A kiállítás a Kossuth téren, a harang közelében december 2-áig tekinthető meg

2019.11.19. 18:11

Fekete-fehér fotók egy színes világról

Szegedről Vásárhelyre érkezett kedden a 25 éves fennállását ünneplő Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Délmagyarország közös szabadtéri fotókiállatása.

I. P.

Rögtön a megnyitó után már többen nézték a kamarai fotókiállítás képeit. Fotó: Imre Péter

Fotó: Imre Péter

A fekete-fehér képeket 20 megyei önkéntes kamarai tag vállalkozásnál készítették fotóriportereink, Frank Yvette, Karnok Csaba, Kuklis István és Török János, cégenként egy-egy fotóval felvillantva a mindennapokat, a munkát, az azt végző embereket, tevékenységüket bepillantást engedve a kulisszák mögé.

 

– Azt hihetjük a fénykép pusztán egy technikai csoda, amit a fény segítségével rögzítünk. Több annál. Ezt ezek fotográfiák is bizonyítják. A fotósok egyedi látásmóddal, művészi megközelítéssel mutatják be a cégeket, az ott folyó munkát, azt ahogyan ők akkor látták, mikor a felvételt, felvételeket készítették. Fontos, hogy valaki miként látja, láttatja a dolgokat. Nemcsak a pillanatot, az elmúlt 25 évet jelenítik meg – mondta Kőkuti Attila, a kamara ipari alelnöke.

A vásárhelyi városi szervezetről közölte: jelenleg 133 tagja van, korábban a Táncsics Mihály, 2014-tól pedig a Lánc utcában működik irodájuk, ahol nemcsak a tagok ügyes-bajos dolgaival foglalkoznak, minden városi és környékbeli regisztrált vállalkozás bátran fordulhat hozzájuk ügyeivel. A megyében közel 34 ezer regisztrált vállalkozás működik, ennek több mint 10 százaléka Vásárhelyen és környékén. A megnyitó zárásaként a fotókon szereplő 4 vásárhelyi vállalkozás képet, a 25 éve tag 33 városi és környékbeli cég képviselője pedig oklevelet vehetett át Kőkuti Attilától.

A kiállítás a Kossuth téren, a harang közelében december 2-áig tekinthető meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!