Szegedi hírek

2022.10.23. 12:10

Bödön Piac: sokan vásároltak hazait a nemzeti ünnepen - Fotók

Sokan vásároltak hazait a nemzeti ünnepen a Szeged Plazaban megtartott Bödön Piacon. Körülnéztünk mi is a vásárban, sok érdekességre bukkantunk.

Kiss Anna

Több mint 70 eladó termékéből válogathattak a vásárlók a Bödön Piacon. Fotó: Sándor Judit/MW

Nem lett igaza azoknak, akik szerint a Bödön Piac szervezőinek szégyellnie kéne magát, amiért október 23-án tartanak piacot, ugyanis telt ház volt a Szeged Plazaban vasárnap délelőtt. Jól látszott, jelentős igény van arra, hogy a nemzeti ünnepen hazai termékeket vásároljanak az emberek. Több mint 30 termékkategóriában 70-nél is több árus portékájából válogathattak a vásárlók.

Beszerezhettek például szebbnél szebb fából készült díszeket és használati tárgyakat, melyeket Kovács Szilvia készít közösen a párjával. Lapunknak elmondta, Bácsalmásról érkeztek, és egy éve foglalkoznak a termékek készítésével, Angyal Kuckó néven indítottak vállalkozást. Megjegyezte, a koronavírus miatti bezártság okozta unalom eredményezte azt, hogy alkotni kezdett olyan fákból, melyek másnak csak hulladékok lennének, tűzre kerülnének. Így például egy gerendavégből is képes csodát alkotni, mert úgy véli, minden fadarabból ki lehet hozni valami szépet.

Néhány standdal odébb őszi manók csaltak mosolyt az arcunkra, mellettük pedig csodás őszi díszek, lakberendezési darabok sorakoztak. Ezeket Takácsné Dinyés Margit, a szegedi Tigram tulajdonosa készíti, aki a Délmagyarországnak arról beszélt, hogy 3 évvel ezelőtt kezdett foglalkozni mindezzel, hiszen szereti a kreatív dolgokat. Hozzátette, hamarosan nyugdíjba megy, így a szabad óráit az alkotással szeretné tölteni.

De gyönyörű, valódi bőrből készült ékszereket is lehetett vásárolni vasárnap Nacsa Andrea pultjánál. Kifejtette, 9-10 évvel ezelőtt kezdődött minden, akkor még munkahely mellett készített ékszereket, ma már viszont csak ezzel foglalkozik, mert olyan mértékben kibővült a vevőköre. A Leather Accessories tulajdonosa szerint egyre nagyobb igény mutatkozik az egyedi, kézzel készült termékek iránt hazánkban.

A vásárlás közben pedig segíteni is lehetett, ugyanis a Magyar Vöröskereszt véradást szervezett a Plázában. Sólyom Etelka, a Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád megyei szervezetének véradó koordinátora elmondta, minden bödönös véradáson mintegy 50-en szoktak segítő kezet nyújtani, a véradók pedig ajándékokat kapnak a helyi termelőktől. Jelezte, ezekről a véradásokról Facebook-eseményt is készítenek, így aki a piacon szeretne vért adni, figyelje ezeket az eseményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában