arzén

2 éve
Bakos András
Makó - Az országban az elsők között kísérletezték ki az ivóvíz arzénmentesítését Makón. Az itt kifejlesztett technológia bevált, mégsem ezt használták. Miért? A kísérletek kezdeményezője senkit sem hibáztat, csak több tiszteletet kér az ivóvíznek.
5 éve
Mindszent - A megnövekedett vízfelhasználás következtében szükségessé vált olyan kutak üzembe helyezése – tájékoztatta lapunkat az Alföldvíz Zrt. –, amelyek arzéntartalma meghaladja a rendeletben rögzített értéket.
6 éve
Zákányszék - Több megyei polgármester is arra hívja fel a lakosság figyelmét, nincs semmi gond a település csapvizével. Zákányszék első embere a szűrővel házalókat távol tartaná a településtől.
6 éve
Csanádpalota - Egyelőre nem tudni, alkalmazni fogják-e a Csanádpalotán kipróbált olcsó tisztítási eljárást a magyar ivóvízminőség-javító programban, de a tegnapi bemutató felkeltette több, a honvédséggel szorosan együttműködő szakmai cég érdeklődését.
6 éve
Csanádpalota - Kedden délelőtt 11 órakor mutatják be és tesztelik le a vízmű helyi telepén azt a vízszűrő berendezést, amelyet Csanádpalotán fejlesztett ki 3 évvel ezelőtt az Európa-szerte piacvezető romániai Grup Romet.
6 éve
Hódmezővásárhely - A katonaság által osztott zacskós, arzénmentes ivóvíz iránt érdeklődnek az emberek Vásárhelyen, az egyik osztóhelyen 30-40, a másikon 60-80 litert visznek el az emberek naponta. Ivásra és főzésre is használják.