Hallgassa élőben!

Szentesi Élet

5 éve
Kovács Erika
Ötvenen-hatvanon túl, de még a nyugdíjon innen munkanélkülinek lenni nagyon nehéz. Az érintettek azt mondják, kilátástalan a helyzetük. Nemcsak a pénztelenség viseli meg őket, hanem az is, hogy úgy érzik, nincs szükség rájuk.
7 éve
Szentes, Csongrád – Babakocsiban tolta hat hónapos kislányát – így teljesítette a Szentes–Csongrád (g)ÁT-futás rövidebb távját Dósai-Molnár Szilvia, aki több jótékonysági futásra is megmozgatta már sporttársait. A fiatal anyuka saját kategóriáját megnyerve tolta át a babakocsit a célvonalon, miközben a kis Lili végigaludta élete első versenyét.
7 éve
Közel egyötödével csökkent a szentesi szálláshelyeken töltött vendégéjszakák száma az év első nyolc hónapjában az elmúlt esztendő hasonló időszakához képest. Csak a márciusi mutató javult.
7 éve
Turisztikai szempontból a legfontosabb feladat a szálláshelyfejlesztés volna Szentesen – ismeri el a városvezetés.
7 éve
Ráfizetéses a szociális bérlakások fenntartása, ennek ellenére az önkormányzat segíti a rászorulókat. Az elmúlt hónapokban tovább nőtt a lakbértartozás, a hátralék közel 25 millió forint. Két esetben bírósági végzés alapján költöztetett ki hátralékos családot. Milliókba kerül újra lakhatóvá tenni a megüresedett házakat.
7 éve
Ruházati és informatikai üzletek, zöldségesek, élelmiszerboltok tulajdonosait és vásárlót, az ott lakókat és arra közlekedőket érint a felújítással járó felfordulás. A hangos gépekre és a csökkenő forgalomra panaszkodnak a kereskedők, míg a lakosok nem értik, miért kellett felbontani az egyébként jó utakat és járdákat.
7 éve
Dicső, több mint százéves múltja van a szentesi mozinak, a jelene azonban nem a legfényesebb, a jövője pedig kérdéses – ez országos tendencia. Vagy átáll a filmszínház a digitális vetítésre, ezáltal elérhetőek lesznek a premierfilmek, az aktuális sikerek, vagy maradnak a korlátozott technikai feltételek, a szűkösebb filmkínálat, és fogynak a nézők.
7 éve
Napi 30-40 kilométert tesz meg a betegeihez saját autóján és költségén Cserebökény, Magyartés és Nagytőke háziorvosa. Máthé-Magyar Csaba 2010 óta főállású háziorvosként látja el 450 páciensét. Az egykor szülészeten dolgozó orvos véleménye szerint a falusi, tanyasi ember még megbízik az orvosban és elfogadja a terápiáját. A szerződése 2016-ig szól, azonban tovább lép, ha jobb ajánlatot kap.
7 éve
Szentes - Behajtani tilos táblák borzolják egyes kofák kedélyeit a Rákóczi utcai zöldségpiacon: csak 7 óra előtt és 10 óra után lehet járművel behajtani a sorok közé. A helyi rendelet egyébként ennél is szigorúbb.
Bombameglepetést okozott a jubiláló Kisvárda a Groupama Arénában
A címvédő Ferencváros óriási meglepetésre hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a Kisvárdától.
Több száz palesztin sebesültje volt a ciszjordániai tüntetéseknek
Legalább 270 palesztin sebesült meg pénteken a ciszjordániai tüntetéseken, összecsapva izraeli katonákkal.
Nagyobb torlódás alakult ki Szentesnél egy baleset miatt - Fotók
A baleset miatt csak egy sáv volt járható az érintett szakaszon.
Kihúzták az ötös lottó nyerőszámait
Ezen a héten 1,2 milliárd forint volt a tét.
Érsekhalma lovasa nyerte a vácdukai elővágtát
Érsekhalma lovasa, Kulisity Rita Melisszeusz Madocsa Mokány nevű lován nyerte a Nemzeti Vágta szombaton megrendezett vácdukai elővágtáját.
A férfi és a nő mellett két új nem közül is választaniuk kell a német orvosoknak
Ezerszám kell kidobnia a régi betegazonosító formanyomtatványokat a német háziorvosoknak.