Délmagyar logó

2019. 06. 21. péntek - Alajos, Leila 20°C | 28°C Még több cikk.

Frittmann rozé cuvée-je lett Szeged bora - Galéria

Hétfőn rendezték meg a XXV. Szegedi Borfesztivál versenyét, amelyre 60 borász több mint 140 tétellel nevezett. A borászokat és az érdeklődőket Balla Géza, a 2018-as év borásza köszöntötte, aki egyben a zsűri elnöke is volt. A Szeged Város Bora 2019 díjat a Frittmann Borászat 2018-as rozé cuvée-je nyerte.
A város bora mellett további díjakat is kiosztottak. A legszebb fehérbornak a Frittmann Borászat generosáját, a legszebb vörösbornak a Günzer Családi birtok 2017-es cabernet sauvignonját, a legszebb tokaji bornak a Tolcsva Bor Kft. 2014-es tokaji 5 puttonyos aszúját, a fesztivál legelegánsabb borának a Holdvölgy Exaltation Tokaji É.S. muskotályát, a legszebb rozébornak a Font Pincészet Kft. kékfrankos rozéját, a legszebb megjelenésű bornak a Schieber Pincészet Tabu kékfrankosát választották. A társadalmi zsűri díját a Kincsem Kastély Szőlőbirtok 2016-os furmintja vihette haza.
 
Szeged bora és a legszebb fehérbor díját is elhozták Frittmann-nék. A borászat vezetője, Frittmann János lányával, Anitával koccint. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA

Az ünnepélyes díjkiosztó után a Frittmann Pincészet vezetője, Frittmann János Szeged város boráról elmondta, hogy egy pinot noir és egy zweigelt cuvée, amely gyümölcsös, könnyed, jól fogyasztható bor. A közismert borász hozzátette, ezzel a népszerű borukkal világversenyen is nyertek már díjat.
 
Tudósok borai a Széchenyi téren

Május 22-én, szerdán 17 órakor a Szegedi Tudományegyetem a Széchenyi téren külön programmal népszerűsíti a „tudósok borait", azaz az SZTE és a SZAB közös borminősítő versenyének eredményeit, amelyről lapunk is hírt adott a múlt héten. A borfesztiváli rendezvényen fellépnek az SZTE Zeneművészeti Kar hallgatói és a Szegedi Egyetemi Színház zenekara.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma kiderül, kik lettek az idei borverseny legjobbjai

Ma kiderül, kik lettek az idei borverseny legjobbjai
Ismét megmérettették boraikat Magyarország első számú borászai. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 18… Tovább olvasom