Csongrád és környéke

2007.07.01. 16:19

Őszig tovább csiszolódik a Tüskevár

Bár jó osztályzatot kapott a szegedi tesztvetítés nézőitől a Csongrádon és környékén forgatott Tüskevár című film, Balogh György rendező mégis úgy érzi, van még mit javítani a mozin.

Bíró Dániel

Bár jó osztályzatot kapott a szegedi tesztvetítés nézőitől a Csongrádon és környékén forgatott Tüskevár című film, [namelink name="Balogh György"] rendező mégis úgy érzi, van még mit javítani a mozin. Mint megtudtuk, a látványt és a zenét tekintve sem a végső verzióval ismerkedhetett meg a nézői zsűri. A premier időpontja továbbra is kérdéses.

A Tüskevár nem nyilvános bemutatóját egy hónapja a szegedi Grand Caféban rendezték, ahol mintegy hatvanan tekintették meg a Csongrádon és környékén forgatott filmet. [namelink name="Balogh György"] rendezőtől megtudtuk, a tesztvetítés előtt tartottak tőle, hogy erre a – szinte rögtönzött – rendezvényre kevesen jönnek el. De végül mind a nézőszám, mind pedig a közönség korosztályos összetétele alkalmas volt arra, hogy reális képet kapjanak, hol is tartanak munkában, esetleg min kellene változtatni. Az ingyenes vetítésen való részvétel feltétele volt, hogy a közönség – egy tesztlap kitöltésével – véleményt nyilvánítson a látottakról. A leadott íveket nemrégiben értékelték ki a filmkészítők.

– Összességében jó osztályzatot kapott a film első közönségétől, és ez azért nagy öröm számunkra, mert el sem tudom képzelni, hogy egy ennyire nyers verzió élből kitűnőre teljesítsen – nyilatkozta lapunknak a rendező. [namelink name="Balogh György"] felsorolta, leginkább arra voltak kíváncsiak, hogy mit hiányolt, vagy unt-e valamit a néző, illetve hogy mi tetszett leginkább a filmen. A tesztelőknek a szereplők alakítását is értékelniük kellett.

– Támpontokat kerestünk, és úgy érzem, ezeket meg is találtuk. Egy biztos, van még mit javítani a filmen. Talán a legfontosabb, hogy rendesen-szépen be kell fejezni – összegezte a tesztvetítés tapasztalatait a rendező, aki örült annak, hogy a DVD-s változat levetítése majdhogynem moziélményt nyújtott a közönségnek. Hozzátette, a képi megjelenítés sokat fog javulni a mozikópiákon, és a végső zene is felturbózhatja az alkotást. Az őszi premier időpontjáról még nem született döntés, a filmet várhatóan szeptemberben mutatják be mozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!