Szegedi hírek

2022.12.01. 19:12

Huszonnyolc család karácsonyát teszik szebbé - Galéria, Videó

Megkezdődött az immár hagyományos MVM-Rotary Advent a Klauzál téren. Az első napon egy balástyai család kapott 100 ezer forint értékű ajándékot. Karácsonyig további 27 szegedi és Szeged-környéki rászorulót ajándékoznak meg ünnepi műsorral színesített ünnepségen.

T. K.

Kinyílt az első adventi ablak a Rotary jótékonysági rendezvénysorozatán. Fotó: Gémes Sándor

Immár 11. éve válik az adventi csodák helyszínévé a Klauzál tér, itt rendezi meg ugyanis minden évben a Szent-Györgyi Albert Rotary Club karácsonyi adományozó estéit. Az MVM-Rotary Adventen idén 28 család kap átlagosan 100-100 ezer forint értékű ajándékot. A program kiemelt támogatója a KÉSZ Csoport, hiszen a cég tulajdonéban lévő épület változik erre az alkalomra adventi naptárrá, ünnepi háttérként szolgálva a rendezvényhez.

Kóti Zoltán, a klub soros elnöke elmondta, idén is szegedi és Szeged-környéki iskolák, óvodák ajánlották azokat a családokat, melyek támogatást kapnak. 

– Mindenkit azzal ajándékozunk meg, amit kér. Vannak, akik számára tűzifát vásárolunk, mások háztartási gépeket vagy tanulást segítő műszaki cikkeket kapnak. Ezen felül mindenki átvehet egy tartós élelmiszerekből összeállított csomagot, valamint a Goodwill Pharma felajánlásából Szent-Györgyi Albert vitaminokat – sorolta.

Az adományozó műsorhoz minden nap csatlakozik egy-egy ismert ember. Jelenlétükkel támogatják a rendezvényt többek között sportolók, művészek és a Szegedi Nemzeti Színház színészei is. A karácsonyi műsort pedig minden nap egy-egy iskola vagy óvoda gyermekei adják. Hogy a műsor nézői ne fázzanak, arról a szegedi Rotaract és Interact tagjai gondoskodnak, akik forró teát és forralt bort kínálnak. Az italokért fizetett adományokkal a Szent-Györgyi Albert Rotary Club ösztöndíjprogramját, a januári jótékonysági főzést, illetve a két fiatal klub jótékonysági programjait támogatja minden vásárló. Az italokhoz lehet ünnepi bögrét is venni, amely aztán korlátlanul utántölthető.

A programok minden nap 17 órakor kezdődnek, vasárnap a Dóm téri gyertyagyújtás után, 17.30 órakor. Az első adventi ablak tegnap nyílt ki. Egy balástyai család kapott tűzifát és élelmiszert, ajándékukat Szeged önkormányzatának képviseletében Kovács Tamás gazdasági alpolgármester és Nagy Péter olimpikon súlyemelő adták át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában