Csongrád és környéke

2009.05.21. 22:41

Senkinek sem kell az Erzsébet Szálló

Csongrád - Egyetlen ajánlat sem érkezett a csongrádi Erzsébet Szálló hasznosítására kiírt pályázatra. A polgármester futna még egy kört, mielőtt dobra verik az ingatlant, de akad olyan vélemény is, hogy 1 forintnál most nem ér többet a 103 éves hotelépület.

Bíró Dániel

Nem kapkodnak a csongrádi Erzsébet Szállóért. Mint arról beszámoltunk, az önkormányzat tavaly ősszel bezárta az évek óta veszteséges hotelt, márciusban pedig pályázatot írt ki az épület hasznosítására. A város előzetesen kikötötte, hogy 25 évre kiadó, és csak szálláshelyként üzemeltethető az ingatlan, amelynek bérletéért havi 500 ezer forintot kért volna. A felhívásra egyetlen ajánlat sem érkezett, ezért a képviselő-testület mai ülésén a polgármester azt javasolja, hogy hirdessék meg megint a szállót, de ne eladásra, hanem ismét hasznosítási célból. Ez azért nem magától értetődő, mert Tarr Ágnes képviselő javaslatára tavaly úgy határozott a városvezetés, hogy ha nem sikerül hasznosítani az ingatlant, az önkormányzat értékesíti.

– A jelenlegi gazdasági környezetben hiba lenne eladni a szálló épületét. Az önkormányzat érdeke, hogy hosszú távon bérbe tudja adni az ingatlant – fogalmazott lapunknak [namelink name="Bedő Tamás"] polgármester.

A város előzetesen kikötötte, hogy 25 évre kiadó, és csak szálláshelyként üzemeltethető az ingatlan. Fotó: Segesvári Csaba

A város előzetesen kikötötte, hogy 25 évre kiadó, és csak szálláshelyként üzemeltethető az ingatlan. Fotó: Segesvári Csaba
Információink szerint a bizottsági üléseken is támogatták ezt a javaslatot, de olyan vélemény is elhangzott, hogy ilyen feltételek mellett képtelenség lesz olyan bérlőt találni, aki több százmillió forintot ráköltene a felújításra szoruló épületre. A szakértők szerint legfeljebb 150 milliót ér az 1227 négyzetméteres műemléki jellegű ingatlan. Úgy tudjuk, arról is szó volt a pénzügyi bizottság ülésén, hogy jelen körülmények között legfeljebb akkor lenne esély egy beruházó felbukkanására, ha 1 forintért kínálnák az épületet. Sokak szerint ugyanis félő, hogy évekig nem találnak bérlőt vagy vásárlót az üres szállóra, és akkor a vagyon megőrzésére kell majd súlyos pénzeket elköltenie a városnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!