Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Ladik a 451-es úton

Ami Szentesnek a paradicsom és a paprika, az Csongrádnak a halászat. Ez áll amögött, hogy a 451-es út Csongrád előtti körforgalmában ,,zátonyra futott" egy ladik.
Érdekes látványban lehet része annak, aki Szentes felől ér Csongrádra a 451-es úton: a város előtti körforgalomban egy ladik magasodik a virágágyás közepén.

Az ötlet nem példa nélküli, a magyar leleményességnek köszönhetően Győrben a város nevezetességeinek kicsinyített másai díszítik az egyik körforgalmat, Szolnokon egy forgalomból kivont harci helikopter néz farkasszemet a közlekedőkkel, Kecskemétre, a 44-es és 445-ös út találkozásához egy MIG–21-es vadászrepülő került, sőt, Csornán egyenesen egy karácsonyi díszkivilágításban pompázó Trabantot tettek a körforgalom közepére, azonban a tetején fenyőfát szállító Trabi legnagyobb bánatunkra csak ideiglenesen színesítette a csornai hétköznapokat.
A Körös-torok után továbbra is vízközelben marad a ladik. Hamarosan egy halászszobor is kerül bele.
A Körös-torok után továbbra is vízközelben marad a ladik. Hamarosan egy halászszobor is kerül bele.
Ennek fényében nem is olyan merész vállalkozás a csongrádi ladikot a körforgalom közepére álmodni. A vízi jármű eddig hosszú éveken át a Körös-torokban fogadta a látogatókat, ám idén a turisztikai szezon kezdetekor nyugdíjazták a csónakot.

_ Sajnáltuk volna, ha a ladik kárba vész. Ez a körforgalom van a legközelebb a vízhez, ezért került oda – magyarázta Dékány Laura. Csongrád főkertészétől megtudtuk, a csónak nem gazdátlanul fog állni az úton, egy halász is kerül majd bele, a készülő szoborról hamarosan egyeztetnek a Művésztelep alkotóival. A körforgalom majd azután éri el teljes pompáját, ha a futónövények elborítják a ladikot tartó lábakat.

Tervben van további közlekedési pontok feldíszítése is, a Szeged felőli körforgalomba örökzöld és évelő növényeket telepítenek majd, a Kiskunfélegyháza felőlibe pedig egy Csongrád feliratot terveznek. Ezek közül a félegyházi valószínűleg még idén, a szegedi körforgalom jövőre készül el.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folyamatosan fejlődik a csongrádi sporttelep - Felújítják az öltözőket is

Folyamatosan fejlődik a csongrádi sporttelep - Felújítják az öltözőket is
Nem lehet azt mondani, hogy Csongrádon még a fű sem nő. A sporttelep igényeihez mérten most egy fűnyíró traktort szereztek be, amely nemcsak a pályán dolgozik majd, de a városban is besegít. Tovább olvasom