Életstílus

2012.11.04. 11:53

Az anyáskodó Margaret Thatchert mutatja be egy új könyv

Megtörölte személyi testőre cipőjét, és karácsonyi díszítést készített, hogy személyzete otthon érezze magát - derül ki a Vaslady egykori testőre által írt új könyvből.

Margaret Thatcher egykori brit miniszterelnöknek volt egy anyáskodó oldala is: megtörölte személyi testőre cipőjét, és karácsonyi díszítést készített, hogy személyzete otthon érezze magát - derül ki a Vaslady egykori testőre által írt új könyvből.

A történelemkönyvek és az irodalom alkotások is egyaránt vaskezű asszonynak festik le az egykori brit miniszterelnököt, aki a politikát mindig a magánélete elé helyezte. Ám egy új visszaemlékezés, amelyet 20 éven át hű testőre, Barry Strevens írt, egy másik oldalát, a gondoskodó, anyáskodó Thatchert is bemutatja a közvéleménynek - olvasható a The Daily Telegraph című brit lap online kiadásában.

A szerző, a Scotland Yard különleges osztályának tisztje elmondta, hogy kétségbeesett, amikor megtudta, kit kell majd védeni. Ám az első találkozótól kezdve, amikor Thatcher pörlekedett vele egy kisebb motorbaleset miatt, a kormányfő megnyerte magának őt. Strevens meghökkent "anyáskodó aggodalmán".

Egyszer a kormányfő még le is törölt egy kutyapiszkot a cipőjéről, amikor véletlenül behordta azt a lakásába. Chequerben lévő rezidenciájának gazdasági épületét feldíszítette karácsonykor a személyzetnek, és testőre ajándékot is kapott: egy doboz aprósüteményt, egy flaska forró kávét és egy kis üveg whiskyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!