Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

A Magyar Falu program pályázati lehetőségei

Fehér Éva, az IR Intelligens(R) Régió Üzleti Kommunikációs Kft. ügyvezető igazgatója a 2019-ben meghirdetésre kerülő Magyar Falu programról tájékoztatta portálunkat.
A Magyar Falu program célja hogy a vidéken, kistelepüléseken élő emberek életminősége a lehető legmagasabb legyen, a közszolgáltatások elérhetősége a legkisebb településeken is lényegesen javuljon.
A programnak három célterülete van melyekre összesen 150 milliárdot különítettek el, az alábbiak szerint megbontva:

1. Közszolgáltatások fejlesztése: 75 milliárd Ft.

Ezen belül számos fejlesztési lehetőség kerül meghirdetésre. Bölcsődei fejlesztésekre 10 milliárd Ft, óvodák felújítására és bővítésére 5 milliárd Ft és óvodai sporteszköz-beszerzésre és udvarfejlesztésre szintén 5 milliárd Ft jut.

A kistelepülések az orvosi rendelők felújítására 4 milliárd forintot fordíthatnak. Orvosi eszközpark beszerzésére pedig 2 milliárd Ft fog rendelkezésre állni.

Lakhatás biztosítására is lehetőség lesz pályázni, melyre 5 milliárd Ft kerül elkülönítésre. A szolgálatilakás-programot betöltetlen háziorvosi praxissal rendelkező önkormányzatok számára hirdetik meg. Ezen túlmenően, ahol arra szükség van, óvodai, bölcsődei, önkormányzati pénzügyes, jegyző és körzeti megbízottak számára kínálnak szolgálatilakás-lehetőséget a falvakban.

Polgármesteri hivatalok felújítására 2 milliárd Ft támogatást nyújt a program.

Belterületi út- és járdafelújításra 8+2 milliárd forintot szánnak, míg közterületek karbantartását szolgáló eszközök - traktor, fűnyíró, ágaprító, sövényvágó – beszerzésének forrása 3 milliárd Ft lesz.

Falvak egyházi és önkormányzati temetőinek komplex rendezésére 3 milliárd Ft-ot szánnak.

Sportparkok építésére is lesz lehetőség két típusban mely számára 2 milliárd Ft-ot biztosítanak.

A falu- és tanyagondnoki szolgálatok működtetésére nyolcmilliárdos támogatás áll rendelkezésre három célterületen: már működő szolgálatok elöregedett járműveinek cseréjére vagy számukra új busz vásárlására, illetve új szolgálat indításához gépjárműbeszerzésre.

Az üresen álló egyházi tulajdonú épületek - volt parókiák, plébániák, egyházi iskolák felújításra, illetve eszközvásárlásra és a működési költségek támogatására 7 milliárd Ft áll rendelkezésre.

Önkormányzati tulajdonú közösségi terek fejlesztésére 6 milliárd Ft-ot biztosítanak.

2. Mellékúthálózat fejlesztése: 50 milliárd Ft. A fejlesztés a három és több számjegyű utakat érinti. Két számjegyű út akkor lehet a fejlesztés része amennyiben a rövid útszakasz újításának célja az, hogy faluból munkába járók közlekedését segítse.

3. A vidéken maradást segítő "falusi csok": 25 milliárd Ft. Ennek célja, hogy a vidéken maradást segítse.

A közszolgáltatási fejlesztések forrásait több körben fogják majd kiírni 2019-ben és nincs önerőelvárás az önkormányzatokkal szemben. Az alacsonyabb adóerő-képességű települések pedig előnyt élveznek majd az előfinanszírozásnál.

A Magyar Falu programot hosszú távú programnak szánják, így a tervek szerint 2020-tól a falvak gazdaságélénkítésével, a közösségi közlekedés, a kiskereskedelmi ellátottság fejlesztésével is foglalkoznak.

A pályázatírást bízza az IR Kft-re, hogy a pályázati előírásoknak megfelelő támogatási kérelmet nyújthasson be minél előbb! Vegye fel velünk a kapcsolatot! Pályázzunk együtt!

Az IR Intelligens Régió® Üzleti Kommunikációs Kft. élenjáró informáltsága és szakmai kompetenciája révén hatékonyan biztosíthatja önnek a következőket:

Teljes kivitelezés: Cégátvilágítás. - Pályázati feltételeknek való megfelelőség vizsgálata. - Pályázatírás. - Teljes projektmenedzsment, Weboldal/webáruház készítés + ERP egy rendszerben, Mobil platform, Egyedi fejlesztések és design.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem hiszi el, melyik a legdrágább irányítószám Magyarországon

Nem hiszi el, melyik a legdrágább irányítószám Magyarországon
Több mint 3500 postai irányítószám van érvényben az országban. A lakás-négyzetméterárak 25-ös… Tovább olvasom