az ablakon keresztül

2020.12.05. 13:37

Cseles Mikulás

Az biztos, hogy idén nem könnyű a Mikulás munkája. Ebben az évben ugyanis kijárási és gyülekezési korlátozás nehezíti a dolgát.

Farkas Judit

Fotó: Farkas Judit

Nem mehet a gyerekek közé, nem lehet körbevenni, együtt énekelni, táncolni – ma­­rad a csizma az ablakban, engedélye biztos van, hogy nyolc után az utcán tartózkodjon. Aki meg akarja ajándékozni a gyerekeket, az azonban nem ismer lehetetlent.

Ez derült ki tegnap Szegeden, a Bem utcai óvodánál, ugyanis a az óvodásokhoz mégiscsak ellátogatott, akit annyira vártak – természetesen minden előírást betartva.

Minden előírást betartva lepte meg a Mikulás idén a gyerekeket a Bem utcai óvodában.
Fotó: Farkas Judit

Üvegen keresztül találkoztak: az SZTE Juhász Gyula Gya­­korló Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Mikulása először az óvodával szemben, a túl­­oldalról integetett a gyerekeknek, akik az ablakhoz tapadva figyelték.

Énekeltek is neki, tudtuk meg, de ez nem hallatszott ki a csukott ablakokon: Csobán Renáta óvodavezető elárulta, hogy nagyon izgultak és várták a látogatást. Már reggel óta hol az egyik, hol a másik szaladt az ablakhoz, lesett ki rajta: mikor jön már a Mikulás? Amikor végre feltűnt, egy pillanatra sem tévesztették szem elől, ha nem is beszélhettek vele. Az ajándékot az óvodavezetőnek adta át, majd miután integetve elballagott, szétosztották a kétcsoportnyi gye­­rek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában