Hallgassa élőben!

régi zsinagóga

1 éve
Tóth Anett
Fedák Sári neve sokaknak már nem cseng ismerősen. Híres magyar színésznő, primadonna volt, s Molnár Ferenc második felesége. Az ő munkásságát idézi fel Szűcs Nelli, ezúttal a régi zsinagógában ma este fél nyolctól.
1 éve
Kovács András
Több mint két évtizedes munkájának legnagyobb eredményeként az Új Zsinagóga külső felújítását értékeli a Szegedi Zsidó Hitközség leköszönő elnöke, de komoly adósság a belső rekonstrukció. Lednitzky András hátrébb lép, de az őszi kulturális fesztivált még ő szervezi.
2 éve
Tóth Anett
Van-e egy igaz szerelem, vagyis inkább hány szerelem fér bele egy életbe? Ezt a kérdést járja körbe a Megyek utánad című darab, amit Bíró Bence Grecsó Krisztián regényéből írt, és Dékány Barnabás rendezésében péntek este tartották az ősbemutatóját a régi zsinagógában.
2 éve
Táncszínházi produkció, Grecsó Krisztián regényéből készült színpadi mű ősbemutatója és Heinrich von Kleist O. márkinéjának története szerepel a MASZK Egyesület őszi kollekciójában a szegedi Régi Zsinagógában.
4 éve
Dombai Tünde
Szeged - Három hónap csúszással június végére készül el a zsinagóga felújítása. Át kellett tervezni a szociális helyiség belső elhelyezését, és a hideg is hátráltatja a munkákat.
Száraz és derült idő várható hétfőn
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 24 és 27 fok között várható.
Jövő hétre elkészül az útfelújítás
Szokatlan technológiá­val újítják fel a Baks déli részén lévő, főleg mezőgazdasági forgalmat bonyolító Levelényi út két kilométeres szakaszát. Már csak egy cementstabilizációs munkafázis és a felületre a bitumen­emulzió rávitele van hátra, és jövő hét végétől használhatják az utat a gazdák.
Orosz hajók zavartak meg egy ukrán-amerikai tengeri gyakorlatot
Orosz hajók veszélyes manőverek végrehajtásával szándékosan akadályozták egy ukrán és egy amerikai őrhajó gyakorlatozását Odessza partjai közelében.
Stohl András olyat mutatott, hogy attól mindenki elolvad
Stohl András az Instagram oldalán mutatta meg a család új kedvencét.
Batla tűnt fel a Fehér-tónál
Batlát (Plegadis falcinellus) figyeltek meg a Körös–Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai a kutasi pusztán – erről az igazgatóság honlapján számoltak be.
Rekordáron kelt el Michael Jordan 1983-as meze
A mezt még az NBA-s szereplése előtt viselte az egyetemi csapatban.