Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Vidéki rendőrök a fővárosban

Összesen 300 rendőr érkezik vidékről a fővárosba, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság 1300 fős létszámhiánya mellett segítsenek javítani a közbiztonsági helyzetet.
A fővárosba vezényelt rendőrök három hónapig maradnak, az egyelőre még kérdéses, hogy következő turnus érkezik-e.

Győr-Moson-Sopron megyéből 150, Vas megyéből 90, Nógrádból pedig 60 rendőr fog Budapesten szolgálatot teljesíteni. Egy részük már kedden megérkezett a fővárosba, többen pedig április 1-én kezdik meg munkájukat. A vidékről felvezényelt rendőrök a közterületeken lesznek beosztva. Hét kiemelt terület van, ahol szolgálatot teljesítenek majd: ezek a nagyobb pályaudvarok, a belváros, a Budai Vár, a Blaha Lujza tér, illetve 2-es és 3-as metró, valamint a kisföldalatti vonala.

Az egyenruhások három hónapig maradnak Budapesten, hogy a közbiztonsági helyzetet javítsák. A BRFK jelenleg 1300 fős létszámhiánnyal küzd. Bencze József országos rendőrfőkapitány korábban arról beszélt, hogy a rendőrség-határőrség integrációja a fővárosban nem váltotta be létszám tekintetében a reményeket, nem érkezett ugyanis elég ember. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a rendőrség tavalyi évét értékelő értekezleten azt mondta, hogy a szaktárcától egy olyan program kidolgozását kéri, amely - akár úgynevezett PPP konstrukcióban - évi 2-300 lakás felépítését lehetővé teszi. A részletek kidolgozására őszig adott időt.

Olvasóink írták

 • 4. matriné 2008. március 27. 10:50
  „Parancs az parancs! Mérlegelés sehol! Ha fész,hogy felismernek a brutalitás miatt, akkor vegyél fel sí maszkot, vagy festékezd be a képedet! Vagy lég bátor mint a vámos, aki csak a törvényeknek engedelmeskednek! Náluk nincsenek olyan nparancsnokok ,akik a mundér mögűl és a politika védőszárnyai alól dirigálnak!”
 • 3. Picurika 2008. március 27. 08:16
  „Lópicigáspár!
  Amit leírál,az elejétől a végéig igaz!
  Sajnálom a volt határőrőket,mert szerintem ők nem erre számítottak!(köztudottan a legtöbbje az volt!)
  Ez most teljes mértékben arról szól,hogy ki meddig húzza a "cég"-nél!
  Kitartást!”
 • 2. lópicigáspár 2008. március 26. 12:13
  „"A főkapitány szerint amennyiben lejár ez az idő, nem lesz ismétlés. " Hehehe!! Akkor a következő 3 hónapos bp-i turnus és a 2 hónapos balatoni turnus csak vicc ugye?
  Elbeszélgetünk az emberekkel, vizsgáljuk a családi és szociális körülményeiket - válaszolta Szabadfi Árpád Bruhahaha kivel beszélgettek el? Ha az elbeszélgetés, hogy te meg te meg te mész akkor igazat adok.”
 • 1. Kapuvári 2008. március 26. 11:48
  „Hogyne lenne következő turnus! miért pont ezt a 3 hónapot nézték volna ki a naptárból? jön a nyár, turizmus,jön az ősz, újabb népszavazás(?), kéne a rendőr a fővárosba!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták az idős asszony gyilkosait Kenézlőn

A rendőrség elfogta azt a két fiatalembert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy megöltek egy 78 éves… Tovább olvasom