőrségi eljárás rongálás miatt indult meg.

A támadásról korábban a pride.hu számolt be. Leszögezték, hogy egy melegek által látogatott szaunáról van szó. A szalont egyébként korábban telefonon előre figyelmeztették a Molotov-koktélokról, ezért tartottak ott több poroltót is.

Múlt pénteken hajnalban az V. kerületben is Molotov-koktélt dobtak egy meleg szórakozóhelyre. A hasonlóság miatt ezért ezt a mostani esetet is a belvárosi rendőrök vizsgálják majd.

A kedden megnyitott 13. Leszbikus, Meleg Biszexuális és Transznemű Fesztiválhoz tartozó, szombati, Meleg Méltóság Menet nevű felvonulást több szélsőséges internetes portálon is megfenyegették. A molotov-koktélos támadások is részei ennek a fenyegetés-sorozatnak.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. bespin 2008. július 04. 08:56
  „Impeachment
  Nagy vonalakban egyezik a véleményünk, csak mindketten másik irányból közelítjük meg.
  Két mondatodra reagálnék:"munkát a rendőrségre hagyom, bár az eredmény felől kétségeim vannak."
  Ez az egyik fő baj.
  "ideiglenesen megnyerhető 1-2%ért cserébe"
  Jelen esetekben ez az 1-2 % , jóval több, a "szélsőjobb" fasisztoid rasszistakénti beállítása, jelentősen hoz a konyhára. Hiszen,ha a bal nem profitál belőle, akkor hasznot húz a magyar viszonyok közt jobboldalinak nevezett /szerintem, inkább a baloldal jobboldala/ ellenzéki pártok csapata. Ezek után teljesen mindegy ki, hogyan aknázza ki az ilyen módon nyert %-ot, mert a kül- és belpolitikánk és a nemzeti értékeink megítélése semmit sem változna. A politikai "elitünk" nem alkalmas arra, hogy a választóik érdekét tegye elsődlegessé.”
 • 33. idezet 2008. július 04. 07:01
  „a homoszexualitás alkalmazkodási / pszichés / identitászavar?
  Nos, ennek pont az ellenkezője igaz. A felvállalt homoszexualitás (nem feltétlenül nyilvánosan, az egyén önmaga előtti felvállalása a legfontosabb lépés) sokkal inkább kiegyensúlyozottá teszi az embert. A homoszexuális ember számára nem kontrollálhatók az vonzalmai (ahogy bárki más számára sem), így azok természetesek neki. Ami negatív érzelem kötődik a dologhoz, az kizárólag a társadalom, a család, illetve a közvetlen környezet nyomása, miatt kialakuló ellenérzések.
  A homoszexualitáshoz ilyen módon valóban rengeteg alkalmazkodási-, pszichés-, illetve identitászavar kapcsolódik, de nem a homoszexuális beállítottság miatt, hanem annak elfojtása okozza ezeket. Mindenkinek kötelessége lenne a családjában, környezetében lévő homoszexualitásra hajlamos emberek segítése, pozitív üzenetek közvetítése irányukba. Erre szolgált volna például a pár éve a Szigeten felállítandó sátor, amit ugye a "buziság propagálása" címén próbált a helyi józangondolkodású polgármester kitiltani. Az, hogy esetleg pár kamasz, aki képtelen helyretenni magában az érzéseit, esetleg tisztázhatta volna őket (és akár arra is rájöhetett volna, hogy ő valójában hetero, csak megzavarodott), így inkább depressziós, problémás, ne adj isten öngyilkos lesz, az nem érdelte. Végül is, a halott buzi a jó buzi, annál kevesebb van, ugye, Tarlós úr?”
 • 32. idezet 2008. július 04. 07:00
  „ez az egész csak eltereli a figyelmet a kormány gyalázatos működéséről.
  Ravaszok ezek a buzik, meg a kormány is! Képesek rávenni embereket a világ minden táján, hogy szexuális identitásukban exponálják magukat, kizárólag azért, hogy a magyar (vagy bármilyen) kormány gyalázatáról eltereljék a figyelmet. A politikai és érzelmi analfabetizmus olyan szintű megnyilvánulása ez, ami pusztán a teljesítmény nagyságrendje miatt érdemel említést.”
 • 31. idezet 2008. július 04. 06:59
  „a gyerekek nem látnak maguk előtt egészséges életmintát?
  A gyerekek nem értik a szexualitást. Nem véletlen, hogy a gyerekes házaspárokat óva intik attól, hogy a gyerekek meglássák őket szeretkezés közben, ugyanis a gyerek számára a szexuális aktus értelmezhetetlen, agresszióval azonosítják.
  A szexualitás tehát nincs jelen egy normális, egészséges család hétköznapi, nyílt életében, a gyerekek semmilyen szinten nincsenek belevonva, nem is a szülők dolga, hogy szexuális magatartásformákat tanítsanak a gyerekeknek, a szex a szülők magánügye, nem családi tevékenység.
  "Nézd, kisfiam, akkor anyu így négykézlábra áll, én belemarkolok a seggébe és jó alaposan ki-be huzogatom a farkamat! Hallod, hogy csattognak a golyóim?!"
  Ugye, milyen morbid? Miért lenne ez másképp abban az esetben, ha apuka nem anyukát dugja, hanem egy másik férfit? Azt egyből mutogatni kezdik a gyereknek? Ugyanmár.
  A család élete sokkal fontosabb dolgokból áll, mint egymás szeretete, tisztelete, a család fenntartásának és működőképességének biztosítása, a mindennapok szeretete és átélése, az ünnepnapok emelkedettsége. Ezek egyike sem kötődik a nemiséghez.
  A gyerek szexuális identitása nem mintaalapú, hanem ösztönös. Hiszen minden (vagy legalább is a legtöbb) homoszexuális heteró családba született, és - normális esetben - ott is nevelkedett.
  Az egészséges életminták fontosak. Ilyenek például a családtagjaink és a többi ember tisztelete, az egyenlő tehervállalás, az erőszakmentesség, az alkoholizmus mellőzése, a kultúrálódás, a gyerek biztonságérzetének kialakítása, hogy mindig számíthat a szeretteire. Tessék, tessék, heteró párok, lehet példával előljárni.”
 • 30. idezet 2008. július 04. 06:57
  „kihal a nemzet, mert fertőző és elkapják a heterók is?
  Az irodalmi és történelmi feljegyzésekben több ezer évre visszamenőleg ott szerepelnek a homoszexuálisok, illetve a homoszexualitás, mint jelenség. Az eddigi feljegyzések szerint még egyetlen nemzet sem halt ki amiatt, mert minden tagja buzi lett. Sőt, az önmaguk reprodukálásra képtelen homokosok valahogy mégis mindig jelen vannak.
  A homoszexualitás valóban fertőző egyébként, pont akkora hatásfokkal fertőz, mint a balkezesség! Nagyon vigyázni kell vele! Mindig mossuk meg alaposan a nemi szervünket, miután buzikra gondoltunk, vagy láttuk őket!”
 • 29. idezet 2008. július 04. 06:55
  „Mózesnek/Krisztusnak nem tetszett?
  Ez ebben a formában eleve nem igaz, de - szerencsére - manapság már nem is releváns szempont. Mózesnek amúgy is sok baja volt még, mindenféle táplálkozással kapcsolatos, illetve a társadalmi érintkezést is ezernyi szabály érintette, amiket manapság az égvilágon senkinek sem jut eszébe betartani (újra vannak kivételek: az ortodox zsidók, illetve néhány fundamentalista keresztény csoport, de ebben a merítésben ők most igazán nem számítanak). A tízparancsolat például nem említi a homoszexualitást (hacsak nem a "ne paráználkodjál" valamelyik altípusaként tekintjük), viszont konkrétan említi a házasságtörést, illetve a más emberek házastársával való szexuális viszony folytatását.
  A homoszexuálisok arányát 3-6 százalék körülre teszik a szociológiai kutatások. A házasságtörőkét legalább ötven százalék körülire. Hogy is van ez?”
 • 28. idezet 2008. július 04. 06:53
  „A melegség betegség, genetikai rendellenesség?
  Érdekes egy betegség ez. Tünete nincs, nem fertőz, az életminőséget nem befolyásolja, nem okoz kimutatható testi, vagy lelki degradációt. Nem létezik vizsgálati módszer, amivel ki lehetne mutatni, a "betegek" nem panaszkodnak, nem akarnak "meggyógyulni" sem.
  Oké, akkor tehát nem betegség, hanem genetikai rendellenesség. A kékszeműség genetikai rendellenesség. Egy öröklődő génhiba miatt az írisz pigmentációja hibás. Borzasztó.
  Minden ember (az egypetéjű ikreket kivéve) genetikai anyaga eltér. Nem létezik egy sztenderd emberi genom, amihez képest megállapítjuk, hogy ki a torz és ki nem. Mivel a homoszexualitás genetikai háttere egyáltalán nem tisztázott, könnyen előfordulhat, hogy egy meleg ember genetikai anyaga kevésbé tér el az átlagtól, mint egy balkezesé. Vagy mint egy atlétáé egy elhízott, izomtónusmentes puhányétól. A genetikánk határozza meg, hogy milyenek vagyunk, éppen ezért ahányan vagyunk, annyi félék. Annyi félék a szexuális szokásaink és vágyaink is, a homoszexualitás sem egy olyan állapot, amit egy "kapcsolóval" választanak ki, ezernyi része és összetevője van.
  Ráadásul ugye nem is öröklődik, hiszen a homoszexuálisok részben inproduktívak, nem szaporodnak, de akkor ki örökíti tovább a "kóros" géneket?”
 • 27. Cat 2008. július 04. 00:26
  „szeretgeti=szeretgetik”
 • 26. Ca 2008. július 04. 00:25
  „"Én szerintem nem kellene a buziknak ennyire flancolni, nyalják falják egymást épületen belül csendben és nem lesz baj."
  A melegbár és a melegeknek nyitott szauna nem erre való?!

  "Ezek az emberek, fiatal fiúkra is vadásznak és homokossá teszik őket."
  Egy fenét.
  Van ilyen is - mármint, hogy "vadásznak", ez pedofília, ami viszont nem egyenlő a homoszexualitással. Bizonyíték: a rengeteg heteroszexuális pedofil.
  Minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár - ha ezt a mondatot érted, akkor azt is, miért NEM azonos a homoszexualitás a pedofíliával.
  Márpedig ha nem azonos, és felnőtt emberek szabad döntéséről van szó, akkor se neked, se nekem, se a szomszédodnak, se a Mariskanéninek nem okoz semmiféle kárt az, hogy ők a négy fal között análisan szeretgeti egymást. Ergo: kurvára semmi közöd hozzá.”
 • 25. Impeachment 2008. július 04. 00:13
  „Bespin!

  Ahhoz, hogy meg tudjam mondani, kik a valódi tettesek, ahhoz bizony rendelkeznem kellene nekem is bizonyítékokkal. Ám ezek nem állnak rendelkezésemre, és nem is hivatásom ezek keresése - így ezt a munkát a rendőrségre hagyom, bár az eredmény felől kétségeim vannak.

  Ha azonban maradunk az általad megkövetelt gondolkodásnál: vajon minek nagyobb az esélye? A kormánypártok vagy akár a homoszexuálisok saját maguk illetve az általuk támogatott csoport ellen követnek el merényletet az ideiglenesen megnyerhető 1-2%ért cserébe - ami egyébként egyáltalán nem garantált, tekintettel arra, hogy a kérdés még a kormánypártiakat is megosztja, a szélsőjobb pedig nem elég erős ahhoz, h potenciális ellenségként jelenjen meg önállóan (ha megfigyeli, a szélsőjobb, mint hangulatkeltő eszköz inkább a Fidesszel való összefonódás igazolsára jelent meg); VAGY a szélsőséges csoportok az elkövetők, akik saját weboldalaikon ellenállásra, gyűlöletre, ellenszegülésre buzdítanak, és már precedenseket is találni áldásos tevékenységükre (lsd. pl a Kendermagosok esetét, ahol előszeretettel léptek fel - nem éppen a szólásszabadság védelmében). Persze ez nem bizonyíték, ebből következik, hogy az álláspontok elfogadásában nagyobb szerepe van a meggyőződésnek...és ez a meggyőződés - ahogy Te is mondtad - esetünkben más-más.”
 • 24. kulfoldon-elo 2008. július 03. 23:48
  „Egyszeruen nem akarom elhinni, hogy ennyi primitiv ember van otthon. Meg sem erdemlitek a jobb eletet, az agyatok tul szuk hozza. Ti annyira ostobak vagytok, mint a sotet kozepkorban a boszorkany egetok. Ha megkerdezik toletek:
  - Mert kell elegetni? (Szinte latom a buta tekinteteket)
  - ???? ... hat me csak.
  Ti, akik nagy hazafiasan veritek a melleteket, inkabb ti vagytok ennek a nemzetnek a szegyenei. Az a szerencse, hogy sokkal kevesebben vagytok, mint ahogy azt hiszitek, csak ti azert tudjatok hallatni a szavatokat, mert annyira sotet az agyatok, hogy mindenfele kontroll nelkul kimondjatok meg a legnagyobb marhasagokat is... nem hiaba, hulyek vagytok! Olyan fogalmak moge bujtok, amit szerintem nem is tudtok mit jelentenek. Ha megkerdeznem mit jelent a keresztenyseg... (megint azok a buta tekintetek neznek ram) hmm...??? De azert Hitlerrel peldaloztok.”
 • 23. valaki541 2008. július 03. 23:20
  „Ezt a sok szart, amit ti összehordtok. Nem csodálom, hogy itt tartunk még mindig, ahol... Az egyik gyilkolná a melegeket, a másik forgatókönyveket ír. Hihetetlen, hogy még mindig van felsőbbrendűségi gondolkozás. Nyald ki Hitler seggét. Ez Magyarország. Gratula”
 • 22. bespin 2008. július 03. 23:08
  „Felelősségrevonó kedves,a kormánypártok közvetve felelősek az okt.23.-ai és márc.15.-ei eseményekért.
  Nem vádaskodtam, valóban ez az én fikcióm, de sok más ember is így gondolja.
  Ha te tudod a választ akkor bizonyítékokkal cáfold meg az én teóriám, győzz meg, hogy nem így van, rosszul látom a helyzetet. Bár nem hiszem , hogy meg tudnál téríteni, mert szerintem Te nem az én értékrendemet képviseled.”
 • 21. pan.cser 2008. július 03. 22:26
  „Nehogy már a homokosok kisebbségnek tüntessék fel magukat. Ezek az emberek, fiatal fiúkra is vadásznak és homokossá teszik őket. Tehát veszélyt jelentenek a társadalomra. Akárhogy is nézzük ez tény, tudományosan igazolt. A kisebbség védendő valami de ezek az alakok nem. Miért védenénk például a tolvajokat, betörőket stb. Holnap már az uborkatolvajok is kérik a jogaikat. Mi van Európában? Ugyan kérem Lononban gyerekek ölik egymást. Párizsba több tízezer autót gyújtottak fel stb. Jó dolgukban egyelőre a farkukat dugják oda ahova nem való mert már minden más unalmas. Ezzel még dicsekszenek is. A homoszexuális viszonyt nem támogatni, hanem elnyomni kell. Az egyáltalán nem számít, hogy a társadalomban ettől néhány ember nem érzi jól magát, gondolom a gyilkos sem mikor akasztani viszik. A lényeg az összes, nem az hogy a beteg egyén kiélheti-e vágyait vagy sem!”
 • 20. raffy2 2008. július 03. 22:25
  „a provokávió felső foka.PROVOKÁCIÓ!!!PROVOKÁVIÓ!!!a lévay egész héten nyomta a hülye dumát.azon csodálkozom,hogy még nem mondta senki,hogy kire gyanakodnak.”
 • 19. lakme 2008. július 03. 21:39
  „Uraim, nem ertek egyet a felvonulassal, de a frocskolodessel sem
  (moderálva - a szerk.)”
 • 18. white power 2008. július 03. 20:53
  „várok ma mindenkit a kék osztriga bárba! most indulok!”
 • 17. team5 2008. július 03. 20:02
  „15. hozzászólás Impeachment
  Én meg nem vagyok buzi.”
 • 16. Impeachment 2008. július 03. 19:41
  „Ó, nem, kedves bespin, ilyet nem mondtál. De ha a korábbi tapasztalatokból indulunk ki - értsd: okt.23 és márc. 15-i tüntetések - ahol szintén sokan hangoztatták a kormány és kormánypártok felelősségét, olyan értelemben, hogy ők mint esetleges felbújtók jelennek meg. Ebből feltételeztem, hogy a végső szálak vajon ezúttal hová máshová vezethetnének, mint a jól megszokott körökhöz.

  A logikádban egy apró hiba van csupán. A világ gyakran nem racionálisan működik, mint ahogy az emberek sem feltétlenül tesznek hasonlóképpen. Az pedig számomra nehezen elképzelhető, hogy a szélsőjobboldali emberek közül mindenkit megfigyelnek. És persze, lehet engem arra ösztönözni, hogy gondolkozzak....gondolkozom is, ám valahogy én nem jutok olyan következtetésekre, mint Te. Persze ez nem jelenti azt, hogy hülye lennék - mielőtt levonnád a végkövetkeztetést. Összeesküvés-elméletekből így is van éppen elég...villants előbb valami bizonyítékot az üres vádaskodás helyett, mert addig a Te koncepciód sem lesz más, mint egy a sok közül.”
 • 15. joy 2008. július 03. 19:14
  „Biztos úgy gondolták a szellemi rokkantak, hogy még nem elég meleg a melegszauna.

  (moderálva - a szerk.)”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munka közben ütötte agyon az áram a kábeltévé-szerelőt

Agyonütött az áram szerdán este egy kábeltévé-szerelőt a Tolna megyei Nagykónyiban. A férfi egy… Tovább olvasom