Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Veszélyben az 54 milliós támogatás

Két vállalkozás is pályázott a felújításra váró csongrádi ifjúsági ház üzemeltetésére. Fallabdapályát mindketten építenének, de egyikük 31 millió forintot fordítana fejlesztésre, a másik pályázó 11 milliót, és a rezsiköltségek kétharmadát átterhelné az önkormányzatra. A döntést nehezíti, hogy ez év végéig be kell fejeződnie a felújításnak, különben elveszik a munkákra nyert 54 milliós támogatás.
Megoldódhat az ezredforduló óta leginkább múzeumi raktárként funkcionáló csongrádi ifjúsági ház ügye, ha ma kiválasztja a leendő üzemeltetőt a helyi képviselő-testület. A bérletbe adás gondolata akkor fogalmazódott meg, mikor kiderült, hogy a tervezett felújítás költsége jócskán meghaladja azt az eredetileg 76 millióra becsült összeget, amelyből 54 milliót pályázati támogatásként nyert a település.

A pályázatra – melynél előnyt jelentett, ha az ajánlkozó beszáll anyagilag is a fejlesztésbe – ketten jelentkeztek, egy helybeli és egy szentesi vállalkozás. Fallabdapályát mindkettő építene a közösségi házba, de csak ebben egyezik meg a két ajánlat. A csongrádi társaság egyebek mellett két bowlingpályát, jakuzzit és kombiszaunát is tervez a felújított létesítménybe, fejlesztésre pedig összesen 31 millió forintot fordítana.

Bedő az időről

Bedő Tamás polgármester lapunknak elismerte, korábban is közzé tehették volna a versenyfelhívást, akkor nem szorítana ennyire az idő. Mindenesetre bármelyik ajánlkozó mellett határoz is a grémium, a terveket rohamtempóban kell majd átdolgozni, a kivitelezésre – amelyhez egy korábban nyilatkozó szakember szerint minimum egy év kell – legfeljebb nyolc hónap marad.

A másik pályázó konditermet rendezne be, és két biliárdasztalt is beállítana, s ezekkel együtt 11 milliót költene a házra. A rezsiköltségek kétharmadát viszont átterhelné az önkormányzatra. A képviselő-testület döntési helyzetét bonyolítja, hogy miközben a felújítási terveket még módosítani kell, ez év végéig be kell fejeződnie a modernizációs munkáknak, különben elveszik a beruházásra nyert 54 milliós támogatás. Információink szerint az egyik pályázó már az elmúlt év novemberében bejelentkezett a városházán.

A vállalkozók bevonásának lehetőségéről viszont csak január 19-én döntött a testület, a szóban forgó pályázatot pedig három héttel később írta ki az önkormányzat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádon újra napirenden az uszoda fejlesztése

A csongrádi uszoda nagymedencéjének felújításáról vagy egy új, 33 méteres medence építéséről… Tovább olvasom