Hallgassa élőben!
Fotó: police.hu

Pánik és sikolyok: megszólalt a drámai mezőörsi buszbaleset túlélője

Egy ember meghalt, és húszan megsérültek abban a pénteki, közúti balesetben ahol egy kisteherautó és egy menetrend szerint közlekedő volánbusz ütközött Mezőörs belvárosában. A szerencsétlenség még pénteken történt, de azóta egyre másra érkeznek a hírek a tragédia részleteiről.

A baleset a 81-es számú főút 63. kilométerszelvényében, Mezőörsnél a délutáni órákban történt, egy Volánbusz és egy kisteherautó ütközött frontálisan. A baleset következtében a kisteherautó vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A buszon 30-an utaztak, köztük gyerekek. Összesen húszan sérültek meg, egy ember súlyosan.

Fotó: police.hu

Egy darabig nem ül buszra az egyik túlélő

Győrből jöttem haza, mikor azt vettem észre, hogy egy furgon jön velünk szemben a mi sávunkban. Én körülbelül középen ültem. Sajnos egy olyan útszakaszon voltunk, aminek a közepén volt egy járdasziget, a szélén meg egy ösvény és egy villanyoszlop.

Csak a buszvezető lélekjelenlétének köszönhető, hogy az utóbbit választotta, így a sövény majd végül az oszlop állított meg minket. Az ütközés után arra emlékszem, hogy sikítozó és pánikoló emberek vesznek körbe, de ez jó hír volt: mindenki túlélte – emlékezett vissza Dróth Zoé, akinek még nem sikerült feldolgoznia a történteket.

Mint mondja valószínűleg egy ideig nem száll buszra, ha nem muszáj.

Dosszié

Mással is szembe autózott a kisteherautó

Zoé állításait egy, a baleset helyszínétől néhány házra lakó is megerősítette. Nagy Sándor a Borsnak elmondta: délután egy nagy csattanásra lett figyelmes.

Az egyik szomszédom mesélte, hogy pont mielőtt hazaért volna, az ő sávjába is többször áttért egy hasonló kisteherautó vezetője

– nyilatkozta Sándor, aki hozzátette: ez az útszakasz, nagyon forgalmas, rendszeresen történnek balesetek.

Fotó: police.hu

A kisteherautó sofőrje elhunyt

Tóth Gabriella a megyei rendőrség szóvivője megerősítette: a kisteherautó sofőrje a helyszínen elhunyt. A könnyebb sérülteket a helyszínen ellátták, a többieket a mentők kórházba szállították. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset miatt indított eljárásban vizsgálja az ütközés körülményeit.

Hozzászólások

Forma-1: a szegedi mentők már készenlétben
Bár csak 15 órától csap össze egymással az F1-es mezőny a Hungaroringen, a szegedi mentők már készenlétben vannak reggel 6 óra óta a boxutcával szemben.
Isner–Nakashima döntő lesz Atlantában
Az ötszörös győztes amerikai John Isner, valamint honfitársa, a világranglista 115. helyén álló Brandon Nakashima jutott döntőbe.
Vass József, Óföldeák múltjának kutatója fáradhatatlanul alkot - Fotók
Vass József régóta a helytörténet bűvkörében él, négy évtized alatt sokat tett Óföldeákért.
A kávé- és a kávégéppiacon is egyre inkább a minőséget keresik a vevők
Folyamatosan nő az igény.
Milliók kerülhetnek utcára az Egyesült Államokban
Lejárt szombaton éjfélkor az Egyesült Államokban a koronavírus-járvány miatt tavaly bevezetett szövetségi kilakoltatási tilalom.
Irgalmatlan, mi közelít az ország felé: brutális jégeső csap le
Nagyobb jégdarabok is eshetnek, kiadták a riasztást is.