Helyi bulvár, celeb

2023.08.31. 19:43

Viperák és kígyófonat

Delmagyar.hu

Fotó: Lajos Endredi

Változatos programokkal búcsúztattuk a nyarat az utolsó nyári hétvégén, de az ősz is izgalmasnak ígérkezik a rendezvényeket tekintve. Már első szombaton, szeptember 2-án is különlegességgel várjuk a látogatóinkat: a Rákosivipera-védelmi Központtal a rákosi vipera napját ünnepeljük, de velük együtt az Ópusztaszeri Emlékpark munkatársaival is találkozhatnak az érdeklődők.

A 10.00 és 15.00 között a Vadaspark központjában alakítjuk ki az állomásokat, ahol egyrészt a hazai hüllővédelmet ismerhetik meg a látogatók, de akár élő kígyót is simogathatnak. Emellett állatos kvízek, játékos feladatok is lesznek, körmönfonással kígyó készítés, de lehetőség lesz honfoglaláskori viseletet felpróbálni és rovásírással üzenetet írni. 14.00-kor kerül sor a rákosi viperák nyilvános éves vizsgálatára a Sancer-tó partján lévő terráriumnál, ahol a Rákosivipera-védelmi Központ munkatársai révén közvetlen közelről is megfigyelhetjük a nem is olyan veszélyes, de annál ritkább mérgeskígyókat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában