ÉRTÉKELÉS

 

ANGOL HALLOTT SZÖVEGÉRTÉS KVÍZ ÉRTÉKELÉSE

 

Kvíz pontszáma

Közös európai referenciakeret szint

Szöveges értékelés

26-30 pont

C2

Semmilyen beszélt nyelv nem okoz megértési nehézséget, legyen az élőbeszéd vagy közvetítés gyors, anyanyelvi tempóban.

21-25 pont

C1

Eleget meg tud érteni ahhoz, hogy követni tudjon hosszabb beszédet szakterületén kívül elvont és összetett témákban. Fel tudja ismerni az idiómákat és köznyelvi fordulatok széles körét, valamint a stílusrétegbeli váltásokat.

Követni tudja a hosszabb beszédet még akkor is, ha az nem világosan szerkesztett, és ha az összefüggésekre csak utalnak, de azokat nem fogalmazzák meg.

16-20 pont

B2

Meg tudja érteni a standard beszélt nyelvet, legyen az elő beszéd vagy közvetítés, mind ismerős, mind ismeretlen témákban, amelyek a magán-, és társadalmi és szakmai életben általában előfordulnak. Megértési képességét csupán a nagy háttérzaj, nem megfelelő diskurzus struktúra és/vagy idiomatikus nyelvhasználat befolyásolhatja.

11-15 pont

B1

Meg tudja érteni az ismerős témákról szóló rádiós hírműsorok és egyszerűbb hangfelvételek lényegét, amennyiben a beszéd viszonylag lassú és világos.

6-10 pont

A2

Kiszámítható mindennapi témákról szóló rövid, lassú és világos beszédű hangfelvételekből meg tudja érteni és ki tudja szűrni a lényeges információt.

1-5 pont

A1

Követni tudja a nagyon lassú és tiszta kiejtésű beszédet, amikor a jelentés megértéséhez hosszú szünetek állnak rendelkezésre.