Hallgassa élőben!
Fotó: Kuklis istván

Jókedv és muzsika lesz a reflektorfényben

A kacagásé és a muzsikáé lesz a főszerep az idei nyár során is a szegedi Városháza udvarán – derült ki a Nyári Színházi Esték és a Muzsikáló Udvar programsorozatok közös, csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az IH Rendezvényközpont által szervezett Nyári Színházi Esték humoresttel nyitja kapuit július 2-án. A közönség nevetőizmait Aranyosi Péter és Vida Péter, Karinthy-gyűrűs humoristák hozzák majd lázba Miskolci gyökerek című produkciójukkal. Őket követi Csányi Sándor július 4-én Hogyan értsük félre a nőket? című eszmefuttatásával. Július 12-én, 13-án és 14-én pedig a Szegedi Nemzeti Színház művészei kínálnak fergeteges szórakozási lehetőséget. Varsányi Anna New York csalogánya című darabját Szi­lágyi Annamária rendezésében és főszereplésével láthatja majd a közönség. A mű a hallgathatatlanul hamis, ám óriási szívű Florence Foster Jenkins keser­édes életébe nyújt bepillantást.

Az immár 51 éves múltra visszatekintő Muzsikáló Udvar július 27-én Nyáresti Kamarazenével nyílik, mely során bemutatkoznak a Szegedi Szimfonikus Zenekar kamaraegyüttesei.

Szólót a többszörös nemzetközi versenygyőztes Somogyi Júlia fuvolaművész játszik. Július 30-án a Deák Big Band ad majd koncertet Az utca napos oldala címmel. Augusztus 1-jén Szecsődi Ferenc Liszt-díjas hegedűművész főszervezésében Mesés gyermekvarázs címmel összművészeti produkció várja a közönséget, mely során költészet, zene és festészet fonódik egybe. Augusztus 3-án Grecsó Krisztián tart irodalmi estet, ahol mindenekelőtt szegedi műveiből szemezget a megjelenteknek, a zenei aláfestésről Dés László és Dés András gondoskodik. A programsorozat augusztus 5-én a Fool Moon Maradunk című koncertjével zárul. Jegyek az IH Rendezvényközpontban személyesen vagy online az intézmény honlapján vásárolhatók.

Az immár 51 éves múltra visszatekintő Muzsikáló Udvar július 27-én nyílik.

 

Hozzászólások

Rubint Rella megvillantotta tangás fenekét – mesés helyen nyaral épp
Közösségi oldalán jelentkezett be a nyaralás alatt.
Autókból lövöldöztek egy mexikói városban, másfél tucat embert öltek meg
A lövöldözéssel összefüggésben egy embert őrizetbe vettek és lefoglaltak három járművet.
A jövő operaénekes csillagai lehetnek - Galéria
Díjkiosztó gálával zárult a Simándy József Nemzetközi Énekverseny vasárnap a Szegedi Nemzeti Színházban.
Olaszország történelmet írt, legyőzte Walest
A labdarúgó Európa-bajnokság történetében eddig még soha nem fordult elő olyan, hogy bármely együttes három győzelemmel, kapott gól nélkül jut tovább: ezt vitte véghez a Roberto Mancini vezette olasz válogatott, amely a csoportkör harmadik, záró fordulójában 1–0-s győzelmet aratott Wales ellen, így természetesen az első helyen zárt az A jelű kvartettben.
Búcsúztak a Mindszenti Általános Iskola diákjai
Sikeres tanévet zárt a Mindszenti Általános Iskola, mind az 54 diákjuk sikeresen felvételizett középiskolába. A diákok főként vásárhelyi, szegedi és szentesi intézményekben folytatják tanulmányaikat. 
Fiola alig aludt a meccs után; legalább 300-szor visszanézte a gólját
„Mindig megkapom a magamét. De ezeket a negatív véleményeket nem szoktam magamra venni.”