szakma

4 hónapja
Kovács András
Pályaválasztást segítő közös programsorozattal várta a 7. osztályos diákokat a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Szegedi Szakképzési Centrum és a pedagógiai szakszolgálat, a héten 20 fiatal ismerhetett meg testközelből több szakmát is.
7 hónapja
Imre Péter
Március eleje óta egészen május végéig járja az országot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a Szakmavilág roadshow. A program 6-7. osztályos tanulókkal ismerteti meg a szakmákat, a virtuális tér segítségével, így segíti a pályaválasztást.
7 hónapja
Pénteken ismét megrendezik a Szakmák Éjszakáját. A program lényege, hogy segítse a fiatalok pályaválasztását, és bemutassa, miért érdemes szakmát tanulni.
7 hónapja
M.A.
Csongrád - Az ötödik helyet szerezte meg Gácsi István a XII. Szakma Sztár Fesztivállal egy időben rendezett SkillsHungary döntőjében a gépszerelők között. A céltudatos fiatalember a középiskola elvégzése után az egyetemet célozza meg, majd saját vállalkozást indítana.
8 hónapja
K. A.
Összesen 11 Csongrád megyei tanuló jutott be a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjébe. A rendezvény március 12-14. között lesz Budapesten, a Hungexpo területén, a Szakma Sztár Fesztivál egyik kiemelt eseményeként.