Helyi életstílus

2022.05.07. 13:35

Országos döntőbe jutott a két kerékpáros diák

Szombaton tartotta meg a Szegedi Rendőrkapitányság tornatermében és a Lechner téren a Kerékpáros Iskola Kupa megyei döntőjét a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága. Az általános iskolások KRESZ tudásukról adtak számot, valamint gyakorlati közlekedési tudásukat is összemérték.

Munkatársunktól

KRESZ-tudásukat és gyakorlati közlekedési ismereteiket mérték össze. Fotó: Karnok Csaba

Vad Róbert, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának titkára elmondta, a KRESZ tesztlap kitöltése után ügyességi pályán kellett bizonyítania a fiataloknak, majd a való világban kellett megmutatniuk azt, hogy a napi forgalomban hogyan vesznek részt. Utóbbi esetén figyelték az elsőbbségadást, a jobbra tartást és az irányjelzést is. 

A rendőr őrnagy jelezte, ez egy felmenő rendszerű verseny, szombaton azok vetélkedtek, akik a hat városi rendőrkapitányság által szervezett megmérettetésen a legügyesebbek voltak. Minden településről két fiú és két lány érkezett, közülük került ki az az egy lány és egy fiú, akik május 17. és 19. között az országos döntőben képviselik a megyét. A szombati teljesítménye alapján a pusztamérgesi Móra Olívia Kitti és a ruzsai Chiliciuc Márk lehet ott a döntőben.

Vad Róbert közölte, fontosnak tartják azt, hogy minden közlekedőt megszólítsanak, az általános iskolások körében ennek a leghatékonyabb eszköze a játékos közlekedési verseny, hiszen így játszva tanulják meg a fiatalok a legfontosabb szabályokat. Hozzátette, így néhány éven belül egy olyan generáció kerül ki az utakra, melynek tagjai tisztelik a KRESZ-t, a fizikát és a közlekedő társaikat is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában