Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Új munkahelyek Csongrádon: bővít a Vestfrost

Csongrád - Fejleszti a termelését a csongrádi Vestfrost Zrt., amely kis szériában készít kereskedelmi hűtőbútorokat.
Még 2010-ben vásárolta meg az egykori csongrádi Frigolux Zrt.-t egy dán befektető, amely az új gyártócsarnokba új gyártósort telepített. A cég 85 embert foglalkoztat, 57-en közvetlenül a termelésben dolgoznak. Kis szériában, speciális piacra dolgoznak, kereskedelmi hűtőbútorokat készítenek. Koreától Brazíliáig használják például cukrászati vagy kegyeleti hűtőiket is.

Gyártás a csongrádi üzemben. A szerző felvétele
Gyártás a csongrádi üzemben. A szerző felvétele

– A dán befektető nemcsak megvásárolta a gyárat, hanem átvilágította a belső folyamatokat, majd tavaly szervezeti átalakítást is végzett. A fejlesztéssel együtt 4–5 termék gyártását is átadta Csongrádnak, a megrendelőkkel együtt. Tavaly 1,2 milliárd forint volt az árbevételünk, idén 1,5 milliárdot tervezünk – mondta lapunknak Gattyán László. A Vestfrost Zrt. ügyvezetője hozzátette: ebben az évben szeretnék az eddiginél hatékonyabbá tenni a termelést, ráadásul a dán anyavállalat két újabb termék gyártását szervezi át a Vestfrosthoz. 3–10 új munkahelyet teremtenének.

– A rugalmas, megbízható és olcsó munkaerőben, a kreatív fejlesztőgárdában és az olcsóbb szolgáltatásokban vagyunk a legjobbak. Már csak abból is 30 milliós megtakarítást érhetünk el, ha átszervezzük a jelenlegi gyártósort – sorolta a csongrádi üzem előnyeit a cégvezető.
A Vestfrost az eddiginél erőteljesebben számít a hazai beszállítókra, és nagy hangsúlyt fektet munkatársai szakmai fejlesztése mellett termékei energiafogyasztásának csökkentésére is – tette hozzá Gattyán László.

Olvasóink írták

 • 5. Elnyomott.1 2012. március 19. 21:12
  „Ma elkezdték kiosztani az irányadó iratokat a Panol+Kft-nél.E-felemelő feladatot a munkaügyi vezető kapta meg ki nem okozott csalódást senkinek a tőle megszokott módon cinikusan, és abszolút szociális érzékenység nélkül végrehajtotta feladatát.Igaz még egy hónapig dolgozhatunk,természetesen a szokásosnál is nagyobb lendületet várnak tőlünk,mondván majd ez lesz a mérce kit fog az új cég visszavenni.Csak éppen anyag nincs amiből dolgozhatnánk,van viszont fényképezőgép, és spicli, hát ez a legfontosabba termelés hatékonyságának növelésére.Hát ez lett a beígért plusz munkahelyekből,most is oda kellene látogatni Kőrösi polgármester úrnak mint ahogy ezt tavaly tette és ismét megveregetni a vezetőség illetve a tulajdonos vállát hogy milyen ügyesen lett az 1.3tized milliárdos árbevételből+a pályázati pénzből nulla forint.Ebben az országban tényleg ennyi hülye pénzügyi felügyelő van,vagy ezek a pénzügyi spekulációk így normálisak?”
 • 4. keletaru 2012. március 19. 19:56
  „A megtakarítások miatt nincs a tisztességes munkából megélőknek már lassan kennyére se .... VISZONT " A " profitott mindig vastagon megtermelik ....... Üdv Kuci”
 • 3. daffy 2012. március 16. 21:21
  „Mit jelent a 3-10 munkahely?3 is lehet meg 10 is,miért nem 30-100,az már döfi lenne.”
 • 2. hlajos58 2012. március 14. 08:56
  „megkapja mindenki a felmondását, a VÉGKIELÉGÍTÉSÉT, aztán másnap aláírnak az újonan alakult cégnél - majd csak figyejetek!”
 • 1. Elnyomott.1 2012. március 13. 20:17
  „Hát reméljük nem beszél mellé mint a Panol+Kft igazgatója 2011 decemberén mikor azt állította jól megy a szekér csak az állam szorongat, így mindenkinek egy kicsit többet kell majd tenni a fent maradásunkért ,hát ez nem jött össze.Hétfőn az az 19.-én kb hatvanan megkapjuk a felmondásunkat belső információk szerint.Nincs már ebben az országban hiteles munkaadó, pláne ki állami támogatást nyert.Amely cég pályázaton nyert pénzt az rövid időn belül csődbe ment,nem lehet már hinni senkinek ebben az országba.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavasz a kertekben

A csongrádi művelődési központban kedden 16 órától a Megújulás klub, 17-től a László Imre Baráti Kör tartja összejövetelét. Tovább olvasom