Szeged

2021.12.17. 12:55

Hangszereket adományozott a Cityrocks csapata

A közelgő ünnep apropóján gyűjtőakciót hirdetett a szegedi Cityrocks csapata, amelynek keretében a nagyszabású flashmobok zenészeit hívták karácsonyi jótékonykodásra.

Koós Kata

Fotó: Frank Yvette

Az ország minden pontjáról érkeztek hangszerek a felhívásra, amelyeket a koncertsorozat szervezői tegnap adtak át a Mátrix Közhasznú Alapítvány elnökének, Rácz Anettnak a Centerke Adományozó Központban. 

A Cityrocks csapata pénteken adta át a hangszereket Rácz Anett alapítványi elnöknek. Fotó: Frank Yvette

– A jótékonyság mindig is szívügyünk volt. Mikor meghallottuk, hogy a bohócdoktorok ráadásul hangszereket gyűjtenek, azonnal csatlakoztunk, hiszen célkitűzésünk, hogy az utánpótlást hadra fogjuk. Nagy öröm számunkra, hogy egy nemes cél ér itt össze az egyik alapvető küldetésünkkel – mondta el lapunknak Gajda Ferenc, a CityRocks alapító-főszervezője. 

Több tucatnyi furulyát, dobverőt, emellett szájharmonikákat, gitárt, csörgődobokat, a kisebb gyerekeknek csörgőket, kasztanyettákat, játéktrombitákat helyeztek el az alapítvány karácsonyfája alatt, de volt zenész, aki értékes szintetizátort, más egy komplett dobfelszerelést küldött a felhívásra. 

Rácz Anett elmondta, a Mátrix Alapítvány bohóc- és mesedoktorai használják majd a hangszereket, amint a járványhelyzet lehetővé teszi, hogy újra látogassák a kórházban fekvő gyermekeket. Az adományok másik része pedig a szombaton délelőtt az adományozó központban zajló játékválogató nap keretében talál majd gazdára, ahol minden rászoruló, kisgyermekes családot szeretettel fogadnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában