Szegedi hírek

2022.12.02. 15:21

Jótékonysági turkáló az újszülött életmentőkért

Leadni és vásárolni is lehetett használt ruhát pénteken a Café Radnótiban, ahol jótékonysági turkálót rendezett a HEAD Szeged. A befolyt összeggel a dél-alföldi régió újszülöttjeit mentő alapítványt támogatják, míg a megmaradt ruhákat hátrányos helyzetű gyermekeknek ajándékozzák.

Kiss Anna

Bárki leadhatta megunt ruháit, cipőit a HEAD Szeged programján. Az el nem kelt darabokat gyermekek kapják meg. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: [email protected]

Másodjára szervezett pénteken Szegeden jótékonysági turkálót a House of European Affairs and Diplomacy (HEAD) Szeged a Café Radnótiban, ahol délelőtt 10 órától délután 4 óráig bárki vásárolhatott ruhát. K. Szabó Flóra, a HEAD Szeged társelnöke lapunknak elmondta, nemcsak vinni, hanem hozni is lehetett ruhát, vagyis adományokat is vártak a nap során, bárki leadhatta náluk a megunt, de tiszta és szép állapotban lévő ruhadarabjait. Hozzátette, az adományozók dönthettek úgy is, hogy a leadott darabok 75 százalékát levásárolják, az afelett választott darabokat pedig kifizetik.

Persze arra is volt lehetőség, hogy valaki csak pénzadománnyal járuljon hozzá a fiatalok kezdeményezéséhez. Vernyik Lilla, a HEAD Szeged másik társelnöke arról tájékoztatta a Délmagyarországot, hogy a nap során befolyt összeggel a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt támogatják, míg a megmaradt ruhadarabokat a Kiscsávolyi Általános Iskolába viszik el, ott pedig a pedagógusok a hátrányos helyzetű gyermekek közt osztják majd szét, hiszen a tél közeledtével mindannyiuknak jól jön a meleg, szép ruha.

Megjegyezte, csakis tiszta, hibátlan, jó állapotú ruhákat vártak. A beérkezett adományokat beárazták, így 300 forinttól egészen 3000 forinti voltak ruhák, a párszáz forintos kategóriába az ékszerek és kisebb ruhadarabok tartoztak, míg a legtöbbe a kabátok kerültek. Beszámolt arról is, hogy tavaly főként fiatal résztvevői voltak az eseménynek, éppen ezért idén a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának épületében lévő Café Radnótiban rendezték meg a jótékonysági programot. Ez még közelebb van a fiatalokhoz, hiszen a szomszédban van az egyetemi könyvtár, több egyetemi kar és számos pub is – magyarázta.

A szervezők egyébként saját maguk is vittek megunt, kinőtt darabokat a jótékonysági turkálóra, hiszen úgy vélik, az mások számára még nagyon értékes lehet. De sokan gondolták még ezt így pénteken, éppen ezért a szervezők szeretnék hagyománnyá tenni a programot, így már biztosak abban, hogy 2023 decemberében is lesz jótékonysági turkáló a megyeszékhelyen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában