Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Ezért biztonságos a bankkártyás fizetésünk

2017. február 1-jétől online előfizethető a Délmagyarország napilap és a Delmagyar.hu Extra. Mi történik a Fizetés gomb kattintása után?
A Delmagyar.hu Extra előfizetés és a Délmagyarország napilap online előfizetési díjának kifizetése oldalunkon az OTP Mobil Kft. által üzemeltetett Simple Pay online fizetési rendszerrel történik.

Amint Ön a Delmagyar.hu oldalon regisztrált, kiválasztotta a megfelelő előfizetési opciókat és véglegesítette előfizetési adatait, a Fizetés gombra kattintva átkerül az OTP Simple fizetési oldalára.

Az OTP Simple fizetőoldal független és védett internetes oldal.  Az Ön bankkártya-adatai nem jutnak a Lapcom Zrt.-hez, sem bármely más szereplőhöz, és ezekről az adatokról semmilyen módon nem szerzünk tudomást. A fizetési tranzakciók lebonyolításához azért vettük igényben az OTP Simple szolgáltatást, mert megfelelő adatbiztonságot nyújt Önnek.

Hogyan zajlik a fizetés?

A Fizetés gomb kattintása után az OTP Simple oldalára átlépve nem történik meg azonnal a fizetés, hanem újra véglegesítheti adatait és jóvá kell hagynia a fizetőkapu felhasználási feltételeit.

Ha ezen túlvan, egy olyan oldalra jut át, ahol bankkártyája adatainak megadásával elindíthatja a tranzakciót, vagyis a fizetést. Ez az a hely, ahol a kártyaadatok megadása után fontos, hogy kétszer is ellenőrizze az adatok helyességét.

Ha mindent rendben talált, és elindította a fizetést, a tranzakció feldolgozása elindul a banki feldolgozó rendszerekben. A fizetés eredményéről Ön e-mail útján is értesítést kap, valamint letöltheti az előfizetés elektronikus számláját. Az OTP Simple ekkor visszairányítja Önt a Delmagyar.hu oldalára.

Ha a Delmagyar.hu Extrára fizetett elő, akkor ennek az oldalára kerül, és egyből be is léptetjük. Vagyis, egy kattintásra a sikeres fizetés után egyenesen az előfizetett tartalomhoz jut.

Ha a Délmagyarország napilapra fizetett elő, akkor fizetés után a Delmagyar.hu oldalára kerül vissza. Ebben az esetben is kap értesítést e-mail útján a sikeres előfizetésről, az előfizetési számlabizonylatot azonban terjesztési részlegünk postán küldi meg Önnek.

Hasznos tanácsok az internetes fizetéshez

Az OTP Simple fizetési rendszer munkatársai az alábbiakban összegyűjtöttek néhány hasznos tanácsot arról, hogy mire figyeljen fizetéskor:

Bankkártyával történő fizetéskor
 • A kártyabirtokosok számára az internetes fizetés, csakúgy, mint a hagyományos POS terminálon történő fizetés díjmentes.
 • Ma már a Maestro bankkártyával is lehet fizetni az interneten. Részletekért érdeklődjön kibocsátó bankjánál.
 • A kártyatársaságok a kártyabirtokosok érdekeit védik, ezért amennyiben kártyával vásárol és a kereskedő nem teljesít, úgy a kibocsátó bankjánál megadott reklamáció keretében érvényesítheti panaszát, melynek jogossága esetén Ön visszakapja a pénzt.
 • A kártyabirtokosok azonosítását szolgálja a kártya aláírási paneljében található 3 jegyű ellenőrző kód – amit CVC2-nek vagy CVV2-nek is szoktak nevezni – (a 3 jegyű ellenőrző kód megtalálható a kártyaszám, illetve annak utolsó négy számjegye után). Ezt a kódot kérjük, ugyanolyan gondossággal kezelje, mint a PIN kódot!

Biztonsági jó tanácsok
 • Növeli a biztonságot, ha SMS-szolgáltatást igényel bankjától, melynek eredményeképpen a számlán történt változásokról azonnal értesítést kap.
 • Kérjük, készpénz-felvételnél, illetve vásárlásnál használt négyjegyű PIN kódját soha ne adja meg internetes fizetés esetén, illetve ügyeljen arra, hogy a kártyaszámát és a kártya lejárati dátumát ne adja ki illetékteleneknek!
 • A vásárlást, fizetést követően mindig jelentkezzen ki a web oldalról! Különösen fontos ez olyan számítógép esetén, amit más is használ. Az adatai védelme érdekében javasoljuk, hogy saját gépről vásároljon, kerülje a nyilvános internetes kávézókat, hotspotokat!
 • Kéjük, e-mailben történő adategyeztetéskor fokozottan figyeljen, ugyanis Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban egyre gyakoribb, hogy illetéktelenek e-mailben próbálnak adatot kicsalni.
 • Amennyiben adatai frissítését kérik Öntől – akár olyan kereskedők is, ahol korábban már vásárolt – legyen elővigyázatos, hiszen akár a kereskedő nevében is eljárhatnak illetéktelenek. Ilyen esetekben kérjük, vegye fel a kapcsolatot a kereskedővel az addig megszokott módon, hogy ellenőrizze a feladót.
 • További gyanúra adhat az is okot, ha túl kedvező ajánlattal, nyereményjátékkal vagy soha meg nem rendelt termék lemondásával kapcsolatban kap levelet.
 • A kártyatársaságok sem e-mailben, sem telefonon nem keresik meg közvetlenül a kártyabirtokosokat! Amennyiben kártyatársaságok nevében olyan e-mailt vagy telefonhívást kap, melyben arról tájékoztatják, hogy bankkártyájának adatait illetéktelenek szerezték meg kérjük, ne adja meg az adatait, illetve haladéktalanul értesítse kártyakibocsátóját.
További információk a www.simple.hu weboldalon.
Az OTP Simple ügyfélszolgálata: 06 1 3666 611, ugyfelszolgalat[kukacc]simple.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Délmagyarország és Delmagyar.hu Extra Általános Szerződési Feltételek

Tovább olvasom