Csongrád és környéke

2015.01.26. 21:21

Síszezon

Csongrád - Nagyon rosszulesik a csongrádi fideszeseknek az, ahogy az általuk elkezdett fürdőberuházásról beszél Bedő Tamás polgármester.

Bakos András

Az építkezés tényleg vontatottan haladt, elvileg már két éve be kellett volna fejeződnie. Ez azért kínos, mert 2010 és 2014 között, amikor a jobboldal volt hatalmon Csongrádon, országszerte és itt is kevesebb önkormányzati beruházás indulhatott. A fürdő lett volna az első, amely a Fidesz nevéhez köthető. Nagyon igyekeztek a városházán, hogy ez sikerüljön.

A projekt egyik felelőse egy nappal később ment családjával a már befizetett síelésre, mert váratlanul tárgyalni kellett fürdőügyben egy céggel. Megtehette volna, hogy visszatérése utánra kéri a találkozót, de inkább a magánprogramját csúsztatta. Az, akitől ezt az elhalasztott síelést tudom, szintén fideszes. Őt is bántja, hogy Bedő a múlt héten kamunak nevezte a korábbi képviselő-testület egyik határozatát fürdőügyben. Ez tényleg kellemetlen – mondtam én –, de amikor 2010-ben Bedőt legyőzték, a fideszes polgármester, [namelink name="Kőrösi Tibor"] hónapokig csak arról beszélt, milyen slendriánul intézte [namelink name="Bedő Tamás"] a csongrádi beruházásokat, milyen nagy a rumli a város pénzügyeiben.

Hol az igazság? Az én eszem szerint ott, hogy aki dolgozik, hibázni fog. A legjobban előkészített beruházásnál is jönnek váratlan helyzetek. Rögtönözni kell, és a megoldás nem mindig a legjobb. Ezt többen is tudhatják, de aki azt akarja, hogy a fürdő, út, iskola, művelődési ház elkészüljön, nem szól. Ezek a hibák egy vezetőváltáskor rögtön feltűnnek, úgy, mint amikor egy más által betört bakancsot húz föl valaki. A politikában a kérdés ilyenkor az, mennyire fűti az utódot a bizonyítás vagy a reváns vágya. Makón a húsz év után legyőzött polgármesternek, Buzás Péternek már a választások másnapján, látatlanban megüzenték: kezdődik az elszámoltatás.

A minap lefordította nekem egy kolléganőm a bécsi újságból az ottani polgármesterrel készült interjút. Azzal kezdődik, hogy a városvezető köszönetet mond az elődeinek azért a munkáért, amelyre az övé épülhetett. Az a demokrácia sem jobb a miénknél. Csak azt az udvariasságot, ahogy érzem, igazi önbizalom szüli – és a tapasztalat, hogy a fagyi bármikor visszanyalhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!