Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

75 éve diplomázott óvónőt is köszöntöttek - elismerést kaptak a legjobb pedagógusok Csongrádon

75 éve diplomázott óvónőt is köszöntöttek - elismerést kaptak a legjobb pedagógusok Csongrádon
Polgármesteri és tankerületi dicséreteket, valamint Pedagógia Díjakat is átadtak a városi pedagógus napi ünnepségen, ahol a több évtizede végzett díszdiplomásokat is köszöntötték.
Hagyományosan június első vasárnapján köszöntik a pedagógusokat, ez alkalomból rendeztek ünnepi műsort a művelődési központban. A hála szavait a régió képviselője, Farkas Sándor hivatali elfoglaltsága miatt levélben küldte el. Elhangzott, kiemelt fontosságú a pedagógusnap, ekkor elkötelezett embereket és példamutató munkájukat ünnepeljük. Szintén az óvodai, iskolai dolgozók gyerekekért végzett munkáját köszönte meg Bedő Tamás polgármester, aki beszédében kiemelte, a pedagógusok nehéz, de tiszteletre méltó pályát választottak. Hozzájuk csatlakozott Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ igazgatója, aki a pedagógusi pálya emberek életében betöltött szerepét emelte ki.
 

A polgármesteri és a tankerületi dicséretek átadása után adták át a Pedagógia Díjakat. Az elismerésben idén hárman részesültek, Kádár Katalin óvodapedagógus, Varga Valéria tanítónő és Vári László középiskolai tanár.

Kádár Katalin 1996-ban diplomázott a szarvasi Brunszvik Teréz Óvóképző Főiskolán, 1999 óta a Bokrosi Általános Iskola és Óvoda óvodavezetője. Kádár Katalin példamutató munkáját a fenntartó már többször is elismerte: 2002-ben, 2006-ban és 2013-ban polgármesteri dicséretet kapott.
Elismerést kaptak a legjobb pedagógusok Csongrádon. Fotó: Majzik Attila (galéria)
Varga Valéria diplomáját Baján szerezte, a tanítói képesítés mellett népművelés–technika szakon is diplomázott. Pályakezdőként a Széchenyi István Általános Iskolában kezdett el tanítani, és közel félévszázad után onnan ment nyugdíjba 2018-ban. A tehetséggondozás mellett nagy gondot fordított a hátrányos helyzetű gyerekek nevelésére, felzárkóztatására. Polgármesteri dicséretet 1998-ban kapott, akkor Pedagógiai Díjra is javasolták.

Vári László a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán szerzett matematika–fizika szakos tanári diplomát. 1986 óta dolgozik a Bársony István Mezőgazdasági Szakközép- és Szakmunkásképző Iskolában. 1999–2007 között igazgató volt, 2007–2013 között tagintézmény-vezető, majd 2013-tól ismét a Bársony István Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium igazgatója.
 
Díszdiplomásokat is köszöntöttek
Idén tizenkilenc pedagógus kapott polgármesteri dicséretet, tankerületi elismerésben pedig Kratkovszkiné Polgár Abigél, Kőszegi Istvánné, Papp Zoltánné, Kocsis Csaba, Sarusi-Kis Judit, Fábián Tamás, Mészárosné Lajos Ildikó és Kissné Kocsis Marianna részesült. Szolgálati emlékérmet Gera Edit, Gógné Farsang Márta, Csárdásné Szőrfi Éva és Kecskés József kapott. A díszdiplomásokat is köszöntötték, Deák József, Újvári Józsefné, Horti Ferencné és Ott Tamásné ötven éve, Gát László hatvan éve, Józsa Gusztávné Víglási Irén pedig hetvenöt éve diplomázott.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Környezettudatos gyerekeket nevelnek Csongrádon - ismerjék meg a Tündérkertet!

Környezettudatos gyerekeket nevelnek Csongrádon - ismerjék meg a Tündérkertet!
Mentorkertként működhet a Széchenyi-iskola tankertje. Tovább olvasom