Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Újabb uzsorások előzetesben

Ismét elfogtak a rendőrök két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy uzsorások. A férfiakat Mohácson fogták el, már előzetes letartóztatásban vannak - mondta el Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere. A rendőrség nyomoz, későbbre ígértek tájékoztatást.
Július 31-én már előzetes letartóztatásba helyezett a Pécsi Városi Bíróság két baranyai férfit, akiket jogosulatlan pénzügyi tevékenységgel és önbíráskodással gyanúsítanak.

Azért rendelték el a siklósnagyfalui és az alsószentmártoni férfi előzetes letartóztatását, mert tartani lehetett attól, hogy ha szabadlábon maradnak, a tanúk befolyásolásával, a tárgyi bizonyítékok megsemmisítésével, elrejtésével meghiúsítják a bizonyítási eljárás lefolytatását.

Mint azt a Független Hírügynökség már hírül adta, a két férfit a Siklósi Rendőrkapitányság nyomozói vették őrizetbe, miután Drávapiski polgármestere korábban feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen. Mali Zoltán azt írta feljelentésében: az elmúlt években uzsorások több Siklós környéki település lakójának adtak kölcsönt 50-100 százalékos kamatra. Amikor az érintettek a kölcsönt nem, vagy csak részben tudták törleszteni, a hitelezők elvették a házukat. Többször az is előfordult, hogy az adósokat megverték, vagy megfenyegették. Feljelentést azonban egyikük sem mert tenni, féltek a megtorlástól. Helyettük fordult a rendőrséghez Drávapiski polgármestere.

Az Ormánságban több család ment már tönkre uzsorások miatt, volt, aki öngyilkos is lett. A Baranya megyei Rendőr-főkapitányság ezért egy nyomozócsoportot bízott meg a felderítéssel.

Olvasóink írták

 • 6. dodó 2008. szeptember 12. 21:02
  „Sajnálatos, hogy ezek a kedves kisebbségi "emberek?" bár mohácsiak, mégsem akarnak menekültként Kanadába távozni!”
 • 5. maci52 2008. szeptember 12. 20:26
  „Én is tudok még egyet ,OTP-Csányi et.Kolompár Orbánnak is melegszik a helyzet,de mennek tünteni az eltartóik ellen.”
 • 4. arvisura 2008. szeptember 12. 20:16
  „Arra kell még választ keresni, hogy az uzsorások által lefedett területek kisebbségi képviselői, tudtak-e az esetekről?
  Ha tudtak, miért nem tettek semmit?
  Ha nem tudtak, akkor hogyan képviselhetik saját kisebbségüket, ha nem ismerik a problémáikat?
  Ez ügyben nyilatkozzanak!
  Esetleg megérte nekik a "semmit tevés" ?
  A vagyonosodási vizsgálat is hozhat érdekes eredményeket, mint tudjuk Al Capona-t is végül adócslásért itélték el.”
 • 3. BANK-KÁR 2008. szeptember 12. 18:34
  „Én is tudok egyet, úgy nevezik hogy PROVIDENT gyorskölcsön!”
 • 2. 4 2008. szeptember 12. 15:38
  „http://www.youtube.com/watch?v=HEa-yPdwIuU&feature=related
  Tücskök és Hangyák”
 • 1. Kolompár Rómeó 2008. szeptember 12. 10:48
  „KEVÉS!

  Termeszetesen az eljarassal parhuzamosan vagyonosodasi vizsgalatot is lehet inditani, mert gondolom, nem kockaladaval jartak a kornyeket. Amennyiben ez nem tortenik meg, akkor a jogrendszerrel igen nagy bajok vannak (ami egyebken igy is van).”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adótervek: megtizedelnék az adóalap-csökkentő tételeket

A kormány javaslata érinti az adómentes természetbeni juttatások körét is: 11 százalékos egészségügyi hozzájárulást kellene fizetni ezek után. Tovább olvasom