Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Vakok a balassagyarmati térfigyelő kamerák

Vakok a balassagyarmati térfigyelő kamerák - a négy berendezésből kettő egyáltalán nem működik, s most mindegyiket lekapcsolták a rendőrség szerveréről.
Öt éve pásztázzák kamerák a balassagyarmati főutcát, ám a beüzemelést követően ezeket a készülékeket senki sem felügyelte. Ennek oka az, hogy a rendszer felügyeletéhez nem tudtak megfelelő jogosítvánnyal rendelkező embereket fizetni.

Medvácz Lajos polgármester elmondta, képviselőtestület elé viszi a térfigyelés ügyét, s testületi határozatban kér pénzt a rendszer üzemben tartására.

Szerinte az elsősorban a hétvégi estékben előforduló garázdaságok megfékezésére huszonnégy órás megfigyelésre lenne szükség. Ehhez azonban most fel kell újítani a kamerákat és biztosítani kell az ügyelőszemélyzetet is.

Révész Ákos balassagyarmati rendőrkapitány közölte: a térfigyelő kamerákat adatvédelmi okokból csak aktív vagy nyugdíjas rendőr felügyelheti. Eddig létszámhiány miatt nem tudták a térfigyelést biztosítani, ezért a kamerákat le is kötötték a kapitányság szerveréről.

A helyi határőrök átvételével azonban az elkövetkező két-három évben bizonyosan lesz elég rendőr a balassagyarmati térfigyeléshez, így a rendszert hamarosan beüzemelik, s látni fognak a főutca térfigyelői - tette hozzá az Ipoly-parti város rendőrkapitánya.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teljes pályazár az E5-ös Budapest irányába tartó szakászán

Szombat reggel nem sokkal hat óra után négyes koccanásos baleset miatt teljes pályazár lépett életbe… Tovább olvasom