Hallgassa élőben!

Szentesi Élet

4 éve
Kovács Erika
Ötvenen-hatvanon túl, de még a nyugdíjon innen munkanélkülinek lenni nagyon nehéz. Az érintettek azt mondják, kilátástalan a helyzetük. Nemcsak a pénztelenség viseli meg őket, hanem az is, hogy úgy érzik, nincs szükség rájuk.
7 éve
Szentes, Csongrád – Babakocsiban tolta hat hónapos kislányát – így teljesítette a Szentes–Csongrád (g)ÁT-futás rövidebb távját Dósai-Molnár Szilvia, aki több jótékonysági futásra is megmozgatta már sporttársait. A fiatal anyuka saját kategóriáját megnyerve tolta át a babakocsit a célvonalon, miközben a kis Lili végigaludta élete első versenyét.
7 éve
Közel egyötödével csökkent a szentesi szálláshelyeken töltött vendégéjszakák száma az év első nyolc hónapjában az elmúlt esztendő hasonló időszakához képest. Csak a márciusi mutató javult.
7 éve
Turisztikai szempontból a legfontosabb feladat a szálláshelyfejlesztés volna Szentesen – ismeri el a városvezetés.
7 éve
Ráfizetéses a szociális bérlakások fenntartása, ennek ellenére az önkormányzat segíti a rászorulókat. Az elmúlt hónapokban tovább nőtt a lakbértartozás, a hátralék közel 25 millió forint. Két esetben bírósági végzés alapján költöztetett ki hátralékos családot. Milliókba kerül újra lakhatóvá tenni a megüresedett házakat.
7 éve
Ruházati és informatikai üzletek, zöldségesek, élelmiszerboltok tulajdonosait és vásárlót, az ott lakókat és arra közlekedőket érint a felújítással járó felfordulás. A hangos gépekre és a csökkenő forgalomra panaszkodnak a kereskedők, míg a lakosok nem értik, miért kellett felbontani az egyébként jó utakat és járdákat.
7 éve
Dicső, több mint százéves múltja van a szentesi mozinak, a jelene azonban nem a legfényesebb, a jövője pedig kérdéses – ez országos tendencia. Vagy átáll a filmszínház a digitális vetítésre, ezáltal elérhetőek lesznek a premierfilmek, az aktuális sikerek, vagy maradnak a korlátozott technikai feltételek, a szűkösebb filmkínálat, és fogynak a nézők.
7 éve
Napi 30-40 kilométert tesz meg a betegeihez saját autóján és költségén Cserebökény, Magyartés és Nagytőke háziorvosa. Máthé-Magyar Csaba 2010 óta főállású háziorvosként látja el 450 páciensét. Az egykor szülészeten dolgozó orvos véleménye szerint a falusi, tanyasi ember még megbízik az orvosban és elfogadja a terápiáját. A szerződése 2016-ig szól, azonban tovább lép, ha jobb ajánlatot kap.
7 éve
Szentes - Behajtani tilos táblák borzolják egyes kofák kedélyeit a Rákóczi utcai zöldségpiacon: csak 7 óra előtt és 10 óra után lehet járművel behajtani a sorok közé. A helyi rendelet egyébként ennél is szigorúbb.
Hirdetés
Ismét keresik Magyarország legvirágosabb településeit!
Segélyszervezet: egyre emelkedik a súlyosan alultáplált gyerekek száma Szíriában
A gazdaság a polgárháború és a nyugati szankciók következtében összeomlott.
PM-államtitkár: a jövő évi hiányszint megfelel az uniós normáknak
A járvány miatti helyreállítás igényli az 5,9 százalékos GDP-arányos hiányt, amely nem lóg ki az uniós számok közül.
Orbán Viktor: három veszély fenyegeti az országot, a népvándorlás, a járványok és Gyurcsány
A miniszterelnök nem fogta vissza magát a Fidesz-KDNP évadzáró frakcióülésén elmondott beszédében.
Karácsony beismerte, hogy hazudott egy interjúban (videó)
A baloldali főpolgármester egy külföldi tévének dicsekedett azzal, amit meg sem csinált.
Hitükről vallottak a hírességek Szegeden
Hazánk ad otthont szeptember 5. és 12. között a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak. A katolikus világesemény népszerűsítését a bibliai 12 apostol mintájára 12 hírnök végzi országszerte.
Falatnyi bikiniben mutatta meg tökéletes testét Weisz Fanni
Órási mennyiségű lájkot és bókot zsebelt be Weisz Fanni legutóbbi fotójáért, amelyen feszes testét egy falatnyi bikiniben mutatta meg.