Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Vasutassztrájk: ma éjfélig lehet visszaigényelni a jegyeket

Szombaton éjfélig lehet visszaigényelni a szerdai kétórás sztrájk miatt kimaradt vonatok és a késett járatok pót- és helyjegyeinek az árát. Balogh-Fazekas Anita, a MÁV Start Zrt. szóvivője a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy a MÁV mindenkinek visszafizeti a menetjegy, pót- és helyjegy árát azok közül, akik nem használták jegyüket.
Azok tehát, akik egy másik vonattal, vagy az eredetileg tervezett járattal, de késve indultak és kezelték jegyüket, nem kapják vissza a vételárat. A MÁV-START Zrt. várhatóan kedden hozza nyilvánosságra, hogy mekkora bevételkiesést jelentett a munkabeszüntetés.

Az elmaradt vonatokra szóló jegyek árát, szombat éjfélig lehet visszaigényelni, a vasúti pénztárakban a kezeletlen jegyek ellenében, az elmaradt nemzetközi vonatoknál a Magyarországon váltott összes jegy árát visszakaphatja az utas, más társaságnál váltott jegyeket azonban az adott vasúttársaságnál kell igazoltatni. A szerda reggeli sztrájk több mint 600 vonatot érintett. A 3502 forgalomirányító közül 1728-an sztrájkoltak, az 1883 karbantartó közül pedig 804-en. A MÁV-START Zrt. 507 pénztárosa közül 148 nem vette fel a munkát, a 651 jegyvizsgálóból pedig 425 sztrájkolt.

Az előző vasúti sztrájknál csaknem 1500-an váltották vissza jegyeiket a mozdonyvezetők múlt csütörtöki kétórás munkabeszüntetése miatt . A visszatérítések összesen meghaladják az 1,7 millió forintot. Az októberi végi sztrájk is körülbelül 600 vonatot érintett. 174 járat egyáltalán nem tudott elindulni reggel 6 és 8 óra között. 70 járat rövidebb útvonalon közlekedett, és csaknem 400 vonat késett - még késő délután is voltak csúszások. A sztrájkkal az ellen tiltakoztak, hogy a GKM újabb 38 vasúti mellékvonal megszüntetését tervezi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiltakozó nagygyűlés az egészségbiztosítás reformja ellen

Véget ért az öt szakszervezeti szövetség tiltakozó nagygyűlése a Miniszterelnöki Hivatal előtt,… Tovább olvasom