Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Közös Agrárpolitika - megszületett a megállapodás Luxemburgban

A Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár vezette delegáció a napok óta éjszakába nyúló tárgyalásokon több, a magyar agrárágazatot jelentősen befolyásoló kérdésben is eredményesen tárgyalt.
A EU-s agrárminiszterek megállapodtak a Közös Agrárpolitika (KAP) jövőjének fontosabb szabályairól - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szerdán hajnalban az MTI-vel.

A szaktárca közleményében ismerteti: a Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár vezette delegáció a napok óta éjszakába nyúló tárgyalásokon több, a magyar agrárágazatot jelentősen befolyásoló kérdésben is eredményesen tárgyalt.

Az államtitkár a magyar szempontból leglényegesebb eredmények közül sikerként értékelte az állattartók, valamint a zöldség- és gyümölcstermesztők korábbiakhoz képest megnövelt támogatásának lehetőségét az új ciklusban.

Jelentős eredmény, hogy a fiatal gazdák támogatást kaphatnak a közvetlen kifizetési keretből is, amellett, hogy a jelenleg is biztosított vidékfejlesztési forrásokból kapott összegekhez is hozzájutnak.

A kisgazdaságok részére az új KAP valódi egyszerűsítést jelent, egyúttal mentesülnek a zöldítés és a kölcsönös megfeleltetés követelményeinek teljesítése alól.

A magyar delegációnak emellett még számos területen sikerült komoly előrelépést elérnie, amelyekről részletesen Czerván György szerdán tart sajtótájékoztatót a Liszt Ferenc Repülőtéren.

Június 26-án az elnökség az Európai Parlamenttel egyeztet a reformról, azonban a fontosabb magyar eredményekben már nem várható érdemi változás - közölte a tárca.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az állam tulajdont szerez a Gránit és a Széchenyi Bankban

Mindkét bank magyar tulajdonú. A Gránit Bank főtulajdonosa a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó… Tovább olvasom