Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

Kezdődik a fürdőépítés Csongrádon

Csongrád - Megvan a kivitelező, nemsokára aláírják a szerződést – mondták tegnap a fürdőről Csongrádon. A helyiek nagyon várják, hogy elkezdődjön az építkezés.
Sajtótájékoztatón jelentették be tegnap Csongrádon, hogy elkezdődött a Csongrád városi gyógy- és strandfürdő fejlesztése című projekt. Megírtuk: pályázati pénz és önerő segítségével újul meg, illetve bővül a gyógyfürdő. A közel egymilliárd forint költségvetésű beruházáshoz a pénz felét elnyerte a város, a többit információink szerint tagi kölcsönként maga adja bele.

Kőrösi Tibor polgármester arra emlékeztetett: a munka valójában évekkel ezelőtt kezdődött a termálkút felújításával. A föld mélyéből feltörő víz minél célszerűbb fel- és kihasználására törekedtek, az úgynevezett kaszkádrendszer végpontja a megújult fürdő lesz.

A látványtervek alapján vonzó hely lesz a csongrádi fürdő. Fotó: DM
A látványtervek alapján vonzó hely lesz a csongrádi fürdő. Fotó: DM

Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium önkormányzati koordinációért felelős helyettes államtitkára gratulált a város vezetésének, véleménye szerint jogos és régi vágyuk a csongrádiaknak a most kezdődő projekt. Farkas Sándor országgyűlési képviselő a térség kitűnő természeti adottságaira hívta fel a figyelmet, és kijelentette, hogy Csongrád az Alföld kiemelkedő helye lehet, ha tovább folytatják a fejlesztéseket.

Megújulnak az épületek, önkiszolgáló éttermet létesítenek, a tanmedence fedett lesz, elkészül többek között egy új, 420 négyzetméteres termál-, valamint egy gyermekmedence. A kivitelezésre a Strabag MML Kft. tette a legjobb ajánlatot, a város vezetői szerint leghamarabb két hét múlva aláírhatják velük a szerződést. Az intézményt már bezárták, jelenleg az előkészítő munkák zajlanak.

A sportolók a tervezett áprilisi befejezésig a szomszédos városokban keresnek edzési lehetőséget. A vizes gyógykezelések egyelőre szünetelnek, a többinek átmenetileg helyet biztosítanak a Síp-iskolában. Úgy tudjuk: azok, akiknek bérletük volt a fürdőbe, időarányos visszatérítést kapnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült a csongrádi kilátó

Elkészült a csongrádi Körös-torokban az a kilátó, amelyet az Összefogás Csongrádért Egyesület készíttetett közel 30 millió forint pályázati pénzből. Tovább olvasom