Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Valamennyi képviselő időben leadta vagyonnyilatkozatát

A parlament valamennyi képviselője és a törvény által meghatározott tisztségviselők is időben, vagyis hétfő este 8 óráig leadták vagyonnyilatkozataikat - tájékoztatot az Országgyűlés mentelmi bizottságának munkatársa.
A nyilatkozatoknak a képviselők 2008. december 31-i vagyoni helyzetet kell tükröznie. A 2008-as vagyonnyilatkozatok február 3-án délelőtt lesznek elérhetők a parlament honlapján.

A 386 országgyűlési képviselőből 382 nyilatkozott vagyonáról. Horn Gyulaés Toller Lászlóegészségi állapota miatt nem adott vagyonnyilatkozatot. Tasnádi Péter az elmúlt héten hunyt el, így már nem tudta leadni nyilatkozatát. Bácskai Jánospedig, aki a ferencvárosi időközi választáson lett képviselő, csak az első parlamenti ülésnap, vagyis február 16 utáni 30 napon belül köteles vagyonnyilatkozatot tenni.

Az országgyűlési képviselőknek családtagjaik vagyoni helyzetéről is be kell számolniuk. Ugyancsak nyilatkoznia kell a legfőbb ügyésznek és helyetteseinek, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének és alelnökeinek, a Versenytanács, a Közbeszerzési Tanács, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (MNV), valamint az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) vezetőinek és tagjainak. Valamennyien időben leadták vagyonbevallásukat.

A képviselőknek az ingatlanaikról, autóikról, vízi vagy légi járműveikről, műkincseikről, befektetéseikről, megtakarításaikról, tartozásaikról kell nyilatkozniuk, valamint arról is, hogy mely cégekben van érdekeltségük.

Olvasóink írták

  • 1. LukSzusz 2009. február 03. 09:26
    „Közben dúdolták:Hazudnak a gyöngy betűk a hófehér papíron. című nótát!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zéró toleranciát hirdettek meg a borsodi rendőrök

Zéró toleranciát hirdetett meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a közterületeken. Tovább olvasom