Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 8°C Még több cikk.

Őszre új piaca lesz Csongrádnak

Őszre teljesen megújul a csongrádi piroskavárosi piac, ahová fedett elárusítóhelyeket telepít, és 87 parkolóhelyet is kiépít az önkormányzat. A 62 millió forintos beruházásnak pusztán a 15 százalékát fedezik városi keretből, a fennmaradó részt pályázati forrásokból teremtik elő.
Az alumíniumasztalokat eltüntetik, helyükre 175 fedett és 81 hagyományos elárusító asztalt telepítenek. Fotó: Bíró Dániel
Több sikeres önkormányzati pályázatnak köszönhetően szeptemberre teljesen megújulhat a csongrádi piroskavárosi piac. A kofák körében legnépszerűbb árusítóhely fejlesztése érdekében már évekkel ezelőtt terveket készítettek a városházán, de csak az infrastruktúra korszerűsítésére, burkolatcserére és egy kiszolgáló létesítmény felállítására futotta az elnyert pénzekből. Mint arról Bedő Tamás tegnapi sajtótájékoztatóján beszámolt, elhárult minden anyagi akadály a további fejlesztés elől, hiszen az érintett felek már alá is írták azt a két támogatási szerződést, amely révén 62 millió forint értékben új elárusító padokkal szerelik fel a területet, illetve 87 aszfaltozott parkolóhelyet alakítanak ki a Bercsényi, a Szőlőhegyi és a Bocskai utcában. A jelenlegi alumíniumasztalokat felszámolják, helyükre 175 fedett és 81 szimpla elárusító asztalt telepítenek ki. Ugyancsak a nyár folyamán építik meg az új kerékpártárolót, amelyre egy korábbi pályázaton nyertek pénzt.

– A városnak pusztán tízmillió forintjába kerül a modernizáció – emelte ki a polgármester, aki részletesen is kifejtette, hogy bár a szerződés szerint a költségek 35 százalékát kellene az önkormányzatnak fedeznie, a belügyminisztérium uniós önerőalapja lehetőséget nyújt a további megtakarításra, és ezzel élnek is Csongrádon. Bedő hozzátette, egyelőre nem tervezik a helypénzek felemelését. A kivitelező egy csongrádi cég lesz, a munka várhatóan július-augusztusban zajlik.

A sajtótájékoztatón elhangzott még, hogy a Petőfi utcai régi nagypiacot továbbra is a megszokott napokon, csütörtökön és vasárnap működtetné a város, de ott már nem lesznek fejlesztések. A rövid távú elképzelések között viszont továbbra is szerepel egy piaccsarnok építése a Piroskavárosba, és ugyanott – ha az anyagi háttér is biztosított lesz – jövőre körbekerítenék a területet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Plázaszékek a megújult csongrádi moziban

Megújult a csongrádi Uránia Filmszínház nézőtere: az elhasználódott, gyakran nyikorgó és… Tovább olvasom